vi

Alla inlägg under maj 2010

Av vi - 15 maj 2010 08:43

I torsdags åkte Filip på sin planerade resa till Tyskland med Jeppsson och Mårten. Hela dagen var de borta. Maja och jag roade oss själva. Vi åt frukost med mormor o morfar, handlade, lagade pannkakor, sov osv.


    


Vid tre var det dags för lek. Föräldragruppen som bara haft fester den senaste tiden och "glömt" bort barnen var bjudna till Jack på eftermiddagsfika och lek. 6/7 kompisar kom. Maja hade ju sin paket med sig. Ett underbart halsband hade hon gjort till Jack. Det var viktigt att där var många stjärnpärlor i halsbandet tyckte hon. Jack verkade måttligt förtjust ;)


  

Smått kaos men trevligt. Goda nybakade bullar och bröd. Mums!

    

Bloggkameran hamnade hos barnen. Så sött när Liam höll kameran på fel håll och tog massa kort på sitt eget öga.

  Maja fick in ett bra kort på värdinnan Jenny  


Filip kom förbi när trippen var över. Oskars lillebror ser ut att trivas i famnen.


    

Gamla känslor blommade upp igen.....

  


Igår skulle vi rensa garaget hade vi bestämt. Nu är det inga stora renoveringsprojekt kvar så nu ska vi väl kunna hålla snyggt i garaget. Farmor o farfar kom med dragkrok. Jag rensade med hjälp av Maja och Filip och farfar lastade på släpet och körde till tippen. Farmor plockade lite maskrosor och bakade sedan lite russinbullar till fikat. Tack för hjälpen!


  


  


Efter att hela familjen sovit en stund cyklade vi o kollade Fridas och Marcus hus. De var hemma över helgen för att måla och rensa. BLir bra det här!

Vi cyklade sedan nerom byn och lekplatsen.


  


Träffade på mormor som följde med hem för att bli klippt. Käkade sedan lite god middag, kycklingwraps.


  


Fortfarande uppehåll så vi tog en cykeltur till. Det blev hyrfilm. Myskväll!!!

Av vi - 13 maj 2010 07:11

Det blev en väldigt kort vecka. Gött! I måndags kväll åkte jag och far in till stan. Skulle till en av fars kunder och komma med idéer till deras stundande badrumsbygge. Ska skissa några förslag så får vi se hur det går.


I går blev det promenad efter jobbet. Ja gymmet orkar jag inte med längre, glad om det kan bli promenad då och då.


I dag hade vår skola studiedag vilket innebar halvsemester. Barnen lediga men vi jobbar. Fick såå mycket gjort som bara lagt sig på hög.

Maja och jag cyklade till dagis för första gången. Gick över förväntan. Hon var såå glad och cyklade på bra och sjöng bä bä vita lamm.


  


Dagen med åska, blixtar, hagel och ÖSREGN gjorde mig lite nervös för hemfärden. Stack i uppehållet och hoppades att det skulle hålla ändå till dagis och hem. Vi klarade oss!!

Filip stack och spelade tennis och Maja gjorde en present till kompis Jack vi ska leka med imorgon. Slagit in det i tomtepapper och allt. Lika bra som sin pappa på att slå in presenter ;)


  

Av vi - 9 maj 2010 20:55

Fredagen flöt på lite långsamt på grund av regnigt väder. Såå trist då. Vi körde Filip till jobbet och jag tänkte köra vidare till mitt gamla jopbb o hälsa på men det blev alldeles för tidigt. Åkte hem igen.

Far kom och åt andrafrukost och sedan hände väl inte så mycket mer. Körde sedan och hämtade hem Filip från jobbet. Maja stormtrivdes vid pappas skrivbord med att käka tärningar.


  


I lördags åkte jag och Hanna till MAlmö. Det blev triangeln och staden. Lite småkallt och miniregn men ok ändå. Var ju mer inne än ute. Hanna hade en hel A4 med saker hon skulle inhandla. Lite blev det allt. Jag köpte sommarshorts till Maja och skön strandklänning till solsemestern. Vi käka go lunch o åkte vidare till Ikea o Ilva. Där tog vi en fika och gled rundor. En handduk eller två följde med hem.


    




Hemma hade Björn, Filip, Tilde, Mille och Maja förberett middag. Det blev grillat. Mums! Våra inköp visades upp inför en måttligt intresserad publik. Tack för ni hade barnen o fixa middag! Och tack Hanna för en trevlig dag!


  


  


Idag har det varit pissväder igen. Jag hatar när det inte finns något att göra. Filip var och hjälpte Per med lasta massa sand till strax över ett. Maja blev inbjuden på lekstund till William på "trean". Jag passade då på att jobba lite. Efter en timme hämtade jag hem henne och det blev lunch. TAck för lekstunden förresten! Maja ville sedan inte sova så vi hoppade över det. Vi busade bara rundor här hemma. När Filip kom hem körde vi till stan och fikade....i bilen!!??

