vi

Alla inlägg under november 2008

Av vi - 7 november 2008 19:55

Lite efter nio promenerade jag och Maja med Helena och William till sången. Börjar bli lite trist för det är samma sånger varje gång. Eftersom Filip inte skulle vara hemma förrän halv fem så kände jag att vi borde göra något så det fick bli sång iallafall.

Efter sången är det alltid god "andrafrukost" där och tillhörande prat. Förresten så blev det idag bestämt att bebisarna ska vara med i ett julspel och Maja ska vara utklädd till ängel. Så sött.


Vi kom hem igen vid halv tolv och sedan var dagen sååå trist. Vet inte varför men den bara var det. Det var kallt, jag var trött och Maja ville bara att vi skulle gå runt runt i huset. Jag var inte på humör. Får återigen be om ursäkt för att det kanske låter som om det alltid är jobbigt eller långtråkigt men det är det ju självklart inte. Älskar Maja och hon är urgo, det är inte det. Det är ensamheten som är tråkig. Det är drygt att vara hemma själv i huset varje dag i nu 200 dagar.


När så Filip tillslut kom hem så åt vi lite kycklingfilé, klyftpotatis och sås med fetaost o soltorkade tomater. Gott gott. Maja roade sig med kökslådorna ett bra tag.

 


 


Nu vill vi ha en lugn tv-kväll.....


Av vi - 6 november 2008 20:09


Idag hade jag och Maja och jag inget planerat utan bara tog det som det kom. Det blev mys, lek och slappa. Sedan blev det lite tråkigt så vi ville hitta på något. Ingen bil dock och full storm ute. Nähä att vi lämnar huset, ska det hända något får vi hoppas på att någon vill komma hit.


Rebecka är ju hemma och är uttråkad. Går bara och väntar på att hennes bebis ska komma ut. Vi hörde med henne och hon ville gärna komma hit. Hon kom vid lunchtid men vi skippade lunchen och bakade en kladdekaka istället (nu får jag skärpa mig..........äh så här är det varje höst/vinter. Så länge det inte går för långt så fixar det alltid sig till våren igen)

Trevligt att träffa henne och längtar till bebisen tittar ut. Lycka till!


När hon kört somnade Maja och jag passade på att vila. Natten var under all kritik, sablans tänder (Majas alltså)! Det är den sjätte som är på väg ut nu och det skriks och sovs väldigt oroligt (om det nu är det alltså)


Filip kom hem och vi åkte och handlade middag. Hämtade också ut vårt hemmabiosystem. Nu är nästan allt nytt här hemma och bara väntar på att packas upp......och vi som inte är klara med rummet än. (Gör så gott vi kan)


Efter middagen spacklade jag en sväng i tillbygget (sista väggen) och sedan bar vi upp fotöljen i sovrummet. Vi ska ha den där så man kan sitta och slappa, läsa bok eller kolla på tv där också.


Nu sitter vi bara och inspireras och drömmer oss fram till allt är klart........

Av vi - 5 november 2008 18:41


Idag tog vi det lite lugnt på morgonen, softade och lekte. Promenerade sedan till mina föräldrar och bjöd dem på lunch. Maja somnade sedan och då erbjöd sig mor att passa Maja ett par timmar så jag kunde gå hem och jobba i tillbygget. Perfekt!!


Jag slipade ner den spacklade högväggen (sååå tråkigt)och målade den sedan. Skönt att sitta här vid köksbordet nu och titta ut när man ser en vit vägg.


Filip kom hem och så även gjorde Maja (med mina föräldrar i släptåg). Sedan var det full rulle. Jag lagade middag (laxfilé klyftpotatis och ostsås), Filip och far spikade upp lite fler takbrädor och mor och Maja lekte uppe på Majas rum. Det var bara1½ timme men jobbar man snabbt så kommer man en bra bit.

 


Fick sedan det jättetråkiga beskedet att Filips farmor Anna gick bort idag. Så sorgligt. Fy vad livet kan ändras snabbt. Maja är glad att hon fick kramas med dig den där soliga dagen i augusti. Tänker på dig!


Av vi - 4 november 2008 19:02

Maja-fis-gris och jag packade väskan och åkte in till badhuset. Det var dags för andra kursstarten i babysim. Vi har nu avancerat från gruppen sjöstjärnan till grodan. Det ni ;) Duktiga tjejen satt på bassängkanten och dök ner i vattnet idag.


