vi

Alla inlägg den 11 augusti 2011

Av vi - 11 augusti 2011 20:30

Det magiska datumet var kommet, datumet då 8 veckors semester va över. Dock hade jag en dag till eftersom jag bara jobbar fredagar o onsdagar detta år. Filip stack till jobbet o maja till dagis. Om sanningen ska fram kliade det i fingrarna, jag ville också börja.

Fick reda på att min vikarie skulle börja utan att där var någon som tog emot henne. Stack därför dit med Ellen. En givande och helt avgörande halvdag blev det med mycket prat och visande om hur jag jobbar. Nu har hon fått en start och har ett par dagar tills vi sed igen på onsdag. Den dagen brukar gå i 190 eftersom eleverna kommer dagen efter. Lika spännande varje gång! Dock blir vi 31 elever i klassen i år.


Hämtade Maja direkt efter och vi tre tjejer slappade i soffan. Regnet öste ner o Maja ville hitta på massor. Ett tu tre tittade morfar förbi och undrade om Maja ville följa med honom och göra ärenden. Maja älskar att hänga med på ärenden, speciellt om hennes föräldrar inte ska me. Tydligen köptes det element, nya maskiner och x antal lister o dosor. Maja återlämnades lagom till middagen.


Filip skulle jobba första arbetsdagen till 20.00 så det var bara att hoppas att Ellens nattningstid skulle passa in. Hade sådan tur att Ellen somnade kvart i åtta o Maja kvart över åtta. Kände mig världsbäst när filip kom hem :)


Imorgon är det min tur att jobba, men då halvdag på högskolan och sen halvdag med mål- och bedömningsarbete.


Sov gott (ska försöka även om jobbehjärnan nu börjat gå på högvarv)

Av vi - 11 augusti 2011 16:34

I väntan på att kompis Astrid skulle komma på morgonen fick Ellen duga. Hon pyntades och ombads att spela så att Maja skulle kunna dansa. Tur att den hade automatläge ;)


 

Efter en timmes lek med kompisen åkte jag och barnen på utfärd med mina föräldrar. Vi styrde mor Wanås och kollade in dess utställningar. Mitt i skogen skulle Ellen ha mat. Vi hittade en fin stock att slå oss ner på och.....jag hade glömt nappflaskan!!!! Vi provade att ge i en pipmugg men inte så förvånad över att det inte fungerade. Jag tog Ellen och vandrade snabbt tillbaka, tog bilen till närmsta affär för att införskaffa nappflaska. Väl tillbaka fikade vi och Ellen skulle få avnjuta sin måltid. Hon totaldissade coops nappflaska. Mor matade henne ersättning med tesked?!?! (tålamod) tills hon var nöjd för stunden. 


                  

Vi kände oss färdiga med de kulturella aktiviteterna och körde vidare till närliggande stad för shopping och tivoli. Maja och morfar tog tivoli medans jag och mor shoppade (ytterst lite, dock ett par ursnygga chinos till Ellen - tack mor) Köpte där nya flaskor på ica vilket lilla damen stormtrivdes med och gladeligen glufsade i sig ersättning med.


Tackar mor och far för ett mysigt äventyr!

Ovido - Quiz & Flashcards