vi

Alla inlägg den 20 juni 2009

Av vi - 20 juni 2009 21:01

Ska vi börja med gårdagen kanske. Midsommarafton 2009. Som traditonen säger så skulle vi ha midsommarfest här hos oss i år igen. Vädret var soligt och skönt och förberedelserna gick jättebra.


Klockan fyra var vi redo för att ta emot gästerna.


Linda, Patrik och Oskar kom och likaså Rebecka, Mike och Elli. Per, Mia, Malte och Alvin ställde in pga sjukdom. Det blev mingelmat och kubbspel i solen. Underbart! Skulle vi verkligen få en midsommarafton utan regn?


Ja,jag vet...bilden är på fel håll men nu har jag försökt vända på den hur länge som helst. Den får helt enkelt sitta på det hållet.




Vi fortsatte med förrätten, dvs sill och allt det där. Patrik hade klurat ihop tjusiga sånghäften som vi betade av sång efter sång ur.




Vi fortsatte sedan med huvudrätten....grillat!! Och nej, det blev ingen midsommar utan regn. Nu öppnade himlen sig och det åskade och blixtrade.....och Patrik och Filip stod ute i regnet och grillade med paraplyer. Tappra själar som offrade sig för kvinnor och barn.....och Mike ;)


Maten var väl klar vid åtta och då sammanstrålade vi med grannarna på femman och deras gäster. De hade följt sitt tidsschema och hade alltså redan klarat av matbiten så snällt fick de sitta och titta när vi njöt av god mat. Det avfyrades några snapsvisor till och tillhörande skålar.



Patrik, Linda och lille Oskar tackade för sig och åkte hem. Maja, Elli, Molly och Oliver knoppade in och kvar satt vi andra åtta glada i hågen och det var dags för efterrätten. Jordgubbar!!

Det mörknade men vi satt kvar i uterummet med mysiga ljus och filtar. Det skålades, skrattades, sjöngs osv. Riktigt trevligt!



Vid tolv sammanslöt vi med grannarna på trean. Där hade det gått lite vildare till.


 


Jag och några till beslöt efter en stund att det var dags att gå och lägga oss. Midsommarafton 2009 var slut för min del.....men Filips varade lite längre ;)


Det visade sig kanske inte vara så smart. Efter frukosten medans jag diskade, plockade och flyttade tillbaka möblerna efter gårdagen kurade Filip ihop sig på golvet.




Ovido - Quiz & Flashcards