Efter simmet....förresten måste bara berätta. Martina som är med på simmet packade in alla sina saker i skåpet slängde in nyckeln i tryggt förvar och smäckade igen hänglåset....ni läste rätt. När simmet var klart stod en blöt Martina o Emilia där och insåg sitt misstag. Snopet. Personalen fick komma och bryta upp låset med en bultsax ha ha ha


Ja EFTER simmet så gick vi då till stan. Käkade god (och onyttig lunch) och vandrade sedan i alla stans affärer medans barnen sussade så sött i vagnarna. Köpte en top men annars gick vi bara och snackade en massa. Det är vi bra på. Kul att ha en sådan som Martina (att hitta en sådan på "gamla dar" trodde jag inte)


KLockan blev 15.oo innan vi körde hem. Eftersom det var HELT tomt i vårt kylskåp och "Majas skåp", svängde vi inom affären. Med ett antal tunga kassar, en tung Maja och en massa simväskor kom vi äntligen hem. Sedan började det tråkiga - packa upp. Ja ja, med det undanstökat skulle vi vara snälla och börja laga mat till Filip. Fick snabbt stänga av alla plattor igen.....Filip ringde och sa att han snart skulle köra hem och då påminde jag honom att han hade ju ingen bil idag. Ooops, och enda bussen hade gått. Maja och jag fick återigen hoppa in i bilen och köra och hämta honom.


Middag blev det ändå tillslut och efter det hoppade jag ut i tillbygget och målade en av väggarna. Ska inspektera den imorgon i det ultra-ljusa-avslöjar-ljuset för att se om mitt spacklingsarbete får godkänt. Annars blir det GÖR OM - GÖR RÄTT.


Av vi - 3 november 2008 20:49


Ja, grannen vann kvällens bowling. Så nu är det sagt. Jag tjongade t.o.m klotet in i mitt ben. Bula där nu, sååå bra är vi.


I förmiddags kom far min hit och åt frukost sedan fixade Maja och jag till oss. Vid halv tolv kom Martina och Emilia hit och lekte. Vi käkade lite scones (som jag slängde ihop för här fanns INGET annat att bjuda på) och drack varm choklamjölk.


Vi promenerade sedan tillsammans till veckans mammaträff. Två bebisar kort men full rulle ändå.


På väg hem därifrån tog jag en avstickare till Majas gammelmormor. Vi satt och pratade en stund med Gunnar innan mormor kom hem från sjukhuset. Maja visade sina nya kunskaper och mormors ögon tindrade. Vi stannade bara en kort stund så mormor kunde ta det lite lugnt.

 


Sedan var det middag som gällde hemma innan bowlingen. Maja fick kvällen med sin pappa. De mös och busade. Nu sussar hon sött och snart vi också....

Av vi - 2 november 2008 15:34

Imorse vaknade vi utvilade för Maja hade varit så duktig. Vi åt en god "frallefrukost" som sig bör på söndagsmorgonen. Gäller att ladda kroppen om man nu ska jobba i bygget hela dagen.


Vi lämnade Maja till farmor och farfar vid åtta och satte sedan genast igång. Det var innertakspikning del 2 idag. Det flöt på bra och blev inte ovänner en enda gång ha ha. Tungt som attan att spika ovanför huvudet hela tiden och att stå på stege eller ställning samtidigt, gör det inte bekvämare.

Vi hann sätta klart högersidans innertak samt 1/4 av vänstersidans. Det är såååååååå tråkigt att snickra nu men man går liksom bara på och mantrat "ska snart bli klart ska snart bli klart" upprepas i huvudet.


Efter lunch åkte Filip för att hämta hem Maja och jag passade på att måla taket - skam den som vilar. Fan inte klokt egentligen....men men.



Ni har väl inte glömt hur det såg ut runt midsommar....


Av vi - 1 november 2008 18:48

Åhh va skönt att sova!! (synd bara att man inte är pigg och utvilad, men det har ju sin förklaring haha)


Tyckte det var lite väl tomt här hemma efter frukosten så vid nio åkte jag bort och hämtade hem lilla älsklingen. Inatt hade det varit morfars tur att vara uppe med Rumpan, han såg lite sleten ut (kanske också för att han är fantastiskt oklippt, lovar att fixa det snart far) Jag säger det igen TUSEN TACK för att Maja fått sova hos er inatt "Lav ja"


Här hemma har det hänt saker trots tunga huvuden och ögonlock. Filips bror Mårten kom hit och hjälpte till så det kunde sättas lite innertak. Man måste vara två då, och det är ju inte så ofta vi två kan jobba. När Maja somnat så går det INTE att stå och spika tak vid hennes rum så ett stort TACK till Mårten som ställde upp idag.


Vid halv tre skulle vi på 2 års kalas till Hertha. Filip ville fortsätta spika (gäller att passsa på när man har hjälp) så jag och Maja fick representera vår familj.

 


Med magen full av kakor gick vi hem igen två timmar senare. Vi var lite halvtrötta och sega. Möttes av en halvtrött och seg Filip som varit tapper och spikat 320 spik trots att det är "dagen efter".


Nu sover Maja, vi har satt igång en brasa och nu ska vi bara mysa och slappa i soffan. Imorgon väntar nya äventyr.

Ovido - Quiz & Flashcards