vi

Alla inlägg under december 2008

Av vi - 8 december 2008 20:42

Peppar peppar......men nu har Maja haft tre bra nätter. Hoppas det håller i sig. När hon sovit så gott så vaknar hon på bra humör, tar sig upp och sätter igång. Traggar järnet och hoppar och har sig. En fröjd att se....lättare att stiga upp då på morgonen.



Förmiddagen bara gick. Det hände inget utan vi bara va. Vid ett promenerade vi till veckans mammaträff. Denna vecka hos Martina och Emilia. Nu är alla "bebisar" ett år gamla utom våra små flickor Emilia och

Maja . Men det dröjer inte länge tills det är deras tur (25:e december och 6:e januari)

Det bjöds på frallor och självklart kladdekaka till efterrätt.

 


Beckmörkt var det när vi skulle hem så jag genade inte genom skogen. Fick gå en LÅNG omväg för att gå där det var upplyst, men men vi kom hem tillslut.


Kvällens projekt var att fortsätta på den sablans förvaringen i vardagsrummet. En sketen dörr hann jag montera. Grrrr,det är jag inte nöjd med. Får fortsätta imorgon helt enkelt.


Sänder avslutningsvis en tanke till min bror som då aldrig har turen på sin sida. Kram på dig Mattias

Av vi - 7 december 2008 18:51

Vilken underbar helg!!


Vi vaknade såå utvilade och åt frukost i lugn och ro. Efter det hämtade jag hem älsklingen illa kvickt. Såå söt och go hon är. Det behövs inte mycket för att man ska bli riktigt påmind om hur mycket man älskar sina nära och kära. I vardagen är det så lätt att glömma. Stort tack till mor och far för att ni lät påminna oss om det.


Filip tvättade bilen och sedan började vi montera vår nya förvaring i vardagsrummet. Blev klara med stommen. Ska monteras i väggen och sedan kan jag montera skjutdörrarna. En annan dag....


Vi fixade lite inför adventsfikan och julskyltningen för halv tre kom Mike, Rebecka och lilla Elli (12 dagar). Vi fikade pepparkakor, mjuk pepparkaka, saffransostkakan och lite glögg och kaffe. Efter det åkte vi ned till byn. Vi vandrade längs byn tillsammans med MASSOR andra folk. Vi spädde på julkänslan ännu mer med att titta på luciorna på torget. Kyligt och mysigt.

Dags för barnen att äta så vi körde hem till oss och Mike, Rebecka och Elli hem till sig. Tack för en trevlig eftermiddag!


 


 


Nu sitter vi på vår favoritplats (i soffan framför tv:n) och slappar efter denna underbara helg.

Av vi - 6 december 2008 17:30

Idag var det dagen D. Dagen för Majas uppträdande i kyrkans julspel.


Förmiddagen passerade med lite städning, montering och kakbak. Klockan närmade sig två och vi samlades i kyrkan. Vi tog på dressen....inga protester, skönt.



Vi skulle sitta i bänkraden och vänta i drygt 30 minuter. Maja fixade det bra. Helt toppad när hon såg mormor, morfar, farmor, farfar och farbror två rader bakom. När hon inte skulle spexa för dem så läste hon lite i Williams bok eller lekte med sin fotboll.



När det var vår tur att fram och dansa och sjunga fick vi på med vingarna och upp i koret. Vet ej hur det lät men vi gjorde vad vi skulle. Blev rödare och rödare i ansiktet, Rumpan är en tung tjej att dansa runt med.



När vi var klara åkte alla i familjen hem till oss på glögg, pepparkakor, kaffe och saffrans-ostkaka. Vi pratade om julafton som vi ska fira här och delade upp arbetet. Maja följde med mormor och morfar hem och nu sitter vi här alldeles ensamma.


Stort tack till alla som ville komma och titta på ängeln Maja!


Av vi - 5 december 2008 19:41

Trött som attan imorse. Dels pga att Maja och jag var uppe mellan 02.15 - 03.30 och dels pga av "äventyret" igår. Men men...bara att stiga upp och fortsätta dagen som vanligt.


På babysången var det lite repetition inför imorgon. Ska bli spännande! Hoppas det går bra. Efter julspelet ska vi hem här och ha julfika med våra föräldrar.


När Maja och jag kom hem ifrån sången satte vi igång att sätta ihop en av de två möblerna vi köpte igår. Med Majas hjälp gick det riktigt bra haha.


