vi

Alla inlägg under januari 2011

Av vi - 9 januari 2011 19:26

Klicka på bilden för mer info

Klicka på bilden för mer info

Klicka på bilden för mer info

Klicka på bilden för mer info


Fina tapeter med 30% rabatt. Kom igen nu......hör av er i veckan om ni vill köpa billigare tapeter från durosweden.se. Detta var bara några exempel. Kolla hemsidan för alla deras tapeter.

Av vi - 9 januari 2011 16:55

Nej, nu får det vara slut på det. Maja har i princip öppnat paket varje dag sedan 1:a december känns det som. Igår och idag var inga undantag.


Igår kom bror Mattias och Sabina på besök och tjabbade lite. På kvällen samlades vi alla hos mina föräldrar och då kom både julklappar och presenter från Mattias och Sabina. Stort tack för grejerna!

Kvällen avslutades med lite dart och sedan begav vi oss hemåt.


  

  

  


Idag har Maja haft sitt barnkalas.Det var killarna på gatan, tjejerna på dagis och andra vänner som kom. Huset fylldes av 8st 2-3åringar och deras föräldrar. Maja hade önskat pannkakor o glass så det mumsade barnen på. Vi vuxna åt chokladtårta och banankaka och kaffe.

Barnen åt snabbt för här gällde det att leka :) Lite överallt befann sig alla och det var väldigt trevligt. Innan barnen skulle lämna kalaset var det fiskedamm, ett gjutet inslag på barnkalas.


  

  

  

  

      

  

skdf

  

  


Maja och hennes föräldrar tack så hemskt mycket för de otroligt fina presenterna. Har hunnit kolla dem nu i lugn och ro medans Maja varvade ner med Tingelingfilmen.


Av vi - 7 januari 2011 18:28

Ja må hon leva, ja må hon leva.......

Med skönsång och presenter grattades Maja på sängen.


    


Efter god frukost var det städning, handla, baka och piffa på schemat. Snälla Annica tog in en överlycklig Maja in till sig på lek så hon slapp sitta här på sin födelsedag och titta när vi städade. Roligare kan man ju ha liksom. Och roligt hade hon. Hon älskar att vara hos kompisar.

En timme senare hade vi röjt järnet så Maja kunde komma hem och leka med oss och mysa. Sista stunden innan gärsterna kommer är alltid dryg. Precis som i fjor satt hon och väntade i trappan. TIllslut anlände hela familjen.


  

    

        

  

    


Stort tack för ni kom och firade Majas treårsdag. Tack för alla fina presenter! När gästerna gått gick MAja igenom alla presenter och de fick en stund var i rampljuset. Det åktes på sparken, fixades med verktygen, spelades spel, byttes om, målades med nagellack osv...


      


Dödstrött somnade hon sedan....efter en härlig omfamning med orden "tack på födelsedagen!"



Av vi - 5 januari 2011 18:48

Sitter här trött som attans med en liten MAja. Idag är hon två år men imorgon blir hon tre. Hon verkar inte så trött. Tjabbar som vanligt och hoppar från konversation till konversation samtidigt som hon stundtals fastnar i Bullerbynfilmen. Pippifilmerna från farbror Mårten har annars gått varma men idag skulle det bytas till Bullerbyn.


-Det är nog väder idag. Kanske man ska ha vintermössa? Ja vintermössa måste man ha. Det är snö ute. Man fryser annars (Maja ligger under bordet och pratar med någon?!)


-Det är inte roligt. Förstår du det? Titta på mig! Annars jag arg! (Maja skäller ut sin docka)


-Batterierna slut där inne? Vi måste köpa nya. Nu har jag borstat alla tänderna!(Maja granskar sin tandborste och skall fixa lite med den)


-Kan man inte knäppa där? Där är en bebis där. Man får göra så här. Sen när bebisen kommer ut ska jag pussa den och bära den såhär. Bebisen ledsen ska jag ge den nappen. (Maja kommenterar att min kofta inte går att knäppa över magen)


-Älsklingsskorpan. Jag älskar Skorpan.


-Jag sitter på ett bord. Kä må pa boo loo.( Hon tar ofta kända melodier och gör om texterna. Dessa rader är ifrån "Då kommer någon där, jag vet nog vem det är....")


