vi

Alla inlägg under maj 2011

Av vi - 13 maj 2011 08:50

Ellen 2 månader. GRATTIS GRATTIS!

Kontrollen på bvc gick bra. Allt var som det skulle. Herr Doktor vände, bände och klämde på Ellen. Maja sa: Ta inte i sönder henne. He he he sötis.

Ellen väger nu 5750 och är 61 cm lång.


   

Av vi - 13 maj 2011 08:48

Grillkväll på dagis.


     

Av vi - 11 maj 2011 19:59

Maja var väldigt hostig och hängig och fick därför stanna hemma med mig i måndags. Efter 2 timmars sömn mitt på dagen vände det. Hon fick aptiten tillbaka och blev piggare och piggare.

Tisdags var hon tillbaka på dagis de tre timmarna och var precis som vanligt. Blev därför lek med Astrid efteråt. Flickorna klär alltid av sig till nakenfisar för de är så varma. Sedan springer de rundor här och leker med dockorna som om det vore världens naturligaste sak att de är nakna.


 


Mamma Maria fick sig en överraskning då hon blev kallad till toaletten. Astrid hade gjort nummer två och snälla Maja skulle hjälpa sin vän........att torka. Det stank bajs i hela huset och lilla Astrid hade bajs typ överallt. Det hade blivit lite kladdigt sa Maja. Blev inte riktigt som hon tänkt sig. Ojsan ojsan så det kan gå. Vi kom överens om att det där med att hjälpa till med torkeri....är en vuxengrej ;)


Av vi - 11 maj 2011 19:49

Två middagar till testade. Inte lika goda precis. Soppa på kikärtor o sötpotatis och till det rostad bog och äppelsallad. Filip gav den en 3:a och jag 1:a.


  

Sista rätten var torsk med zucciniraggmunkar och till det en tomatsås. En 3:a på smak men alldeles för jobbig att laga för bara få en 3:a utav det.


 

Nu har vi paus från mat och ro i en vecka. En vecka till har vi sedan innan vi tar ett beslut om fortsättning. Såg att ICA också börjar med påse. Halva priset .....men ingen nyttig påse. Ska jag äta konstig och inte jättesmaskig mat så kan den ju lika gärna vara nyttig så är det liksom någon vinst med det. Vi får se hur vi gör. Har varit väldigt skönt att ha haft en hel veckas mat planerad och att ha råvarorna hemma. Inga ärenden till affären var och varannan dag. Hmmm....ja vi får se som sagt.

Av vi - 8 maj 2011 19:38

Ännu en dag med strålande sol. Majas älskade kusiner kom på besök. Vi flickor stack till stranden och....lekte krig :)


 

 

En mysig fika blev det också innan vi cyklade hem igen. Jag planterade gårdagens inköp medans flickorna lekte. Mormor lagade lunch och sedan åt vi alla. Flickorna vilade i soffan och kollade Barbie innan kusinerna vände hemåt igen. Vi längtar tills nästa gång vi kan leka.

Maja och jag fortsatte in på Alfreds kalas. Finfina godheter och mycket bus. Kul fiskedamm och annat skoj.


             

Av vi - 8 maj 2011 19:34

En lördag med träning, tvätt av trappa och tripp till blomsteraffären. En ny rabatt skulle få växter.


Eftermiddagen bjöd på glassköp med Fribergs. Spontangrill blev det också efter det. Tredje rätten : fläskytterfilé och grillad vitkål. Betyg 4.


    


Av vi - 6 maj 2011 19:17

Fredag!! Alltid lika välkommen.

Jag, Maja och Ellen promenerade till mitt jobb idag och hälsade på några timmar. Kul att se alla igen och visst saknar man jobbet. Ska bli helt perfekt att jobba deltid sedan. Man får liksom det bästa av två världar.

Vi var hemma lagom till lunchvila....som blev kort (10 minuter) för sen vaknade lilla Ellen.


En lekstund på ett tredjedelsklart trädäck hann vi innan pappa kom hem. Filip tog Maja och Ellen på promenad för att låna film och Maja skulle handla sitt fredagsgodis. Jag städade huset. Skönt att ha det klart inför helgen.


 


Idag lagade jag andra receptet från mat och ro. Det blev en pastagratäng med kyckling i. Den fick betyg 4. Gott!


 

Kusin Hanna kom förbi för att få se mästerverket Ellen. Tack för fina blommor! Passar perfekt i ett nystädat hus.


 

Nu är vi nybadade, pyjamasklädda och uppkrupna i soffan för fredagsmys. Ha det gott.

Av vi - 5 maj 2011 18:27

Bjöd hem Fribergs på potatistryck idag....


      

Ovido - Quiz & Flashcards