I eftermiddags har vi satt tv-möbeln på plats och likaså den nya tv:n. Hemmabiosystemet väntar vi med tills vi har proffset här på besök ;) Den gamla tv:n, boxern och dvd:n åkte upp i sovrummet. Det börjar ordna upp sig nu. Nice!!

Av vi - 4 december 2008 18:35

Njae, det blev inte Filip. Han råkade bli utslängd, från internet, och eftersom han inte vet min inlogg så kom han aldrig in igen. Stackarn!


Dagen var en lång väntan på att jag och Martina skulle till IKEA, alldeles själva. Maja och jag pysslade som vanligt här hemma, lekte en stund ute i det ömsom soliga vädret och tog det allmänt lugnt.


 

 

 


När Filip kom hem kom Martina och hämtade mig. Vi körde bort till Statoil och slängde på släpet jag hade hyrt.

Mysigt att åka uppåt och se all snön på granarna. Fick riktig julfeeling.

På IKEA fick vi allt vi tänkt och det var lugnt i gångarna. Inte många som är på IKEA torsdagskvällar mellan 16-20.


 


Vi stod i kön precis när de sa att affären stänger för dagen. Perfekt timing. Vi snabbade oss ut på varuutlämningen med våra två vagnar och fick där en tredje. Vi lastade på allt på släpet och körde hem igen. Vi hade riktigt intressanta pratstunder i bilen kan ni tro. Tack för sällskapet  Martina!


Vi var väl hemma strax innan tio och då lastade vi av alla saker från släpet in till mig. Astugnt och pissväder. Snabbt tillbaka till Statoil och lämnade släpet. Sedan var jag helt färdig så det dröjde inte länge innan jag lade huvudet på kudden.

Av vi - 4 december 2008 14:12

Hallå! Ikväll överlåter jag bloggandet till Filip. Har laddat upp lite bilder som han kan ha med och han får väl gissa vad som hänt. Jag åker nämnligen till IKEA om en timme. Utan man och utan barn!! Hörs och ses imorgon.

Av vi - 3 december 2008 08:14

Onsdag


Dagen startade 05.00 yehaa! Vid nio gick vi  hem till Majas mormor och morfar och åt frukost. Gott!

Sedan somnade vi gott både Maja och jag i källaren, dock bara drygt ½timme. Sedan lekte vi lite. Spännande att traska runt i någon annans hem tyckte Maja.


Vid tolv skulle vi gå hem till Majas gammelmormor och äta lunch för jag skulle klippa Gunnar.

Vilket strålande väder det blev!! Självklart skulle Maja gå själv till gammelmormor (nja vi kom en bit sedan tröttnade hon).


 


Väl framme fick vi då lunch, jag klippte Gunnar och Maja lekte med gammelmormors alla gamla smycken och grejer (där var en hel del grejer). Innan vi gick fick vi en mysig adventsfika.


 


Maja och jag traskade till byn för att inhandla en present till lill-grannen. Bajsboken.... såå klockrent tyckte vi efter den omtalade egenskrivna bajssången som han gjort.

Vädret vände och de blev mörkt, blåsigt regnigt/snöigt och kallt som attan. Örrk


Ja sedan stannade vi inne i värmen. Far kom en timme och satte inklädnaden i dörröppningen, jag satte fönsterkarmar och fönsterfoder på de två sista fönsterna och Filip och Maja lekte. Nu är det verkligen INTE mycket kvar. Jag ska foga lite och sätta någon list till sedan................yehaa

Av vi - 2 december 2008 19:43

 


Stora flickan ska själv promenera in på badhuset!! Japp dags för sim idag och undervattensfotografierna var redan klara. Ha ha ha kul att ha iallafall. De små liven fick även prova att åka rutschkana på magen ner och på så sätt dyka i vattnet. En stolt mamma står nere i vattnet och tar emot snygging.

Martina och Emilia var ej med idag men jag och Maja gick ändå på stan. Vi käkade god lunch, framkallade julkorten och köpte lite fler julklappar. En tisdagförmiddag är super att handla julklappar på!


När vi kom hem sov Maja så jag packade in allt, packade upp och slog in alla juklappar. Resten av dagen lekte vi samt fixade med julkorten. Skönt att ha kommit så långt.


Började med middagen (inte spagetti o korv idag...jag gör framsteg hihi) Undrade om det var det som gjorde att vi alla tre var så glada idag. Vilket fall som helst....mysigt!

Filip och Maja lekte och pussades. Filip med snygg pussmun, Maja helt klart med öppen mun....va köksredskapen har för funktion i det hela vet jag ej.


 


Vi åkte och handlade och sedan följde en helt vanlig kväll. ...

Ovido - Quiz & Flashcards