vi

Alla inlägg under december 2008

Av vi - 17 december 2008 11:05






 Såja.....då har man lugg igen

Av vi - 16 december 2008 16:25

Efter en ren PISSNATT (00.00, 00.30, 01.00, 02.00, 03.00, 06.10) vaknade jag återigen.....inte av Maja...allt skollrade, skakade, ja hela huset?? Första tanken va att Filip klampade (onödigt att vara så högljudd tyckte jag) .....lite väl högt....är det värmepumpen som ska sprängas?.....nej....inte kan det vara jordskalv.... Vi hoppade upp båda och satte på tv och radio, men de sa inget just då.

Men viss var det ett jordskalv, 4,5 på Richterskalan. Rätt fräckt att ha varit med om det!


07.10 stod herr rörmokare här och skulle fixa golvvärmen till tillbygget. Jag hann aldrig göra vid mig utan släppte in honom, iförd pyjamas. Eftersom han jobbade i badrummet/garderoben så kunde jag aldrig byta om och göra vid mig.

Martina och Emilia kom hit och traggade. Jag var öppnade dörren iförd pyjamas och HELT nyvakenful. Ja ja. Nu har de sett det.



Herr röris åkte på eftermiddagen och då var fortfarande Emilia och Martina här. Vi käkade, lekte, klagade, skrattade ja allt man gör som mammaledig. Vid halv fyra åkte de hem och då var det ju inte lönt att göra vid sig. Så vi lagade middag, jag iförd pyjamas!!

Nu har Filip kommit hem. Klockan är 16.39 och vi ska äta middag, jag iförd pyjmas. Får se om den går att ta loss imorgonbitti....forts. följer.....

Av vi - 15 december 2008 21:45

När Maja sov idag så städade jag och fixade. Mammagruppen skulle ju komma idag.

Vid tolv hoppade vi på cykeln och cyklade till affären för att handla till alla. Det v<ar tungt med maja bak, maten fram, motvind och endast treans växel....men skam den som ger sig.


När vi kom hem så kom även Martina och Emilia. Jag fixade lite mëd fikan och sedan kom hela drösen. Nu har vi två veckors paus sen blir det sista gången(för mig iallafall) Filip och några pappor och någon ensam mamma fortsätter till sommaren.

 

 


Vi käkade någon sleten middag och varvade ner. Mor kom förbi och kramade Maja sedan gick vi ut på långpromenad. Så sönt att ut och gå på kvällen i mörkret och tystnaden (bara vi två som tjabbade då)

Av vi - 14 december 2008 18:27

söndag idag ja..va hände då?


Imorse drog vi sladdarna till hemmabiosystemet och märkte att en av förlängningarna inte räckte och att båda förlängningarna saknade den specialkoppling man behövde för att få ihop det med själva apparaten. Hmm, typiskt!


Vi lämnade sladdarna för ett tag och tog en lång promenad runt i byn. Maja sov så gott i vagnen och det hade jag också gärna gjort för det vinden ven iskallt om öronen.

När vi kom hem lagade vi lunch och käkade.


Vi grunnade lite till på sladdproblemet och eftersom experten Per skulle komma senare idag så tyckte vi att det var bäst om vi hade alla saker hemma så det skulle kunna bli klart. Hoppade därför snabbt in i bilen och brände till stan...på jakt efter specialkoppling. Där fick vi svaret att det fanns inga sådana utan vi skulle skarva ihop våra förlängningar med de  specialkopplingar vi hade. Jaha.....bilen körde snabbt hem igen och samtidigt körde våra gäster upp och parkerade bredvid huset. Precis att vi hann.


Det var Per, Mia, Malte och Alvin som kom på adventsfika. Vi fikade lussekatter, pepparkakor, mjuk pepparkaka, kaffe, glögg och MÅNGA russin. Tre barn kommer nog inte vara hårda i magen imorgon iallafall ;)

Kvällens julvärd var Per och som den alldeles snart utbildade sjuksyrra han är så tog han tag i skalpellen och kretade i ljuset så det skulle kunna lysa igen Hahahaha


 


Efter fikan kom vi då fram till expertishjälpen. Tryck, tryck, meny, mode, upp, ner och så lite till. Tjoff tjoff och hela hemmabiosystemet fungerade fint: Stort tack för hjälpen Per! och stort tack för presenterna (Mia, gissar jag. Alldeles för mycket) 


 


När de åkt smaskade vi på goda varma mackor och Filip testade självklart systemet. Maja var mäkta imponerad men Skorpan brydde sig inte ett dugg.


Av vi - 13 december 2008 20:40

Oooops, blev inget inlägg igår. Sorry! Tar båda dagarna nu istället.


