vi

Alla inlägg under april 2009

Av vi - 13 april 2009 19:49

Så då var detta lov slut. Jag var tvungen att jobba på sista lediga dagen för att vara i fas inför resten av terminen så Filip och Maja åkte till farmor och farfar.

Jag hann både jobba med jobbet ett par timmar och sedan tvätta, plocka och rensa garderoben innan de hade lust att komma hem igen......och jag förstår dem.

Av bilderna kan man ju se att de haft en härlig dag. . . .


 


Av vi - 12 april 2009 20:00

Så, då har vi snart betat av alla påskens dagar. Idag var det dags för påskdagen och inte en speciellt solig sådan. Idag stannade vi inne. Gick i myskläder och moslade. Bror Martin, Lotta och kusin Ida kom förbi en timme och lekte och snackade.


Vi käkade lunch och sedan satte det igång. Maja somnade så vi hade det lugnt och skönt när vi skulle fixa till oss. Idag gick det ganska smärtfritt och vi var klara när Maja vaknade. Hon fixades till sedan bar det iväg till kapellet för att vara med på Olivers dop (grannen). Placerades långt bak (därav inga bilder) och hamnade mitt i firandes av Kristus. Halleluja och allt det där. Det var högmässa, barnkörskoncert och dop i ett. Maja satt i bänkraden ett par minuter men avlägsnade sig sedan och lekte under uppsikt där bak.


På detta firandet följde sedan trevlig dopfest hemma hos grannarna. Trevliga vänner och trevlig släkt och familj så det flöt på bra. Maja pysslade lite i husets alla hörn och var jätteduktig. Vi tackade sedan för oss och traskade hem.



Oliver "chillade" efter dagens ansträngning och uppvisning iklädd tjusigt "brynarlinne". Grattis på dopdagen Oliver och tack för att vi fick vara med!

Av vi - 12 april 2009 08:48

Godmorgon!


Igår var det påskafton och 38 år sedan mina föräldrar träffades! Det ni.... Stort grattis. Vi siktar på samma sak ;)


Dagen bjöd återigen på fin fint väder med lek och städning av uteförråd.



Pumpen skulle flyttas ut för säsongen men tro det eller ej.....även den gått sönder. Frusit sönder på sitt vinterförvaringsställe. Fan va det flyter på nu.....not.



För att bryta den negativa stämningen åkte Filip och fiskade, Maja sov middag och jag lade mig ute i solen.



Sedan blev det dags att fixa till oss. Det var dags för årlig påskmiddag hos mina föräldrar. Mormor och Gunnar var på plats likaså bror Martin med familj...och så mina föräldrar och vi.



Av vi - 10 april 2009 19:32

Vilket väder idag!!


Imorse plockade vi lite, planterade på trappen, handlade och lekte ute i trädgården hela förmiddagen. När Maja lagt sig fixade vi lite med grilllunchen och sedan kom Jeppsson och Frida klockan 12.00 som bestämt.


 


Såå gött att sitta ute och sola, grilla och snacka. Förresten hemligheten.......va en förlovning. Stort grattis från oss igen! Maja vaknade till liv och stimmade lite. Fick en fin present som hon inte hade tid med då.


Vi hoppade på cyklarna alla fem för att kolla eventuella framtida hus eller tomter till det nyförlovade paret. Jag och Frida drömde och pekade och hade oss medans Filip och Jeppsson cyklade efter och verkade måttligt intresserade ;) Det blev en runda nerom hamnen, trevligt att se lite folk.


Vi skiljdes åt i korsningen och lovade komma hälsa på i storstaden. Jag, Maja och Filip cyklade inom mina föräldrar eftersom bror Martin plus barn och fru är där och hälsar på nu i påsk. Filip ångrade sig och vände hem för att diska. Maja lekte ytterst lite med sina kusiner och allra helst ville alla leka med farmor/mormor.


 


Vi stannade bara en timme sedan ville vi hem och mysa och ta det lugnt. Nyduschade ska vi nu sätta oss i soffan med lite godis och chips och Maja sussar sött på sitt rum.


Försmak på sommaren........I like!

Av vi - 9 april 2009 19:18

Tjing! Skärtorsdag idag och vad har hänt? Imorse klippte vi till armeringsnätet och placerade det i badrummet. Därpå ska det sedan fästas värmekabel innan gjutning nummer två.


