vi

Alla inlägg under december 2008

Av vi - 24 december 2008 07:27

Maja & Sofie & Filip önskar er alla en riktigt God Jul


Av vi - 23 december 2008 17:01

Vilket väder!! Solen strålar och inne vid köksbordet känns det som vilken vårdag som helst. Maja visar allt hon kan. Hon visar var håret sitter, att hon har en tunga, att hon har lärt sig ett nytt flin....men sedan tröttnar hon och tycker att mamma ska sluta fotografera.

 

 

 


Efter en snabb sväng i stan (behövde mer färg till trappan så den skulle hinna bli klar till imorgon) tog vi en tripp till Gunnar som satt ensam hemma och väntade på att mormor skulle bli utskriven. Han fick en julklapp av Maja och vi lite ål och en blomma.



Efter det gick vi till Per, Sofie, Hertha och Caspar. Per va inte hemma men vi fick god fika med nybakat och Maja fick leka med sina kusiner.



Vi traskade hem igen. Maja lade sig och sov en eftermiddagslur och jag bakade två sorters julgodis.

Nu är det middag och sedan en mysig kväll full av förväntan inför imorgon....

Av vi - 22 december 2008 22:12

22:a december.....det går bara inte att förstå. Vi var ute och gick i förmiddags och visst det blåste massor men solen sken och det var rätt ljummet. Marken var ju självklart bar, ingen snö här inte.


Jag målade vår nya trappa och sedan åkte vi för att handla vår tredjedel av julmaten. Det blir en hel del ändå. Ska bli kul och mysigt att ha julafton hemma hos oss. Filips föräldrar samt lillebror och mina föräldrar kommer också.


Sedan tog vi det lite lugnt. Filip tycket det var lite för lugnt och ville därför tjuvstarta med julgodiset. Han skulle göra sina chokladtryffel med smak av whiskey. Han var glad de första tio minuterna iallafall, sedan blev det surt ute i köket och den ena svordomen efter den andra hörde vi därifrån (ja Maja och jag hade vid det laget avlägsnat oss från ilskans centrum) Hörde sedan hur han diskade av allting och så.....var det slut med det. Bättre lycka imorgon när vi gör resten!


Jag fixade till mig och cyklade till mina föräldrar för att hjälpa till med förberedelserna inför min mormors 78 års kalas. Vi blev såå glada över att hon fick permission och kunde komma hem till sitt kalas. You go girl!!

Vid sex kom alla och käkade gott och hade det trevligt.  Maja som var enda barnet var i sitt esse och fick alla uppmärksamhet, skönt att hon inte är rädd för folk. Det slutade i lagom tid för mormor hade ju en tid att passa när hon skulle tillbaka. Hoppas du sover gott inatt mormor. Stort GRATTIS!!



Av vi - 21 december 2008 18:44

Godkväll!


Natten gick över förväntan( Sofie tvingade mig att skriva det), om nu nån bryr sig om det. Förresten kan det här inlägget, från mig, ses som en form av träning in för mitt, obs påtvingade, övertagande som bloggansvarig här på www.vi.bloggagratis.se.


Fan va gott det är o bara sitta vi frukostbordet med kaffekoppen i handen och bara njuta, inget jobb och inget som nödvändigtvis behöver fixas med just nu. Bara sitta och titta på Maja som studsar rundor i rummet och stimmar. Det är semester det!


Nån som såg "Jul med Ernst" på fyran igår? Det gjorde i allafall vi! Det är ju nästan äckligt hur mysig den mannen kan vara och hur mysigt han kan få allt att vara. Saknade dock hans nakna fötter, måste ju vara en dröm för en fotfetischist?! Men ändå gillar jag Ernst, så där lite i smyg...