Maja var fri från sin feber men vi skulle ändå ta det lite lugnt. Åkte till skolan för att lyssna på mina elever som gick lucia och hälsa på. Maja stortrivdes i skolan och barnen stortrivdes med Maja.

(hittar ni Maja längst ner på bilden?)



Resten av dagen var vi hemma och tog det lugnt och mös (håller på att försöka lära Maja att ha stängd mun när hon pussas, går inte riktigt hem)

Kanske var det därför jag vaknade idag och var såå förkyld. Majas feber hade omvandlats till förkylning hos mig.


 


Efter frukost lussade vår lilla lucia för oss. Fick muta med en lussekatt......men det var hon värd.


 


Sedan stod det rensa byggskit på schemat idag. Maja var hos sin farmor och farfar och vi hyrde släp och körde några lass på tippen. Det är så skönt att rensa. Nu kan bilen få plats i garaget igen.


Vi körde och hämtade hem Maja och fick god "senlunch" där. Maja fick lite nya kläder, så fina så.



Väl hemma så tände vi en mysig varm brasa, duschade tillsammans och hoppade i myskläderna. Blev såå glatt överraskad över att det var något i vår pepparkakshus-kalender. Nej inte från Filip...men från mor.


I denna lucka du skulle fått en paket

men tyärr var paketen för fet

Så du får bara denna lilla lapp

och sedan leta efter paketen under din trapp


Älskar min omtänksamma mor (ja en massa andra människor med förstås, men idag är det hon som får credit)


Bjöd in grannarna på varma mackor men det dög inte ;) utan de ville ha pizza istället så det blev det. Vi traggade och barnen lekte sååå fint så (snyggt tag i kalufsen Maja, you go girl)haha

Glögg, lussebullar och slapp i nya sofforna blev det också. Tack för en trevlig spontankväll!




Av vi - 11 december 2008 20:29

Idag skulle vi ha kul. Martina och Emilia skulle komma hit och hålla oss sällskap men när vi satt och väntade fick vi veta att de inte skulle komma för Emilia hade feber. Trist! (ja både för henne och oss)


Satt och funderade på vad vi skulle göra istället....det löste sig självt faktiskt. Maja var lite ovanligt slö, sov i tre timmar på förmiddagen så jag kollade läget....hon hade också feber. Det var bara att stanna hemma och ta det lugnt. Och lugnt blev det. Maja pratade knappt, ville inte titta åt sina leksaker utan bara sitta i mitt knä. Vi satt i soffan och kollade på tv och Maja höll knappt i sina älsklingsdjur. Ett tu tre så satt hon och sov!! Stackars liten. Lade henne ner och hon bara sov vidare. Lilla stumpan!!


 

 


 


Vi åt middag ihop med Filip och min far och sedan åkte Filip till jobbet igen (luciafirande med hans elever och föräldrar) Jag klädde granen och Maja gjorde en kraftansträngning och iallafall rörde en kula.



Far kom hit igen och kopplade lite el till värmepumpen till tillbygget och sedan satt vi och fikade och traggade länge länge. Mysigt! Han har precis åkt och nu hör jag hur Filip sätter nycklarna i låset. Skönt att ha honom hemma igen!

bvc

Av vi - 10 december 2008 18:47

 


Så... då är Maja 11 månader och 6 dagar gammal och det var dags att promenixa till bvc idag. Lite längre och lite tyngre har hon blivit.


Annars har vi mest varit hemma. Vi har lekt, slappat och monterat ihop förvaringsskåpet i vardagsrummet. Tur man har Maja som hjälper till med monteringen, hur hade det gått annars ??


Inget speciellt som hänt idag annars. Bara varit. Imorgon vill jag köpa gran.....får se hur det blir med det. Filip ska ha luciafirande med jobbet på kvällen.

Av vi - 9 december 2008 21:20

Åkte till sista simmet idag. Det blev dans kring granen i luvor och allt och lite glögg och pepparkakor efteråt. Mys mys


 

 


Jag och Martina tog med oss våra små sjöodjur  och gick upp på stan. Vi lunchade och gick en massa ärenden. Nu tror jag att alla julklappar är inhandlade. Ska kolla av imorgon.


Klockan var "sent" när vi skulle hem så vi körde inom Filips jobb för att höra om han ville åka med oss hem istället för bussen. Det ville han.

Vi kom hem lite tidigare så vi hann med middag innan jag skulle iväg till mina föräldrar. Skulle baka lussekatter med min mor. Eftersom de är de godaste lussekatter man kan äta så tyckte jag att det var en perfekt idé att baka med henne för då skulle mina också bli perfekta.....



De blev perfekta !!

Ovido - Quiz & Flashcards