vi

Alla inlägg under november 2008

Av vi - 15 november 2008 20:06

Dagen började redan 06.15 så vi har varit igång ett tag nu. Imorse efter frukosten målade jag alla väggarna för SISTA GÅNGEN!! Filip och Maja passade på att handla.


Vi hängde sedan på släpet och lämnade Maja en kort stund hos farmor och farfar så vi kunde hämta det nya golvet samt lister. Fick god lunch när vi sedan hämtade Maja igen. Tack så mycket. Maja var nog glad att hon slapp stå ute i regnet och huttra på byggmarknaden en timme medans vi lastade.


När vi kom hem lastade Filip in allt golvet och sedan lekte vi alla tre. Maja har varit såå duktig idag. Har gått rundor här hemma helt själv, vi har inte gått efter. Hon har sin lilla hjälm på huvudet för ibland dimper hon i golvet (är ju bara drygt 10 månader)



Vi ville sedan liva upp kvällen lite och tänkte äta med grannarna. Det slutade med att vi blev inbjudna på plankstek!!! Suveränt gott! Till efterrätt blev det chokladpudding och valfri dryck ;) Vi snackade, fick kanonmat och barnen lekte, en toppenkväll fast det inte alls var planerat.


 

 












 


Vi gick sedan de 20 meterna hem igen och hoppade direkt i myskläderna. Filip hyrde en film och köpte snacks, Maja sover och stackars katten gråter av smärta.


Imorgon blir det golvläggning......ska bli så spännande.

Av vi - 14 november 2008 19:48


Fredag = sång, så även denna fredag.

 Lite efter nio var det dags att promenixa till sången. Det var grått, trist och regnigt men det var bara att traska på.

Vi sjöng på som vanligt, lite dans och rörelser också. Barnen kryper rundor, byter leksaker (och mammor) medans vi föräldrar sitter och skrålar på som attan. Tränar inför julspelet nu.....någon som har änglavingar att låna ut till Maja förresten?

Även denna fredag så stannade vi kvar för att fika och snacka.



Var hemma igen vid tolv och då kom min far och flytspacklade en liten svacka på betonggolvet (måste ju vara rakt och fint när Filip och jag lägger golvet på söndag) Fatta att det snart är klart!!! Lister, fönsterkarmar och golv...sedan är det klart!! Efter det kommer ju att lägga nytt golv i gamla vardagsrummet också men men....det gör vi ju på ett kick ;)



När Filip kom hem stack vi direkt in till Mio. Vi påminde oss om hur snygga våra nya soffor är samt spanade på soffbord och stolar. Mmmmm....blir nog bra det här....tillslut. Träffade mina föräldrar 5 minuter utanför Mio. Maja fick en fin tröja såhär på sin namnsdag (hon heter ju Maja Emilia Strandqvist) Tröjan var likadan som den jag köpte till mig själv igår på klubbkvällen så nu kan vi vara likadana, Maja och jag.


När vi kom hem åt vi en god tacogratäng och lekte en bra stund tillsammans alla tre uppe på Majas rum. Nu är det teletubbies som vanligt innan vår "vuxentid" börjar.


Av vi - 13 november 2008 21:30

Idag har vi gjort mycket.


Under dagen var vi BARA hemma (hade pyjamas fram till 12.30) Vi städade, röjde ut i vardagsrummet, målade en vägg, röjde ut i nya vardagsrummet, tvättade och dammsugade huset. Hann helt enkelt inte byta om.


Filip kom hem och vi tömde tillbygget helt, röjde ut byggställning och allt. Sedan skulle jag iväg och Maja och Filip skulle vara hemma tillsammans.


Jag körde in till stan och mötte upp min mor. Bjöd henne på god middag på en helt tom restaurang. Sedan gick vi på klubbkväll i en affär, blev inte så mycket men lite. Efter det skulle vi på föreläsning om trender, mest inredningstrender (hett tips - väck med alla panelgardiner och in med MYCKET tyg) Väldigt trevligt var det. Stort tack för kvällen mor!!