-Får se här nu vad det står. Mamma, det står Maja. Det är mitt paket. Det står Maja. Får se här då, på den paketen. God Jul Maja. (Två julklappar ligger kvar på golvet och ser lockande ut. De är inte TILL MAja utan FRÅN MAja men hon ser sitt namn och blir överlycklig)


Annars är det i Majas värld inne att leka på rummet. Det skall dukas på bordet. Dockorna ska sitta på sina platser och äta. Efter maten skall de nattas och då ska hon ha klackaskor på sig och gå till affären och handla medans dockan sover i vagnen. Vi åker buss hem från affären?! och bältet är viktigt. När vi kommer hem vaknar dockorna och så fortsätter leken. Det bajsas hej vilt bland dockorna så hon måste byta blöja ofta och kläderbyter de stup i kvarten.


Rita på ett papper, klippa ut små bitar med saxen och klistra på pappret är också en trevlig sysselsättning tycker Maja nu. Allra helst vill hon måla med akrylfärg men det vill inte hennes mamma och pappa lika ofta. Vattenfärger blir det lite oftare.


Imorgon blir hon alltså tre år. Usch va tiden går fort.....


  




Av vi - 4 januari 2011 07:26

Igår var det en toppendag full med ärenden som skulle uträttas. Först på listan stod kamera. Ett sista försök skulle det bli med skitgiganten som under två dagar haft 5 priser på en kamera vi skulle ha. Alla priser hade dessutom bara blivit högre och högre (och detta under deras påstådda mellandagsrea) Filip gjorde ett försök denna gång för jag var så arg senast och skällde ut någon stackars växeltelefonist på huvudkontoret. Han fick efter vår historia prata med försäljningschefen som .....gav oss rätt!!!! Yehaa! Han ringde Kristianstad och sa att vi kunde hämta kameran till det pris vi hade tänkt oss.

Den stack vi alltså inom och införskaffade oss. Nytt år med nya bilder alltså. Får se hur det blir.


  


Nästa anhalt var fatboy. Vi ahde bestämt oss för att införskaffa två styck svarta fatboy att ha i allrummet istället för den fåtölj jag just sålt. Många funktioner. Vi kan sitta och läsa, Maja kan leka, vi kan sitta skönt och leka på golvet, bebisen kan ligga/klättra i dem, man kan använda dem som extra platser om man ha mer än de 10 platser vi har i soffan och man kan sätta fram dem vid brasan som är så gött. Bra val tyckte vi när vi åkte hem med dem. Tackar Johan på De3interiör.


  


Sedan var nästa punkt magisk. Min brudklänning till vårt bröllop den 23 juli är nu beställd!! Ingen återvändo nu, det blir bröllop. Plats och lokal är också bokad. Allt annat mer eller mindre färdigplanerat men ska bara bokas och det innan bebisen är född. Klänningen visar jag självklart inte men sista färdigställandet var runt första juni. Det innebär att får jag bebis som det är sagt den 12:e mars så är det 2½månad tills klänningen skall sitta som en smäck?! Ja ja, det fixar sig :)


Nej, nu ska jag upp och börja måla bebisens rum .Återkommer.

Av vi - 2 januari 2011 08:19

Här hemma rullar dagarna på. Vi är mest inomhus. Gör några små trippar till våra föräldrar, tittar på Pippi (om och om igen), tvättar, städar och bockar av saker på listan.

Igår hann jag framkalla alla bilder från 2010, sälja fåtöljen, sy nya gardiner till jobbet samt sätta upp en hylla i källaren. Ja viss ja. Jag gjorde också en tygtavla till Filips lillebror Mårtens nya lägenhet.


Idag ska förhoppningsvis sekretären, skänken, byrån och spegeln hämtas och pengar inkasseras. Maja ska på kalas och.......skulle försökt oss på sista karminklädnaden i vårt sovrum. Hade  varit skönt att få det sista gjort. Det är bara såååå tråkigt. Vi får se...

Av vi - 2 januari 2011 08:09

Snälla mor och far ville leka med Maja på förmiddagen. Passade oss perfekt för då kunde vi städa huset, handla och vila en stund inför kvällen. Stort tack!

Vi fick underbara våfflor när vi hämtade henne. Inte fel det!


Mike, Rebecka och Elli kom. Vi kunde inte vänta så vi skålade direkt ;)


  


Därefter satte gästerna igång med förrätten: Pilgrimsatoll med ingefärspuré och sparris och hummersås.


  

  


Barnen blev trötta så de fick sin middag och sedan somnade de. Vi avnjöt då huvudrätten i lugnt och ro. Nice! Det blev Filips: Oxfilé med nötgremolata och rödbets- och chévreknyten med rödvinssås.


  


Timmarna rullade på i lugnt och skönt tempo. Vi satt och snackade och spelade lite spel. Strax innan nya året åt vi efterrätt som va: Kanelpannakotta med glöggsyrup.


  

  

  


GOTT NYTT ÅR PÅ ER!!

Ovido - Quiz & Flashcards