vi

Alla inlägg under februari 2011

Av vi - 21 februari 2011 19:07

Visst blev det besök hos farmor och farfar. Jag tog en timme i affärer och sedan åt vi lunch hos dem.

Vi kom hem lagom till lite lunchvila. Så gött med en stund på soffan hela familjen.

Det blev sedan dags för gympan. Pappa stod över idag och tränade lite själv istället. Mormor o morfar hade däremot önskemål om att få vara med. De turades om att gympa.


  


  

På kvällen efter Solsidan kom de första värkarna. En timme varade de och vi gick och lade oss för att få lite sömn om ifall att det skulle vara dags. Det var inte dags utan de slutade efter den timmen.


Idag måndag, var det dags för sportlov. Jag skulle dock jobba förmiddagen med överlämnande till min vikarie.

Klockan 12 var jag klar och nu ska jag inte jobba på ett tag. Gött!!

Vi tog givetvis lunchvila på soffan idag också. Love it! Farbror Mårten kom så jag och Maja bakade chokladkaka. Det blev en omgång Hello Kitty spel innan den goda kakan.


  


Filip och Mårten spelade sedan tennis och jag och Maja monterade ihop de två vagnarna, både syskonvagnen och liggvagnen så nu står de båda redo.  Skönt att det också är klart. Här är syskonvagnen....


  


En promenix blev det också när Filip kom hem. Maja cyklade för glatta livet och det var skönt med friskluft. Bad och middag blev det sedan och nu en skön brasa.

Dock säger hon nu att hon vill ha lite luft. Jag sa till henne att det fick hon ju massor för en stund sedan när vi var ute och cyklade. Hon svarar då:

-Nej, det fick jag inte. Den bara flög förbi så, svisch.

Av vi - 20 februari 2011 06:51

Nu är jag trött på att vara förkyld! Det var 2 veckor sedan det startade med att jag tappade rösten. Det tog 1½vecka att få den tillbaka ordentligt. Efter det kom jäkla hostan som självklart skulle vara värst på natten så tillsammans med alla mina toabesök resulterade det i hemsk nattsömn. Nu har det bytts mot snuva. Ahhhh grrrr!


Idag söndag bestämde MAja sig för att vakna 06.00 Underbart....not. Vi kollar nu lite tv innan frukosten. Får bli goda varma bullar idag. Mums!


Lite besök hos farmor o farfar blir det nog idag och jag tar nog någon utflykt till några affärer (passa på när man för en gångs skull har tillgång till bil). I eftermiddag väntar Majas älskade gympa.

Av vi - 19 februari 2011 20:05

Sista dagen på jobbet avklarat...njae nästan. Ska dit och jobba på måndag med tjejen som skall vikariera för mig. Men det var sista gången med barnen idag. Fick lite fina presenter bl.a denna underbara bukett. Finns det något mer vårigt? Nu ska vi bara vänta på bebisen.....


  


Idag lördag stack Filip till Markus och Frida för att göra ett handtag med att bila upp deras källargolv i deras blivande badrum. Jag och Maja passade på att måla lite.


    


Mor och far tittade hit. Dags att riva uterummet. Japp ni läste rätt. Vi fixade till det förra sommaren men det hjälptes inte. Det låg helt enkelt fel. För kallt på förmiddagen pga den höga väggen och på tok för varmt på kvällen för att kunna äta kvällsmat där. Det ryker alltså nu och ersätts av ett snyggt trädäck. Mor och far hjälpte till att montera ner det eftersom det ska flytta hem till dem. Passade perfekt att vi skulle göra av med vårt och de precis bygga sitt. Recycling!


    


Efter lunchen slappade vi en stund innan Maja skulle på kalas. Filip och Maja stack på Williams 3-års kalas och jag vilade mig (och packade BB-väskan)


  

      

Av vi - 16 februari 2011 19:38

Kommit hem nu efter en liten minisemester ;) Filip som har varit på internat och övernattat med sin utbildning "Framtidens ledare" har äntligen kommit hem till oss igen.

Jag och Maja passade också på att ta minisemester.....500 meter bort. Mina föräldrar bor ju som bekant runt hörnet typ. P.g.a det så blir det ju liksom aldrig att man kommer hem och stannar över helgen osv. Igår begav vi oss därför dit med vårt pick och pack. Vi blev så där mysigt ompysslade och bortskämda som jag antar att alla som kommer hem till sina föräldrar blir. Det badades, serverades god middag, lång mysig snackekväll i soffan (med våfflor sylt och grädde) ja så soft och härligt att "bo" hemma. Vi kröp sedan ner till vårt eget lilla kyffe, jag och Maja. Maja bara sov och sov....vaknade inte ens innan jag skulle till jobbet. Hon fick sova kvar och jag lugnt äta frukost med föräldrarna. När jag skulle till jobbet hade hon ännu inte vaknat. Mor som är ledig onsdagar lovade lämna Maja på dagis så jag åkte till jobbet. Typiskt att man skulle till jobbet när hon för första gången sov så länge :)

Tackar mor o far för en jättemysig liten minisemester!


Nu är hela familjen hemma och samlad igen. Kvällen blir ung känner jag på mig. Två dagar kvar på jobbet nu bara. Känns nice. En veckas lov väntar och sedan föräldraledighet......längtar och väntar :)

Av vi - 16 februari 2011 19:25

Lite nedstämd.....bröllopet inställt. Förresten inte inställt, utan framflyttat ett år. Just nu känns det som samma sak.