Av vi - 12 november 2008 19:32

Vaknade i vanlig tid strax efter sex. Vi mös lite i sängen alla tre först innan vi gick upp. Efter frukost och så när Filip hade kört så fixade vi lite här hemma tvättade, plockade o.s.v


Maja tog sedan en förmiddagslur och jag passade på att renovera lite (gör jag ju aldrig annars) Jag målade sista strykningen på träväggen så nu är en vägg plus taket helt klart! De andra väggarna får sistastrykningen imorgon och förhoppningsvis lägger vi golv på söndag (om allt går som vi vill)


Efter det så gick vi hem till mina föräldrar. Där lekte vi, åt lunch, badade och tog en eftermiddagslur. Sedan åkte jag och handlade snabbt innan vi gick hem till gammelmormor. Hos gammelmormor finns roliga gungor så där fick vi ju gunga en bra stund (tills det blev mörkt).




Vid fem var vi hemma igen och lagade då middag. Filip kom hem efter ett sent utvecklingssamtal och kvällen fortlöpte precis som vanligt bla bla bla  

Av vi - 11 november 2008 14:26

Affären - pump till nya värmegolvet

Badhuset - babysim + ny baddräkt till Maja

BVC - lite längre och lite tyngre

Hemma.................

Av vi - 10 november 2008 13:55

Så var helgen över. Attans så fort det går. Inte långt kvar till jul nu.


Maja och jag fixade lite här hemma på morgonen och promenixade sedan i storm och regn till Martina och Emilia, skam den som ger sig. Paraplyet var mer vänt ut och in än som det skulle vara.

När "hagelstormen" kom vaknade Maja av ovädret så då fick hon komma in i värmen. Där lekte sedan Maja och Emilia ett par timmar.



Vi gick sedan tillsammans vidare till veckans mammaträff hos Oskar och Linda. Alla var där idag, kul. God fika, mycket liv och mörkt som attan. Nu får det snart bli advent så man kan tända upp med lite ljus.

Vid fyra promenerade vi hem igen.  


Sedan var det full rulle med vanliga saker, middag, diska, plocka, förbereda nattning osv. KLockan halv sju stack jag iväg till bowlingen. Vi förlorade första matchen med 2-3 (så nära det var F_N) Andra förlorade vi med 0-5, vi är sååå duktiga.


Hemma möttes jag av en dödstrött Filip och en ledsen Maja som fortfarande inte hade somnat. På med glada pigga ansiktet och sedan natta Maja (och Filip)

Av vi - 9 november 2008 19:22


Fars dag var det ju idag. Majas present till sin pappa var att sova till 7.30 En bra present tycker vi. Vi köpte bullar och åt god söndagsfrukost.


Efter frukosten skulle Filips pappa Bertil komma och hjälpa till med den sista biten tak och eftersom det väsnas som attan promenerade jag och Maja till min far. Han fick en tröja samt en klippning a la Snoff. Vi tog sedan en lååång promenad i det härliga vädret, mor, far, Maja och jag.



Vi kom hem lagom till oväsendet hade upphört. Klockan var tolv och Inger kom med mat till oss. Perfekt! Maja och jag lekte lite till, Filip och Bertil snickrade två brädor till och Inger körde hem och vilade (lite krasslig)

När far och son var klara och inspekterat det goda dagsverket bytte vi roller och jag hoppade med glädje ut och målade taket (när Maja somnat målade vi båda två - vill bli klara!)



Maja och jag åkte sedan och handlade middag. Filip ville göra biffar så det behövdes lite grejor vi inte hade (ingredienser till en morotskaka slank också ner)

Vi käkade middag och alla tog sedan en härlig dusch så nu är vi trötta, mätta och rena. Teletubbies är på DVDn och Maja sitter i sin pyjamas och vinkar och ler till dem.

Av vi - 8 november 2008 18:19

Vi fick en ordentlig sovmorgon (till 7.30) och studsade då genast upp, åt frukost och stimmade iväg till tippen.


Vi kom precis på att vi ska skriva varannat stycke (vill därmed varna känsliga läsare för ett eventuellt katastrofalt blogginlägg). För att göra det hela än mer SPÄNNANDE (i vår familj är vi jävlig lättroade) så berättar vi inte vem som skriver vad, den enda vi kan lova är att varken Maja eller Skorpan har tillåtelse att knappra på tangenterna. Detta kan ju Maja ha lite att invända mot, men som de pedagoger vi är ska vi nog kunna tackla eventuella vredesutbrott och föräldrahat...


