vi

Alla inlägg under mars 2009

Av vi - 11 mars 2009 19:37

Åh vad jag älskar mina onsdagar!


Denna onsdag blev det en tidig cykeltur bort till chefen för att lämna över en present till hennes nya bebis. Det var en lång cykeltur och eftersom jag fortfarande inte fixat cykeln så var det tungt. Men skam den som ger sig.


När vi kom tillbaka kom grannen Annica och Oliver in på fika. Jag slängde ihop en browniemix jag fått på nyår. Cup och Farenheit till trots så blev den dundrans smarrig. Nyttigt? Nej...ooops. Maja gjorde sitt bästa med att leka med sin 11½ månader yngre kompis dvs ta hans napp och försöka sätta i den igen eller mysa i hans liggdel.



 


Det blev dags för lunch och vi cyklade hem till mina föräldrar. Spagetti och köttfärssås. Mums. Maja somnade direkt efter det så vi satt och halvsov och hade det lugnt.

Efter vilan fick vi energi och körde till en inredningsbutik. Jag var i extas, ville ha allt!  


Vi kom hem igen och Filip hade lagat smarrig middag. Tack älskling! Sedan åkte han iväg med några kompisar för att kolla fotboll och dricka öl. Jag mös i soffan och hade ensamrätt på fjärrkontrollen.


Längtar redan till nästa onsdag! (Ja och helgen där emellan är inte heller fy skam)

Av vi - 10 mars 2009 17:39

Yo!


Verkar som om det var ett tag sen jag skrev på den här bloggen. Så nu är det dags igen...alltså för Sofie att tvinga mig att skriva några rader.


I vilket fall som helst så var det ju träff med Majas polare igår. Denna gång hos Liam och hans mamma Theresia. Jack lös med sin frånvaro, jacks familj har spenderat helgen "utomsockens", och spekulationerna startade direkt huruvida han eller (kanske mer troligt) hans pappa fastnat i tullen med diverse olagliga substanser i skötväskan. Vincent dök upp, flashade sina nya skrubbsår och ärr... Vincent har precis börjat dagis och kunde med viss auktoritess visa upp diverse nya konster och tricks.


 

Stor del av träffen kretsade kring alkohol och framförallt möjligheten till nya gemensamma intag av alkoholhaltiga drycker... Verkar som Oskars päron styr upp nästa fest. Och förresten... Oskars pappa lovade att bygga en bastu till denna fest! Tänk om Maja haft en sån händig far...(Jag lovade förresten att såga ner några tallar på samma fest...)


Oskar... försökte förövrigt pussa Maja igår... men efter mycket tvekan och tafsande valde den unge mannen att peta Maja i ögat istället! Stiligt grabben! Maja var dock måttligt imponerad...


På kvällen får "Snyggesambon" för sig att dra fram symaskinen och knåpa ihop ett nytt draperi till badrummet. Såg jävlig lätt ut... men med min tvåa i syslöjd så hade det nog slutat i katastrof om jag gett mig på det. Jäkligt snyggt blev det! Bra jobb av snyggingen!


Idag var det tisdag och dags för bad. Maja hjälper gärna till att packa väskan.....not. Finns ju betydligt mer spännande saker att göra i källaren.



Vi kom iväg ändå och som vanligt var Maja sjövild (tack Arne!) och jag fick kämpa för att hålla henne till de övningar som drillsergeant Jessica beordrade oss. Maja vill helst bara kasta sig handlöst från mig. Maja verkar, för tillfället, sakna respekt för vattnet och tror att hon vär värsta Therese Alshammar...bara hajdräkten som fattas.


Imorgon är det jobb! Ganska kul faktiskt...Imorgon ska kidsen skriva nationellt prov i engelska. Får se hur kul de tycker det är. Sen tänkte jag plåga dem en sväng i gympasalen också...armhävningar kanske?


Tills vi hörs igen...


Be good!


F



Av vi - 8 mars 2009 11:25

Igår så bilade Filip bort det sista i vårt badrum så att de nya avloppsrören får plats. Jag och Maja lämnade huset den timmen.


