vi

Alla inlägg under februari 2010

Av vi - 20 februari 2010 06:42

Ska det aldrig ta slut??!! Är så trött på att se snö, ta på massa kläder varje gång man lämnar huset och att försöka ta sig fram på gator.

Som tur var har jag kunnat åka med Filip några dagar till jobbet nu. Cykla är liksom ingen höjdare vid sju på morgonen i detta väder.


Maja kan förresten pärla. Vi satt och pysslade lite en kväll och tog fram pärlorna hon fått i födelsedagspresent. Jag trädde en nål och höll nålen och visade hur hon skulle trä på pärlan. Hon puttade undan mig  "tan sälv". 17 pärlor på tråd blev det. Jag fick göra andra halvan. Stolt spatserar hon runt med sitt nya halsband. Hon har gott självförtroende för hon tror att hon fått en beställning av Tilde. "Tille me aasband" Det ska hon få göra idag.


    


Igår var det ledig fredag!!! Jag fick ha bilen så Maja och jag körde till mitt gamla jobb. Kul att se alla gamla elever och kolleger (synd att se att vissa kolleger inte mår så bra. Kämpa på....allt fixar sig  tillslut. Kram)

Stack sedan in till stan. MAja somnade skönt i vagnen och jag beställde glasögon! Yehaa, skönt att äntligen få det gjort.

Det blev lite handlat till Maja. Mor mötte upp för en lunch och sedan köpte jag lite nya pärlor till Majas "smyckesverkstad".

Vi tog en eftermiddagsfika hos morfar och handlade sedan lite mat till kvällen.. Filip va på personalfest och morfar också på galej så jag hade bjudit hit mormor på fredagsmys. Jag gjorde tacopizza och vi bara tog det lugnt. Kollade let´s dance och tjabbade en massa. Mysigt mysigt!

Av vi - 14 februari 2010 13:00

I fredags fick vi våra nya markiser uppsatta. Vardagsrummet, köksfönstret o tv-rummet fick solskydd. Den stora på tv-rummet är en sådan sol, vind som sköter sig själv efter väderleken. SKönt! De andra två får vi dra upp o ner själva. Snyggt tyckte jag det blev.


  


Jag och Maja åkte bort till MArtina o Emilia. De åkte rutschkana, ritade, fikade och lekte. Ja och MArtina och jag bara tjabbade. He he. Tackar för en trevlig stund.


  


Efter lunchen satte vi oss i bilden och åkte till Helsingborg. Bror med fru skulle bort över helgen så mina föräldrar skulle dit och passa kusinerna. Jag och Maja skulle väl också få plats;) Fredagseftermiddagen blev hemmamys och lek med kusinerna.


  

  


I lördags när väl alla kommit upp.....


  


skulle vi ta oss en sväng i lite affärer.....men det var strömavbrott i den delen....så det fick bli citygross!! Yehaa!!


  

  

föräldrarna poserar så fint...

  


och efter lunch åkte Maja och jag tillbaka till Filip. Här var det städat och fint. Maja fixade lite med sina egna saker nu när hon varit borta från dem. Vi käkade lite tacos och gjorde oss redo inför myskvällen.

Av vi - 10 februari 2010 19:59

Inga bilder idag. Ville bara titta in och skryta om vår lilla Maja.

2 år och 1 månad gammal har nu fisen klarat tre hela dagar utan blöja. Inte en enda olycka har hänt och det går prima på dagis. Så skönt att slippa det här kapitlet med blöja (så mycket mer plats det blir i soptunnan;)

Visst är det okej att skryta med sina barn ibland hehe


Av vi - 9 februari 2010 20:40

Lite sent ute men tänkte skriva om söndagen....


Efter frukosten hann vi såga lite reglar till nya rummet. De får ligga där uppe och vänta till nästa gång lusten faller på.

Jag stack sedan och tränade vid nio. Skönt att träna en söndagsmorgon faktiskt. Lugnt och skönt och så är man klar innan annat folk ens har vaknat.

Vi käkade sedan lite lunch och jag och Maja slumrade en stund. Gött gött!

Filip stack sedan och tränade.


När Filip kom hem hade stackarn 4 minuter på sig att duscha och göra vid sig. Vi skulle in till leklandet med Tilde, Mille, HAnna och Björn. Kom lite sent men men.

På leklandet har man som vanligt skitkul. Maja och Tilde stormtrivdes och vi vuxna turades om att stimma (behövdes pauser he he).


     

              



    


Det blev färdigmat efter det. Var helt slut alla. Vi åkte hem och bara mös vid tv:n.