När det var klart konstaterade vi att det var underbart väder ute så vi tog en promenad till byn, köpte några söta blommor till trappen och kollade present till det stundande dopet på söndag (grannen Oliver).


Väl hemma igen hade klockan hunnit bli tolv och Maja slocknade i vagnen ute under körsbärsträdet. Filip började räfsa och jag lagade lunch som vi sedan satt ute i solen och åt.


Maja vaknade och fick mat hon också och sedan åkte vi till stan. Farbror Mårten följde också med oss. Solen gassade och det var fullt med folk. Trevligt! Maja promenixade på gågatorna som aldrig förr.

Vi åkte inom Majas farmor och farfar och lämnade en påskpresent och fick god mat och sällskap en stund.


Vi hoppade i pyjamasen så fort vi kom hem...och då ringde det på dörren. En påskkärring som nästan glömt bort att "påska". Denna påskkärring delade ut godis istället för att få och har kanske startat en ny trend. Vi har våra misstankar om vem det kan vara.....känner igen den där svarta tröjan med de tre vita ränderna på....känner en till som har en sådan ;)



Nu blir det familjemys i soffan. Underbart med ledighet.

Imorgon väntar grilllunch med Jeppsson och Frida....och deras hemlighet ;)



Av vi - 8 april 2009 20:07

Idag gick halva dagen till allt och inget. Jag var stressad över saker som jag inte rår på och annat löjligt och var typ fulast i världen idag (ja så som vi tjejer kan känna ibland) och Filip tvättade bilen samt fiskade en sväng. Maja fick gilla läget men sussade sedan sött vid 12-snåret.



Efter middagsvilan var jag glad igen och Filip hemma så vi stack och handlade, hämtade hem 15 betongsäckar och armeringsjärn till badrummet och åt goda biffar, potatismos och kantarellsås.

Filip stack och tränade men är nu hemma igen. Ikväll ska vi titta på film i sängen.....sjukt skönt ska det bli (nej vi har inte haft tv i sovrummet innan) Ha det gött!

Av vi - 7 april 2009 20:07

Det blev mycket bättre igår kväll. När grabbarna och Maja kom hem så hade de köpt med sig grillgrejer. Vi slog oss ned på gräsmattan i solen och satte igång.



Aptitretare där i solen blev vin, öl och chips och till förrätt blev det korv i bröd. När vi myst och lekt tog vi med oss det grillade köttet in och fortsatte smaska. Mycket trevligt med prat och prat.....


Trötta och mätta gick vi och lade oss. Lyssnade ännu en gång på "spöket" som gick över nya sovrumsgolvet och sedan spikade typ 2x5 gånger......mystiskt det här.


Idag har vi varit på Ikea. Det blev lite smått och gott (åkte dit en snabbis för fotoramar) och även lunch.


 


Fortsatte sedan in på stan. Lite kyligare idag men det gjorde inget, var ju mest inne i affärerna. Blev en mer lyckad dag idag och även jag fick med några påsar hem (tack älskling!)



Vi tog en god andralunch på ett fik (Maja provade lite blåbärssmoothie och spanade på allt spännande på gatan) och åkte sedan hem till Mattias och lastade in allt i bilen, tackade så mycket för oss och körde hela vägen hem.


Det har varit jättemysigt med miljöombytet, träffa Mattias och strosa rundor. Det får vi göra om. Stort tack !

Av vi - 6 april 2009 15:49

Hej hej!


Klockan är strax fyra och här sitter jag hos min bror och kollar tv. Idag har vi haft det mysigt. Solen sken och vi kollade in huset utvändigt. Blir kanon det här!



Vi började sedan med att åka ner till hamnen och stranden. Maja stortrivdes och spang rundor. Ville inte hem. Det var väldigt vackert där.




Vi fortsatte sedan till en liten outlet by. Filip och Mattias var i sitt esse och provade en massa och hade sig. Fina blev de!  Påse efter påse lastades på Majas vagn. Jag fick ont i magen så efter ett tag fick de åka hem och lämna av mig. Jag har legat och sovit i soffan och surar för att jag inte får gå i affärer eller vara ute i det fina vädret här. Men men....sådant är livet. Har ju en dag till imorgon, ja och en kväll ikväll.

Bye

Ovido - Quiz & Flashcards