vi

Alla inlägg under juni 2009

Av vi - 23 juni 2009 09:04


 

Igår var det stranden som gällde. Vilket underbart väder!! På stranden var det bara dock vi och Annica,Oliver o Albin.

Undrar när folk förstår att det är sommar.


Efter stranden gick vi till dagens föräldraträff som denna vecka var hos Liam. Barnen lekte där ute och hade kul, ja vi vuxna också förståss.



Putsningen av tillbygget blev förretsen också klart igår. Yehaa!

Av vi - 22 juni 2009 07:28

Midsommardagen flöt sakta fram. Maja roade sig med att leka lite med resterna från gårdagen....ballongerna.



Framåt eftermiddagen vid 14.00 var Filip nästan back to normal. Vi blev inbjudna till grannarna  på smarriga muffins som Albin bakat.



Solen strålade och man kände att man borde göra något idag, men orkade ändå inte riktigt.

Vi bjöd in oss till Mike o Rebecka. Vi snackade en stund och krängde pizza.


När vi kom hem nattades Maja och vi bara satt i soffan.


Igår var det regn och sol om vartannat. Filip åkte och köpte mer cement till putsningen. Det går åt som smör i solen. Grannt som attans också.

Vi tog en promenad och lämnade lite tidningspapper och flaskor osv. Gick även bort till gammelmormor och Gunnar. Vi lämnade sillrester osv så nu har de mat lååååång tid framöver.


Åkte sedan till Filips föräldrar på lunch. Solen gassade då så vi satt och solade och Maja stimmade med farmor o farfar.


Av vi - 20 juni 2009 21:01

Ska vi börja med gårdagen kanske. Midsommarafton 2009. Som traditonen säger så skulle vi ha midsommarfest här hos oss i år igen. Vädret var soligt och skönt och förberedelserna gick jättebra.


Klockan fyra var vi redo för att ta emot gästerna.


Linda, Patrik och Oskar kom och likaså Rebecka, Mike och Elli. Per, Mia, Malte och Alvin ställde in pga sjukdom. Det blev mingelmat och kubbspel i solen. Underbart! Skulle vi verkligen få en midsommarafton utan regn?


Ja,jag vet...bilden är på fel håll men nu har jag försökt vända på den hur länge som helst. Den får helt enkelt sitta på det hållet.




Vi fortsatte med förrätten, dvs sill och allt det där. Patrik hade klurat ihop tjusiga sånghäften som vi betade av sång efter sång ur.




Vi fortsatte sedan med huvudrätten....grillat!! Och nej, det blev ingen midsommar utan regn. Nu öppnade himlen sig och det åskade och blixtrade.....och Patrik och Filip stod ute i regnet och grillade med paraplyer. Tappra själar som offrade sig för kvinnor och barn.....och Mike ;)


Maten var väl klar vid åtta och då sammanstrålade vi med grannarna på femman och deras gäster. De hade följt sitt tidsschema och hade alltså redan klarat av matbiten så snällt fick de sitta och titta när vi njöt av god mat. Det avfyrades några snapsvisor till och tillhörande skålar.



Patrik, Linda och lille Oskar tackade för sig och åkte hem. Maja, Elli, Molly och Oliver knoppade in och kvar satt vi andra åtta glada i hågen och det var dags för efterrätten. Jordgubbar!!

Det mörknade men vi satt kvar i uterummet med mysiga ljus och filtar. Det skålades, skrattades, sjöngs osv. Riktigt trevligt!



Vid tolv sammanslöt vi med grannarna på trean. Där hade det gått lite vildare till.


 


Jag och några till beslöt efter en stund att det var dags att gå och lägga oss. Midsommarafton 2009 var slut för min del.....men Filips varade lite längre ;)


Det visade sig kanske inte vara så smart. Efter frukosten medans jag diskade, plockade och flyttade tillbaka möblerna efter gårdagen kurade Filip ihop sig på golvet.




Av vi - 17 juni 2009 20:13

Igår var det dags för allra sista arbetsdagen på jobbet och allra sista dagen innan semestern. Kändes konstigt att lämna tillbaka nycklar och allt.


På kvällen var det dags att åka på personalfest. En på jobbet har det som tradition att bjuda hem alla 25 på jobbet och bjuda på tipsrunda med prisutdelning, grillat, klurigheter och fika. Inte LITE generöst det! Jag hade fällt sätena och allt i bilen för att få in det gigantiska magnoliaträdet som vi köpt till henne. Var på tiden att hon fick något för alla år hon bjudit oss. Kvällen var jättetrevlig och därmed kände man hur bra man trivts med sina arbetskamrater. Synd att behöva lämna dem. Buhu! Bad att få ett par bilder övermailade från kvällen. Hmmmm vilken ska man välja liksom....lika illa alla.Ha ha ha men ack så roliga. Så kul har vi på jobbet ;)



 










Theresia som lyckas bättre med att bli snygg på bilderna bredvid mig , gav mig en liten present i förbifarten. Tårarna kom så jag huttade snabbt in presenten i bilen och sedan tänkte vi på annat. Stort tack för allt Theresia! Kommer sakna dig (men vi ses iallafall den 11:e)


Idag var alltså första dagen på min semester och Filips sista arbetsdag. Solen sken och det var sommar. Maja och jag blev inbjudna på en liten fika hos Annica med hennes mammagrupp. Vadå flashbacks med alla dess små 5 månandersbebisar. Tiden går snabbt.


Maja somnade sedan så jag kunde ha det skönt i solen. När hon vaknade cyklade vi med mormor till stranden. Där blåste det lite kallt idag så det blev bara mellanmål, doppa fötterna och lite lek. Cyklade vidare till glasskiosken och lekplatsen istället.