Vid tio skulle Fili hjälpa far att riva en vägg hemma hos mina föräldrar så jag, Maja och mor åkte en snabbis till stan för att inhandla diverse paketer.

Klockan ett var vi tillbaka och karlarna var klara med sitt jobb. Vi hade köpt med oss mat så det blev ett minikalas för far som fyllde år förra veckan. Present samt tårta bjöd vi på. Mums (lite besviken såg han dock ut när han såg att det "bara" var tårta och inte fastlagsbulle)


Vi tackade för oss och åkte hem igen. Slappade, lekte och åt middag. Klockan hade hunnit bli sex och jag och mor skulle iväg och titta på musikalen RENT. Kul att få komma iväg. Musikalen får betyget nja men tackar mor för en trevlig  och mysig kväll.



06.00 skulle Maja upp och leka idag. Efter frukosten städade vi hela huset, tvättade och bäddade rent. När klockan hunnit bli nio (haha ja man hinner mycket när man går upp tidigt) begav vi oss ut på en promenix med grannarna. Det var blåsigt, kallt och regnigt. Vi fick iallafall friskluft och motion (nja knappt va).


Nu ska vi käka mumsiga pannkakor och sedan vila inför "svärmor" Ingers kalas i eftermiddag. Stort grattis till dig på din födelsedag!!



Nu är vi mätta efter att ha kommit hem från kalaset. Blev en snabbtur inom affären för vi hade helt slut på blöjor. Maja var nöjd med att vi tog just denna affär....


Av vi - 6 mars 2009 19:09

En helt vanlig fredag i vårt hus....


Vi brukar ta en liten sväng tillsammans i byn för att känna att det är helg och så även denna fredag. Hemma igen sätter vi igång med den goda middagen. Fredagsmiddagen är alltid helgens godaste här hemma.


Brasan tänds och knastrar hela tiden så där hemtrevligt i bakgrunden när vi dukar, leker och förbereder. Middagen avnjuts och vi pratar om dagen och om förväntningar inför helgen.


Fredagskvällen fortsätter med mys och lek framför brasan. Maja blir i sitt esse och bara älskar att mamma och pappa är med och leker båda två.

  


Leken byts mot mys, och pyjamas och tandborstning sker. Det blir en halvtimmes tv-tittande innan Maja vill ha sin välling uppe på sitt rum. I mörkret, endast i sken av ett fejk-stearin-ljus, myser vi en sista gång för idag, med den mysiga musiken i bakgrunden. Maja lägger sig..........och somnar faktiskt direkt idag.


Nu fortsätter min och Filips fredagskväll.


Ha en underbar kväll på er!

Av vi - 4 mars 2009 12:05

Hos oss är det lite upp och ner just nu. Värmepannan har fått spel och vet ej vad det är med den. Den jobbar som ett skollat troll så det lyser varningslampor med texten "hög hetgas", vilket inte känns så bra. Ändå är här kallt för köksgolvet, sovrumselementet samt badrumselementet är iskalla. För att hålla oss varma myser vi framför brasan. Maja gillar brasvärmen och passar på att lufta rumpan.

Ny intresset är att klättra upp i kökssoffan och springa fram och tillbaka, fram och tillbaka medans hennes föräldrar tittar på med hjärtat i halsgropen.


 




















 









 Filips fjärde telefon på ett år är nu sönder så han har för tillfället ingen, den sista var dock inte hans fel utan den bara skrev dubbla siffror en dag. Svårt att slå in sin pin-kod då. Nu har han beställt en ny så förhoppningsvis kommer han kunna kommunicera med omvärlden igen på fredag.


Med badrummet går det trögt, för vi vet inte riktigt hur vi ska göra. Lägga nya avloppsrör och gjuta igen golvet är inte vår starka sida ;). Men det kommer......


På jobbet är det mycket nu och kommer bli en tuff tid framöver. Funderar starkt på ett annat karriärsval och har ögon och öron öppna för erbjudanden :)


Ljuset i tunneln är familj, vänner och det härliga vårvädret som visar sig ibland. Som man längtar till sommaren.....

Ovido - Quiz & Flashcards