Av vi - 6 februari 2010 18:38

På vår härliga ledighetsfredag träffade vi Tilde, Mille och Hanna. Vi sjöng och lekte på öppna förskolan. Flickorna leker så bra ihop.


  

    


Maja somnade direkt när jag la henne i vagnen hem. Jag passade på att göra lunch och äta i lugn och ro.

Efter lunch åkte blöjan av och sattes inte på förrän inför natten. Så duktig min lilla 2åring är. Fixar det galant med att bara ha trosor och kissa på toaletten. Hon säger själv till när hon ska kissa. Va t.o.m och handlade på ICA och det fixade hon också bra.


På kvällen blev det sedvanligt fredagsmys. Love it!


LÖRDAG:

Idag när det var lördag bjöd Maja på en sovmorgon till 6.30 Satt fint. Efter frukost satt vi den sista gipsbiten (måste nu inhandla de sista) och tre korta reglar. Majas tålamod var sedan slut så vi stack och skottade, tog in post och vattnade blommorna hos mormor o morfar (som solar på kanarieöarna) Filip städade då huset.

Alla vilade vi sedan på lunchvilan. Skönt med helg!

Efter lunch åkte vi till stan. Det blev bara något pyttelite (örhänge) men skönt att komma iväg. Körde inom Filips föräldrar på en liten fika. Där hade det inhandlats större saker. En docka till MAja (som sjunger om man ger henne pengar) och en dammsugare till oss!!!! Wow, stort tack!


  


  


Nu är vi hemma igen, middagen är uppäten och undanplockad. Maja provade de nya sakerna. Det blev en fika med nya Ellen och dammsugaren fick duk på sig och blev ett perfekt bord. Hehe

MAja ska snart sova och jag ska baka smördegsinbakade äppelknyten med vaniljsås. Det ser ut att bli en bra lörsdagskväll också ;)


Förresten.... VI VANN TÄVLINGEN!! Tack alla som röstat på oss. Nu blir det nya tapeter till ovanvåningen. Det flyter på nu :)

Av vi - 5 februari 2010 14:14

Har försökt mig på EFIT (ett foto i timmen). Så här kommer min gårdag:


Klockan ringer 06.00 men då är vi oftast redan vakna.

     

07.00 är vi alla i ordning och frukost och allt är undanplockat. Sitter och väntar på att åka till dagis, jobb och cykla till jobbet.

  


8.00 och vi har morgonsamling i klassen. Sjunger, högläsning, kollar almenacka och pratar om dagen och så....

  

9.00 är det rast. Alla i åldrarna 6-12år leker ute. Populärt nu är de isbanor som finns på kullen.

  


10.00 arbetar vi med året. Vårt årshjul vi tillverkat i fyra grupper sätts samman.

     

11.00 är det dags för lunch. Idag serverades pasta och köttfärsröra.

  

12.00 är det arbetspass i svenska. Sym writer är ett hjälpmedel för barn som automatiskt ger en bild till de ord de skriver så att de kan "läsa" som sina kamrater.

  

13.00 har barnen slutat. Jag hoppar in på fritids idag så att kolleger kan gå på möte.

  

14.00 är det skifte. Jag byter med kollegerna så de är i verksamheten och jag går på möte.

  

15.00 börjar vi bli klara. Vi har lagt upp engelskan för åk1-2 så att de olika klasserna har ungefär samma konstruktion.

  

16.oo har jag cyklat och hämtat Maja på dagis och vi har kommit hem. Vi hinner se solens strålar på tomten innan de försvinner bakom grannen.

  

17.00 har Filip kommit hem så vi sitter och äter middag.

  

18.00 får jag ett infall att åka och köpa en matta i stan.

  

19.00 ligger nya mattan på plats, Maja är ombytt och ska få välling o mysa framför tv:n.

  

20.00 sover Maja och jag bloggar och sitter litevid datorn.

  

21.oo är det soffhäng och tvtittande.

  

22.00 sover vi gott så vi är redo för en ny dag.


Av vi - 3 februari 2010 20:02

Ytterligare dagar går....


I måndags snabbade vi oss som attans för att hinna ut och leka i snön. Vi kom hem relativt tidigt alla tre och åt enkel och snabb middag. På med kläderna igen och så ut i snön.


  


När vi kom tillbaka fixade vi kaffe till pappa. Maja älskar att stå vid diskbänken och hjälpa till (vare sig man vill det eller ej ). Hon kommer springandes med sina småmöbler och grejar i köket.


  


Igår, tisdag, skulle Filip på kvällsmöte så jag hade bjudit mina föräldrar på middag. Mötet blev inställt så vi åt middagen allihopa. Filip stack o tränade och Maja busade med mormor o morfar.


  

Ovido - Quiz & Flashcards