vi

Alla inlägg under december 2009

Av vi - 16 december 2009 19:07

Tisdag:


Efter jobbet hämtade jag Maja och vi cyklade hem och startade med middagen. När Filip kom hem åkte jag med mina föräldrar till Ikea. Det var hur lugnt som helst på kvällen. Det var bara vi på hela stället typ. Skönt!

Mor och far tog upp beställningar av andra i telefon o bl.a åkte 8 kakformar med avtagbar kant ned i vagnen.....som senare blev vagnarna.


  


Strax innan stängning var vi klara. Vi hade valt "lilla" bilen och där låg redan en kartong i bagaget.....tummen upp. För att klara få med oss allt.......en rolig syn.....packades sakerna upp ur kartongerna och påsarna och pressades in. En annan sak som pressades in var mor....bakom den enorma tavlan. Skitkul hade vi iallafall. Tack för en kul tripp.


  


Onsdag:


Maja sov oroligt inatt och var hängig imorse. Ingen feber dock. Vi klädde på oss och stod 06.50 redo på dagis för att kolla på när Maja gick luciatåg. Så sött med alla små.


    


Barnen stannade sedan kvar för att ha julfest och besök av tomten. Tyvärr fick Maja aldrig träffa tomten. Halv tio ringde de och sa att Maja hade drygt 39 graders feber. Det var det som hade spökat på natten och nu alltså brytit ut. Mor var snäll och hämtade Maja. Hon somnade gott i mormors säng. När jag släppt hem barnen vid ett stack jag hem och avlöste. Stort tack mormor o morfar för att ni hjälpte till. Maja och jag har myst i eftermiddags och mest tagit det lugnt.

Grannarna har ju kommit hem från Florida nu så vi tog en promenad för att posta julkorten. Det var mörkt och det snöade, jättemysigt.

Maja, som missade paketet av tomten på dagiset idag, fick igen det. Filip kom hem med en söt Pippidocka till sin sjuka lilla Majafis och grannarna hade hadlat en supersnygg rosa Ralph Lauren piké o halsband till Maja (som tack för att hon tagit in posten och vattnat blommorna;)


Av vi - 13 december 2009 20:34

Hello! Då var det söndag igen. Vi sitter här vid tv:n och slappar. Sista arbetsveckan väntar oss, gött!


Igår fick Filip hjälp av farfar att köra skit till tippen. Tack tack! Maja, Skorpan och jag lekte i trädgården.


      


Vi var sedan en kort sväng på stan och åkte sedan på Maltes 3 års kalas. Lugnt och skönt kalas med god fika. Snygg hall har de också fått till.


  


Idag promenixade vi ut i det kalla friska vädret. Vi styrde ner till stranden. Underbart! Maja var eld och lågor och tog med sin spade och undrade om barnen skulle va på stranden. .....men det var ju bara vi. Vi hade hela stranden för oss själva.


  

        


Sanden var lite frusen och hård så Maja ville utforska vattnet. Hon snubblade på tången och föll i. Filip kom snabbt till undsättning. Blöta och kalla traskade vi illa kvickt hem igen.


Det blev goda pannkakor till lunch och mina föräldrar på lussefika. Maja åt upp och sa sova. Hon somnade på två minuter.


Efter vilan åkte vi iväg. Det blev middag hos farmor o farfar. Maja fixade att kissa på pottan där också!! Bra jobbat tjejen!

Av vi - 12 december 2009 07:59

Ännu en helg är här. Underbart!! Tredje advent imorgon och bara fem arbetsdagar kvar innan lov. Längtar...


Glömde blogga från förra söndagen. På eftermiddagen kom Mike, Rebecka och Elli hit på adventsfika. Vi promenerade sedan till byn för årets julskyltning. Mysig stämning med folk, ljus, lotteristånd, luciatåg o tomte på torget.


  

        


Veckan som följde var sluttampen på utvecklingssamtalen. Gött att det är över!!! Nästa vecka är det bara pyssel och julmys på jobbet.


Igår på min och Majas lediga dag åkte vi till jobbet direkt på morgonen. Vi kollade luciatåget och fick därefter fika.


  


När vi kom hem kom morfar förbi och åt frukost. Maja och jag klädde sedan granen ihop. Nu är vi redo för julen så bring it on.


    


På kvällen igår kom Björn, Hanna, Tilde och Mille. Vi grillade (filip stod ute med en liten lampa och grillade kött) och åt go mat, lekte, snackade och hade mycket trevligt.


      


Av vi - 5 december 2009 20:24

Då satt man här igen i soffan. Chips, godis o Robinson. Trötta är vi....efter igår. Våra förkylningar blir värre känns det som så de har också fingret med i spelet.


Igår var det dags för föräldrafesten hos Martina och Mattias. De bjöd på en suverän kväll. Svingo mat och väldigt rolig tävling.


  

      

  

  


Stort tack för en toppenkväll!!


Tack också till far som tog hand om vår lilla Maja.


Förresten.....Majarumpan kan räkna till 10!! Vi är imponerade!! 1 2 3 4 5 6 8 9 10 (hoppar över sju) Gör vårt bästa med att försöka spela in det men det kommer in på beställning. Oftast då hon går i trappan o räknar trappstegen. Gulligt !


  

Av vi - 4 december 2009 07:17

Veckan har rullat på. Fått lite snö. Vackert att titta på inifrån ;) Lite kallt att vara ute och rastvakta. Nu får man ta på full mundering till jobbet med termobyxor och allt. Det mysigaste med jobbet nu är att det är adventsmys varje morgon. Alla barnens egentillverkade ljuslyktor tänds i morgonsamlingen och vi öppnar vår julkalender osv.


  


Maja är pigg och oftast glad och vill leka och mysa efter dagis.


   

Hälsat på lite hos gammelmormor o Gunnar som kommit hem från sjukhuset....igen.

  


Farmor o farfar var här på första advent. Vi bakade lite pepparkakor och fikade.

      

  

Elli har ju fyllt 1år så vi var på kalas. Anna, Moa och Milton var också där. Det blev smörgåstårta och tårta.


  


      


Ovido - Quiz & Flashcards