Ikväll var det Filips tur att va på personalfest så Maja och jag blev bjudna på middag hos mormor och morfar. Gott och trevligt. Tack för att ni göder oss när "kocken" är borta.


Av vi - 14 juni 2009 08:13

Vilken vecka!! Avslutningsvecka....så skönt men ack så mycket att göra. Barnen på jobbet är helt toppade och det ska städas, tömmas ut, göras klart, organiseras, tränas på uppträdande, visor inför kyrkan, pynta, baka osv...


I måndags stack jag lite tidigare och hann vara med en timme på föräldraträffen hos Vincent. Kul att se alla barn och föräldrar igen.


I onsdags hälsade jag och MAja på mitt nya jobb. Det blir nog bra det här. Vi gick sedan hem till mormor. Under dagen lekte vi samt handlade och jag bakade inför torsdagen.




På kvällen var det dags för barn och föräldrar i klassen att ha en grillkväll på stranden. Den flöt på bra. Fick dock ont i magen och låg sedan resten av kvällen aj aj aj.


I torsdags fyllde jag alltså 29 år. Filip glömde bort det och surade på morgonen för att jag stökade upp i köket när jag vispade grädde. Varför skulle jag tvunget vispa grädde typ? (kanske för att det var min födelsedag och jag skulle bjuda på tårta kanske !! grrr)

Han kom på sitt misstag senare framåt dagen.......



På kvällen skulle jag ha varit ute med Annica och några fler och käkat men orkade bara inte. Det blev pizza, film och bara lugnt i soffan. Behövde bara få va.


I fredags var det dags för skolavslutning. Regnet det bara öste ner men det ordnade sig ändå. Proppmycke folk i skolan och alla skulle fika, lyssna på barnen och oss. Jag skulle ta farväl efter ina 5 år 6 månader och 27 dagar. Buhu buhu......i kyrkan brast det när jag sjöng mötas och skiljas....lite sorgligt allt det här.

 När alla gått hem för dagen var det städ och disk och lite plock. Körde sedan till Filips föräldrar. Där skulle vi fira Filips lillebror Mårten som fyller år samma dag som jag (vilket Filip också glömde) Det blev mat och fika.




Igår var det dags för mitt kalas. Vi fixade på förmiddagen (jag var en timme hos mina föräldrar för att äta frukost med mina syskon). Klockan ett kom alla nära och kära och det blev ett lyckat kalas (trots att vi fick sitta inne - har typ ALDRIG gjort det på min fördelsedag) Tack för att ni alla kom och firade med mig. Tack för alla presenter!








 

Efteråt blev det städning igen och Maja lyckades ramla ner för trappan tre gånger. En gång från den stora och två gånger från den lilla. Hon grät resten av kvällen och slocknade halv sju. Jag slocknade nio.


Nu är det söndag och jag sitter med MAja i knät. Solen skiner....underbart!



Idag ska vi äta lunch hos mina föräldrar och sedan spela bowling hela familjen (får passa på att träffa syskonen innan de åker tillbaka till sitt)


Phu...veckan är slut och nu återstår bara två arbetsdagar sedan är det SEMESTER!!!!!


Av vi - 7 juni 2009 19:47

Efter storstädningen imorse stack vi till Lund. Där var det lagom med folk och jag kunde handla lite födelsedagspresenter till mig själv. Filip köpte några tröjor och Maja fick ett par sandaler. Vi åt gott och hade en mysig dag. Maja var allmänt toppad och sprang rundor och hälsade på alla.


När vi kom hem igen så stack jag och handlade och Filip klippte gräset.

Mor har varit på besök och någon timme senare även mormor och Gunnar.


Inga bra bilder idag så ni får vara utan.

Av vi - 6 juni 2009 20:33

Strålande sol men det var allt lite kyligt i vinden. Idag har Maja varit hos farmor och farfar. De har hittat på allt möjligt skoj.


Jag och Filip har spikat upp panel på garageväggen (den sista väggen som var kvar) Såå skönt att ha det gjort. Imorgon målar jag nog den sedan väntar bara sätta locklisterna och måla igen. Sedan är garaget komplett. Gött!


När vi var klara stack vi snabbt som attan och hämtade Maja. Vi är alltid så stressade just när vi ska hoppa in i bilen och hämta henne. Skönt att få längta!


Ikväll är det ju någon slags fotboll. Inget jag förstår mig på men Filip är desto mer insatt. Lika så grannen som är ensam hemma med sina småkillar. Därför skulle de två kolla matchen tillsammans men de var snälla nog att låta mig och Maja komma in och äta först. Vi åt smarrigt grillat och Maja och Albin lekte hur bra som helst. Sedan närmade sig matchen och uppladdningen i soffan.



Maja och jag fick lämna stället. Lika bra det. 

Maja sussar där uppe och jag kollar på tv....INTE fotboll ;)

Av vi - 5 juni 2009 19:22

Kom in i stugan.....här bor Liam med frugan. Är detta framtida herr o fru månne? Idag såg de ut att trivas alldeles perfekt i sina roller. Det ryktas även om en kram emellan dem...



 


Nu är det alltså fredag!!!!!!!! Har haft en bra dag på jobbet idag så eftermiddagen följde i glädjens tecken. Slutade tidigt så när jag kommit hem åkte Filip och lillebror Mårten iväg på en efterlängtad fisketur.


 


Fredag innebär, som vanligt.....film och gottis. Har längtat större delen av veckan efter kvällens Pringles original. Nu väntar alltså fredagsnys i soffan. Ha en skön kväll ni också!


Ovido - Quiz & Flashcards