Vid nio skulle snickarn komma för att göra färdigt trappan ut till det nya vardagsrummet. Tror ni han kom kl. nio? Inte en chans i helvetet. Tjugo över nio kom han. I vilket annat yrke är det acceptabelt? Skulle jag komma tjugo minuter försent till mitt jobb skulle det antagligen resulterat i ett fullständigt kaos i form av slagsmål, skadegörelse och annat smått och gott. Och skulle nån av mina kära elever komma tjugo minuter sent så skulle det definitivt rendera i en kvarsittning. Tyvärr kan jag inte ge snickarn kvarsittning, men han kommer då definitivt inte bli anlitad i framtiden (även om slutresultatet var till belåtenhet).


Vi stack till stan och Maja till Farmor och Farfar. Målet var att få den sista julklappen avklarad. Jag var totalt inställd på en djävulsk kamp med stirriga, jäktiga och störig julkonsumenter men över staden låg ett ganska behagligt lugn. Julklappen ja, den till Sofie, löste sig ganska lätt faktiskt. Hon blev dock ganska svett när jag sa att jag skulle till Claes Ohlsson: " Du ska väl... inte... köpa... julklapp där???" Kanske, kanske inte... men fina vinkelslipar har dom!


Fick sällskap av brorsan på stan. Hade tänkt att han skulle kunna fungera som något form av smakråd då det gällde julklappar men han visade sig vara totalt ointresserad av vad jag skulle köpa utan traggade istället om skidåkning och kommande festande i någon snöig håla i norra Sverige. Vi kom dock in på träning. Och plötsligt slog det mig att jag inte tränat något på drygt sex månader. Skandal! Har aldrig gjort ett sådant långt "uppehåll". Efter julhelgen, knappt lönt att börja innnan, är det därför dags och då är det f-n hårdträning som gäller. Såg förresten "Pumping iron" med Arnold härom dan! Hårda gubbar det!


Nu ska det kollas Teletubbies med Maja och sen ska jag skicka henne i säng. Hon har varit trött och lite gnällig hela dagen, bortsett förstås då hon va med Farmor och Farfar....och sen när Mormor och Morfar var här. Då sken hon som en solstråle och visade alla sina konster. Smart flicka! Hon vet vilka det ska fjäskas för nu när det lackas mot jul...


Tat lugnt me glöggen!


F

Av vi - 20 december 2008 21:53

Idag har vi städat och städat. Så skönt att göra det ordentligt och inte bara dammsuga lite här och där när man hinner. Har ju blivit lite så när vi jobbat med tillbygget men nu har ju det lugnat ner sig så idag blev det återigen det gamla vanliga "städa-hela-huset-på-morgonen".


Herr trappnisse kom och skulle montera men ska göra några förstärkningar imorgon igen. Längtar såå till det är helt klart.


Hela förmiddagen spenderade vi alltså hemma för att städa, plocka, fixa och mysa. Klockan 16.00 var vi bjudna på lite julfika hos Mike, Rebecka och Ellie. Granen var nyklädd i Rebeckas orginella utsmyckning och det hade bakats pepparkakor för fullt idag. Mike hade varit så snäll och bakat ett litet M till Maja.

Annars kände vi på lilla Ellie som bara växer och växer, Filip blev helt tagen av att spela guitarhero och vi smaskade på god julfika. Tack tack!


 


Väl hemma blev det lite middag och uppladdning inför vår stora utmaning. Ikväll startade vi nämnligen en sova-metod för Maja vars mål är att hon ska kunna somna om själv på natten (och i förlängningen inte vakna så mycket över huvud taget). Än så länge har det varat en timme. Maja är jätteledsen och det enda man får göra är att gå upp smeka henne över pannan och säga godnatt....och sedan gå igen. Så hemskt att höra sitt barn gråta. Det ska inte alls vara traumatiskt för dem men fy va det är jobbigt för oss. Det viktigaste är att inte ge sig. Om ett par nätter så är det över och Maja och vi sover gott hela nätterna. Fortsättning följer....

Av vi - 19 december 2008 20:18

Idag var det dags för skolavslutning, ja inte för Maja då, utan för alla mina och Filips elever. Maja fick följa med mig till skolan och återigen stifta bekantskap med alla barnen. Vi pratade med alla, lyssnade en stund i kyrkan (innan Maja ville sova) och fikade sedan med arbetskamraterna. Så härlig känlsa med skolavslutningar. Alla är uppklädda och glada, och eftersom alla går på semester samma dag så blir det så festligt liksom.