Som om folk inte kan märka vem som skriver. En är skitkass och en är asgrym.....hmmmm vem kan det va?


Tippen, tippen, tippen, det är ju med blandade känslor som man besöker det stället.


Det bästa (ehh hur det nu kan va något att skryta med) så känner de oss på tippen och hälsar igenkännande när vi kommer. Har ju lastat byggskit där i fyra år nu. Tur att vi lastar på annans "konto" så det blir gratis.


Ett annat ställe där vi är kändisar är ju förresten på den lokala pizzerian. Var ju nyligen på badhuset med badnymfen Maja och plötsligt hälsar någon mycket vänligt och frågar hur läget är. Till vår stora förvåning (borde vi vara förvånade?) är det den lokala pizzabagarn som morsar på oss. Hur bra är det att egentligen att vara polare med pizzabagarn? Men framförallt: vad säger det oss om våra MATVANOR??? Men samtidigt känns det ju fint och viktigt att stödja våra småföretagare här i Åhus.


Den här idén är inte kul längre. Hatar att vara dålig. Blir skitsur då. Ja ja....efter tippen skulle det slipas i det astråkiga tillbygget.....e såå fed up with it. Som tur var hade vi fem räddare i nöden som asade iväg oss på äventyr ?!.....julmässa. Ha ha vilket äventyr!!


Våra så kallade "räddare" ville alltså ha med oss på julmässa... Tack så j-vla mycket! Jag menar sällskapet var det absolut inget fel på men milt sagt så är jag något allergiskt mot övergödda pensionärer som försöker kränga på oss handmålade, ah fan!!!, porslinstomtar samtidigt som de försöker förgifta en med förra årets skumtomtar(notera att de går under namnet skumtomtar) Hoppet tändes dock, eller var det skenet som bedrog?, när Marcus myndig upplyste: "Det finns en B-hall också!" Yeah! Han hade nämligen hört en något, ok mycket, äldre kvinna vara fullkomligt rasande på sin stackars man för att de hade missat att gå in i B-HALLEN. Jag menar då var vi ju tvugna att gå dit, när både Marcus och en tant påstod att det är "där man SKA vara"...


Spänningen var olidlig....vad skulle vänta oss i B-hallen? Genast över tröskeln nådde oss rytmer av musik....folkmusik. Några tappra själar i folkutstyrsel  "jammade" loss i ena hörnan trots detta drogs vår uppmärksamhet genast långt in till höger. Tro det eller ej men där satt självaste tomten och tomtemor, delade ut godis och glass till alla snälla barn (och alla andra barn). Maja tillhörde ju självklart den första kategorin. Försiktigt närmade hon sig....avböjde artigt det onyttiga och tog glatt emot en nyckelring istället. Den var ju både spännande, något man kunde leka med samt äta.



Spännande ja, måste ju vara ordet för dagen: Spännande... Ännu mer spännande blev det när en annan tomte, dock ej rödklädd och med skägg,  försiktigt knackade oss på axeln. Va är det frågan om nu då? Jaaaaa, vi har sett tomten och vi har smakat på glöggen...  

Det visar sig vara en tomte som aningen fräckt försöker kränga TV-abonemang från viasat. Hahahahahaha! Tror du på tomten eller? På en julmässa? Fan man slipper ju aldrig dessa säljare.


Fick återhämta oss med en fika hemma hos Mike och Rebecka (nej bebisen ploppade inte ut under fikan heller) När vi samlat ihop oss, och smaskat på de inhandlade fikabröden från mässan, styrde vi kosan hemåt igen. Här väntade ju jobb. Aldrig får man vila. Det skulle slipas, målas, lagas middag samt städas. Klockan hade hunnit bli 16.00 men eftersom vi är sjukligt effektiva (ibland) så var saken biff.


Dags att avlsuta detta kåseri med några allvarliga ord. Trots att vi blivit överösta med glögg, nötter, pepparkakor (vilket vi egentligen inte blev - det enda man hoppats på) handmålade och icke handmålade tomtar, granar och annat juligt krims krams så finns det en person som gör att tillvaron blir alldeles ljuvlig och underbar för oss och det är Du Maja! Vad skulle vi gjort utan dig? Och vad i hela världen gjorde vi innan du kom till oss? Tack Maja, du räddar till och med en Julmässa!



Ovido - Quiz & Flashcards