Lekstund ute med grannarna i det svikalla vädret medans Filip klippte gräset. MAt och sedan tog jag en promenix.

Nu har jag precis suttit och jobbat en timme till .Är fortfarande inte klar men orkar inte mer ikväll. Får ta det imorgonkväll. (så är det när man varit hemma från jobbet....allt läggs på hög och man får löneavdrag men åker ändå på att göra jobbet i efterhand...utan att någon lön sätts tillbaka precis....surt)

Av vi - 7 maj 2010 05:59

Igår var det dags för min skolas öppet hus. Klockan 14.00 öppnar dörrarna och då bjuder alla klasser på en utställning på årets arbete i respektive klass. Alla får gå runt och kika i varandras klassrum. Barn, föräldrar, farmor o farfar m.m Ute på gården har 5-6orna café samt loppis. På scenen uppträder olika barn med modevisningar, instrumentspelning, sånger, dans med mera.

Det blev en kanoneftermiddag. En sak till avbockad :) Såhär såg vårt klassrum ut:


                


På loppisen köpte jag en kassapparat till Maja. Med nya batterier fungerade den perfekt. Den tutar, piper och i mikrofonen kan man kalla på hjälp till kassan ;) Maja störtdiggade den....o den kostade bara 10 kr.

Av vi - 5 maj 2010 20:50

Onsdagkväll och snart är denna vecka också förbi...tiden går jävligt snabbt just nu. Extremt mycket på jobbet med IUP skrivande och samtal med mer eller mindre intresserade föräldrar. Detta toppar vi med diverse kvällsarbete såsom trivselkvällar och föräldramöte. Men tiden går ju som bekant snabbt när man har roligt  


På hemmaplan verkar det som om Maja tagit över Sofies "förkylning" och hostar och snorar sig i genom dagarna. Men hosta och snor hindrar inte vår kära dotter från att studsa fram i vanlig ordning (illustreraas väl ganska tydligt på följande bilder!).


  


  


  


  


  


  


  


Får väl också passa på att kommentera våra kära grannars enorma arbetsinsats igår... Lånade nämligen ut lite verktyg till Marcus på femman (var i det läget helt ovetande om att Peter på trean skulle vara inblandad) en avbitartång och en vinkelslip. Marcus nämnde något om ett staket och sa något i stil mer "nu ska skiten ner"...

Således budgeterade jag med att aldrig få se verktygen mer.

Idag på efter middagen kunde jag till min stora förvåning konstatera att "skiten"(läs staketet) var nere! Bra jobbat grabbar!


Filip

Av vi - 3 maj 2010 19:53

Lördagen var jag uppe och stundtals pigg. Vi körde och köpte dagisskor med kardborr till Maja. Lunch hos Filips föräldrar.

När vi kom hem blev det lek för Maja i trädgården och som vanligt även på grannarnas trädgårdar. Vi samlades tillslut på femman där det blev öl o rosévin (tack marcus för jordgubbssaften, passar bättre ihop med piller).


  


Lämnade sedan stället och Filip fastnade sedan hos mitt-emot-grannen "Mimmi" (heter Stefan men Maja har alltid kallat honom Mimmi) Mimmi tyckte det skulle sitta fint med Rom?! Filip tackade gärna ja. En helt vanlig dag på vår gata :) ha ha


  


SÖNDAG:

En skön söndag då jag var på benen och kände mig precis som vanligt. Gött!!


Stranden denna soliga dag.....underbart. Snart kommer vi varje dag ;)

 


Hittade en solig plats i lä och det var bara sååå skönt. 

 

Årets första glass avnjöts! Mmmmmmmm

Maja undrar var mamma och den goda glassen tog vägen.


   


Elli satsade också på att få smaka lite



Promenix i vårvädret, ja Maja ville såklart cykla ner till stranden.


 


Kaffe och lekstund på tomten.


  


Kände att allt va som vanligt när vi på förmiddagen tog itu med att sätta upp nya vindskivor på lekstugan. De som satt va ruttna och avbrutna. Dessa nya målade jag sedan svarta. Direkt mycket fräschare intryck.

  


Maja är precis som Skorpan. Ser man en stege ska man ju klättra på den. Skorpan hejdar jag ju inte men Maja fick jag snabbt springa fram och försöka bända loss. 


 

Kunde sedan hålla henne på marken genom att hon fick hjälpa till att snickra. Det gillar hon verkligen.


     


Härligt med vårväder. Sådant vill vi se mer av. Vilken livslust. Såå gött!

Ovido - Quiz & Flashcards