Maja hade sovit gott och ätit lunch så vi tog en snabb tur inom mormors jobb. Mormor visade gärna upp sin lilla tomteflicka (trots att Maja kissade ner golvet i personalrummet).



Vi hämtade sedan snygga pappa i sin kostym (love it) och åkte hem. Musten gick ur oss alla tre så vi lade oss och somnade. Så skönt. Vi vaknade lite piggare och körde till affären och handlade försvinnande go mat och film.


Maja fick äta själv ikväll. Det blev pappas biffar sås och potatis. Det hela började galant. Hon åt så fokuserat så. Men ett tu tre ballade hon ur. Störtflinade, slängde upp tallriken samt körde rundor med den på bordet upp och ner. Med brunsås över hela Maja samt med en blöja med liknande färg i, tog vi det kloka beslutet att duscha.











 






















 














Vi fick vår trappa och trappräcke (monteras imorgon) idag förresten. Ser bra ut.


En halvtimme hos grannen hann vi också med. Snyggt nu efter "stajlingen" och VARMT. Det var tv:n som skulle kopplas in. Så det hjälpte vi gärna till med och nu är vi tillbaka här hemma. Ska mysa i soffan, käka popcorn och kolla på film. Nu är det SEMESTER!!

Av vi - 18 december 2008 18:36

Idag har det varit såå tråkigt. Antagligen för att man vet att det är sista dagen. Maja har inte velat sova och jag har varit kinkig och verkligen velat att hon skulle sova. Ja ja.


När Filip kom hem gick vi ut en runda medans det fortfarande var ljust. Skönt att ha den stunden innan middags- och läggdagsfixeriet. På vägen tillbaka hade det hunnit bli mörkt. Tur att Maja har så fina reflexer så vår familj syns.


 


Filip ställde sig sedan och gjorde biffar. Egna biffar, egen sås och potatis till det. Det kändes så vuxet att inte ha något halvfabrikat. Det blev smaskens. Bra jobbat Filip!


Imorgon ska Maja och jag på skolavslutning och sedan vid 14.00 levereras vår efterlängtade trappa och trappräcke (förhoppnigsvis - om han inte ljuger nu igen)

Filip jobbar sin sista dag imorgon sedan är det SEMESTER!!!!

Av vi - 17 december 2008 16:19

Maja och jag åkte till skolan idag för jag och mitt arbetslag skulle lägga schema. Rätt bra att veta när man ska jobba och inte. Maja fick glatt följa med för gick inte att få tag på någon barnvakt.

Nja glatt och glatt......arbetskamraterna gjorde så gott de kunde. Theresia ville att Maja skulle sätta glasyr på pepparkakor och Linda hämtade papper och penna i hopp om att Maja skulle sätta sig ner och rita en stund. Kul att ni försökte....det är ju tanken som räknas....men lilla 11månader gamla Maja ville ta sin eftermiddagslur. Filip kom och hämtade henne när han slutat och sedan kunde vi jobba vidare.


Kändes otroligt bra att va på jobbet (ja alltså inte den organisatoriska biten, besparingar och skit....men att va på jobbet och planera inför terminen med barnen)


Va hemma igen vid halv sju och slängde i mig resterna av fiskpinnarna och makaronerna?! Helt ok faktiskt. Maja kollade på teletubbies och smaskade på sin smällkaramell hon fått av Theresia (ja hon smaskade på utsidan ja. silkespapper är såå gott)


 


Sedan fortsatte min hjärna att jobba vare sig jag ville det eller ej in på natten. Det var startskottet för att jag verkligen ska komma tillbaka till jobbet. Brukar vara så innan allt är på plats. Ville bara åka tillbaka och jobba undan så allt är förberett och under kontroll. Alltså inte mycket-att-göra-gud-så-jobbigt utan mycket-att-göra-åh-så-kul.



Ovido - Quiz & Flashcards