vi

Alla inlägg den 10 augusti 2010

Av vi - 10 augusti 2010 19:32

Måndagen kom och så också mormor. Vid lunchtid frågade hon så snällt om Maja ville va med henne idag. Självklart ville Maja det! Det ryktades om att kusin Ida också skulle komma men hon avböjde.


Filip och jag lagade mat inför kvällen, plockade lite, vilade och handlade. Skönt att bara "mosla" hemma i lugn och ro. Klockan fyra kom Maja tillbaka och så också kvällen gäster, Frida och Marcus.

Höstiga kvällen sprack upp och det blev gott grillat i uterummet. Solen kom och vi kunde stänga av värmaren.


  


När MAja somnat fortsatte kvällen inne med efterrätt och diverse spel. Inga lyckade precis. Filip gillade INTE reglerna i Fridas och Marcus kortspel (ja eftersom reglerna gjorde att Filip förlorade) Försökte oss på ett annat kortspel. Det gillades av mig och Filip men Frida och Marcus tyckte inte det var så intellektuellt stimulerande så vi la ner det efter två rundor. Ett sista försök va sällskapsspeler Malarky. Där ska man ljuga hejvilt och hitta på någon snygg förklaring på fem röda liksom. Omöjlig. Min tur att sura så vi la ner det också. Ha ha ha. Vilda diskussioner....


  


Tisdag idag. Vi snoffsade till oss och satte oss i bilen för att köra till stan. Kom till mormor o morfar för att hämta vagnen. Möttes av milda protesetr av valet av utflykt i detta strålande väder. Vi blev övertalade att åka till stranden istället. Vi åkte alltså hem igen, bytte om och packade om till stranden.

Väl nere stötte vi på Tilde, Mille, Hanna och Björn. Såå rofyllt det var på stranden. Inte en kott och vindstilla och tyst.

Tyvärr började det sedan blåsa så efter lunch när mormor o morfar kommit ner stack vi hem. Käkade goda rester och slappade i solen i trädgården.

Filip klippte gräset och MAja smet in till grannarna. Där bakades det. Ett tu tre var de här istället. Det var Albin med kompis Ella. För att göra paus i studsmattehoppandet blev det klubbätande på filten.


  


Jag läste några sagor för barnen och sedan kallade Annica att kakan var klar.


  


 VI studsade in till Annica istället och åt god fika.


  


Maja och jag softade sedan i soffan med en film innan vi skulle cykla till mormor o morfar. De bjöd på god mat i trädgården. Alltid lika snälla. Tack tack!

Ovido - Quiz & Flashcards