Jag förstår ju varför vi måste skjuta fram det men är ju ändå självklart fruktansvärt besviken. Istället för alla fina små planer vi skulle smida framöver gäller det nu att avboka alla grejer. Inbjudningskorten får slängas, lokal, musik och vigselförättare får avbokas. Vigselringen jag just hittat som är undanlagd får jag "avboka". Min klänning är redan betald och den vill jag ju ha ändå, men inte lika kul at hämta ut den nu dock och ha den hängandes ett år. Men men......

Detta har alltså inget med mig och Filip att göra. Vi är lika "in love" och SKA gifta oss. Andra omständigheter (som jag FÖRSTÅR.... det är inte det) gör att vi skjuter på det ett år.


Av vi - 14 februari 2011 20:45

   En mysig alla hjärtans dag var det i år. Tackar världens bästa Filip som gjorde denna eftermiddag/kväll lite extra mysig och skämde bort mig. Älskar dig!   

Av vi - 13 februari 2011 19:30

Ännu en vecka har gått utan ett blogginlägg. Hoppet finns att det ska bli bättre, för själv hatar jag de som bloggar så sällan. Vi får väl se om jag kan bli bättre på det. Har faktiskt försökt vid två tillfällen men då har nätet strulat och bilderna som jag laddat upp försvunnit och då blir det liksom inte lönt att blogga.


Här sitter jag nu och väntar på Solsidan. Filip kollar sporten och jag dricker Husten- und bronchialtee, något superte mot hosta som föäldrarna varit och lämnat. I veckan tappade jag nämnligen rösten, brukar göra det en gång om året. Rösten är inte helt tillbaka och nu är näsan också med på ett hörn samt den hemska torrhostan. Pga av magen blir det väldigt anträngande att hosta hela tiden. Tycker synd om bebisen som får det trångt och jäkligt av sammandragningar pga mina hostningar. På tal om bebis ja....nu är det olidligt spännande. Är nu i vecka 37 och vi längtar så. SKa jobba denna veckan också och sedan bara vara hemma och fixa och trixa med det sista.

Här är en magbild från idag.


  


Annars då? JA tippen har vi besökt, vilket Maja älskar. HOn hoppar ut ur bilen och vill hjälpa till med allt skräp.


    


En härligt solig dag kom efter stormen. Vi asade tillbaka studsmattan efter dess färd in i häcken under stormen. William tittade också ut och de två fiskade i sandlådan en stund. Sen kom pissesnön igen.....men men


  


Filip stack på personalfest i fredags så Maja och jag stack till badhuset. Mötte upp Tilde, Mille, Hanna och Björn. När de åkte tittade grannarna också in så Maja ville stanna en timme till, vilket vi gjorde. Självklart avslutade vi det hela med en liten fika innan vi trötta körde hem i snöstormen. Maja slocknade tidigt och jag också.


  

  

  

  


I lördags var det seeeeegt. Ja för Filip iallafall.  Jag skulle få en timme på stan med att uträtta bröllopsärenden och Filip åkte trött till sina föräldrar med MAja. En timme senare kom jag dit och vi fick god lunch. En snygg ny skinnjacka till Maja åkte med hem från farmor och farfar samt en tröja, armband och halsband. Filip kämpade med att hålla ögonen öppna och fick två timmars behövlig sömn till när vi kom hem. Maja och jag var ute och lekte i trädgården.


  


Idag har vi tagit det lugnt. William kom in och lekte. Ja lek-film-lek blev det.


  



Filip följde med dem ut sedan och stimmade i "skogen" en stund. Sedan skulle Filip spela tennis. Frida kom hit och traggade lite. När grabbarna spelat klart kom de hitom och vi fikade. Glass och varma hallon och mango. Mums!

Vi tre (alltså Maja Filip och jag ) kröp ner i den nybäddade sängen och halvsov framför tv:n. Såå gött!!

Sedan var det dags att ge järnet igen på gympan. Maja var lite off idag. Bästisarna var sjuka plus att två bebisar hade hittat dit för att titta på sina syskon. De var mycket mer intressanta att titta på än den redskapsbana som var uppdukad, tyckte MAja. En avslutningsmassage på pappa kunde hon dock ställa upp på ;)


  

Av vi - 6 februari 2011 19:27

Söndagen kom med uppehåll och hyfsat väder faktiskt.

Efter frukost sydde jag den sista gardinen till jobbet samt ett litet kuddfodral och  en löpare. Vi tog sedan på oss och traskade ut. Såå skönt att vara ute. Det har vi längtat efter!! Filip städade bilen och jag rensade garaget. Maja flöt rundor och fixade lite med allt möjligt.


  


Vi tog en cykelrunda bort till föräldrarna som glömt en grej hos oss. Hittade morfar uppe i trädet.


  


Återvände snabbt igen och fyllda med friskluft käkade vi god lunch. Sedan halvsov vi alla i soffan en timme och rättvis som hon är tog Maja 30minuter hos mig (väckte mig när hon ville på toa) och därefter 30 minuter hos pappa. Såå mysigt och välbehövligt.


  


Jag färgade håret och fixade lite som blivit eftersatt. Vi åkte sedan till den efterlängtade gympan.


           


Hemma igen blev det dusch, matteboksrättning och middag. Sedan följde lek, mys och nattning. Sitter nu och väntar på Solsidan. Synd att man ska behöva vänta en hel vecka på något bra tv-program. Annars är det ovanligt mycket skit på tv just nu.

Ovido - Quiz & Flashcards