vi

Alla inlägg under juli 2009

Av vi - 16 juli 2009 07:33

Igår fanns det inte mycket att göra. Lagom väder men inget speciellt att hitta på. Efter lite städning bestämde vi oss för att ta en tripp till stan.

Träffade Marcus, Frida o Niklas och satte oss och lunchade/fikade. Segt men skönt.

Maja fick ett par skor eftersom hennes fötter växer som ogräs. Vi köpte också en fin sulky till Rumpan. Perfekt!


Det var bestämt att Frida och Marcus skulle komma på grillkväll vid fem så vi körde hem och förberedde lite.

Marcus o Frida fixade goda mojjitos till fördrink. Mums! Vi satt ute i solen och tjabbade och smaskade gott grillat. Marcus rubbade köttet med något megastarkt.


 




Efterrätten tog vi inne. Frida hade bakat en smarrig "djungelkaka". Marcus fixade våra kanalinställningar. Äntligen !! Maja hittade en ny bästis - Frida. Tack tack för en trevlig kväll. Ska kolla biljetter till Stockholm mer aktivt nu, lovar.

Av vi - 14 juli 2009 19:47

Nu har Filip och jag kommit hem efter att ha spenderat ett dygn utan varandra. Filip skulle fiska o övernatta i tält med kompis Mike och jag och Maja skulle åka till bror Martin med familj.


Filips dygn:





Majas o mitt dygn:

Maja och jag kom fram till kusinerna igår vid ett. Skulle bli kul att leka tillsammans och sova över.



Efter lite fika åkte vid till Väla och shoppade. När vi kom tillbaka blev det grillat ute på uteplatsen. Mums mums.



Kusinerna lekte bra ihop och där finns ju mycket roligare saker där än här. Kusinerna är ju två äldre flickor som har det mesta. Ute var det gungorna med rutschkana, studsmattan, lekstugan, sandlådan MED sand som gällde. Inne var det alla dockor med tillbehör.




 


Efter lite dusch och mys i soffan somnade kidsen och vi snart därefter. Natten blev pecka! Majas första natt i barnsäng (ej spjälsäng alltså) hon vaknade 23.00, 00.00, 01.00, 03.00 och sedan gick vi upp som vanligt 06.00 typ. Stackars liten visste inte var hon var på natten och inte heller vilket håll man skulle ligga i den "jättestora" sängen. En av gångerna hittade jag henne på golvet i en hög. Jag som tyckte det var praktiskt att jag inte skulle behöva ta med resesängen.....hmm nästa gång blir det nog det så man får sova hela natten.



Vi jagade på familjen lite och tog några soliga timmar strosandes på stan.



Gött gött! Det hela avslutades med god lunch på ett café. Stort tack för ett trevligt dygn! Med mig hem i bilen fick jag ett barn till. Ebba skulle följa med hem och sova hos farmor och farfar. Maja sov hela vägen hem också så bilfärden gick kanon. Ebba kollade på film först och sedan snackade vi lite.


Filip hade inte kommit hem så vi gick till stranden. Efter 10 kalla minuter lämnade vi beachen. Filip kom hem och det bjöds på pizza inne hos grannen. Vi satt ute i solen och bara slappade. Skönt att ha alla hemma igen. Borta bra men hemma bäst....

Av vi - 11 juli 2009 20:00

Igår lämnade Maja och Filip huset vid 14.00 De åkte till Filips föräldrar för jag skulle ha middag/fest för mina arbetskamrater.


Efter städning, bakning, matlagning osv var jag redo när gästerna kom vid halv sju. Det var Maria, Teresia, Roger, Pia, Agneta och Eva-Kristina som hade hittat hit. Vi mumsade mat och traggade massor. Riktigt trevligt hade vi (men det visste jag ju när jag bjöd er)




Vid 00.00 var några av oss sugna på att åka in till stan och några valde att åka hem och sussa sött. Snälla Eva-Kristina körde oss in till stan. Det var trångt men vi var laddade. Kände oss unga på nytt.



Väl inne i stan tog vi sikte på ett uteställe där vi visste att Filip höll till. Där var det megakö och vi kände oss ännu yngre nu som stod och trängdes i en kö till ett uteställe.


In kom vi tillslut och slog oss ner vid Filips, lillebror Mårtens, Marcus och Jeppssons bord under värmelamporna. Riktigt trevligt att komma ut, kolla folk och dricka och snacka (det var INTE igår).





Vid halv tre tog jag och Filip taxi hem till hans föräldrar och sov över där ( ännu mer ungdomspoäng på det)


Imorse kände vi inte oss unga längre............... Efter tre-fyra timmars sömn klämde vi i oss lite frukost som mamma Inger tillagat till oss. Tack! Maja ville kramas och leka en massa men vi var inte redo för det ;) Svärföräldrarn var snälla och tog med sig Maja på en sväng till ICA. Jag lade mig en stund till.


När de kom tillbaka var klockan 10.30 och vi vågade sätta oss i bilen och köra hem. Tack för barnpassningen, husrummet, frukosten och lilla lunchen du packade ner till oss!!


Resten av dagen har gått lugnt lugnt. Tv-tittande, lunch, vila, promenad med mor o Maja, tv-tittande, middag och nu vila. Har konstaterat att vi inte är unga längre ;)....men kul som attans hade vi!

Av vi - 8 juli 2009 07:40

 


Idag har vi haft en urskön dag. Vi tog en tripp längs kusten. Det blev bad, sol o matsäck i Haväng. Så mysigt och härligt!




 



Körde sedan vidare till Kivik och shoppade lite. Vi promenerade ner till hamnen för att äta god lunch på Buhres. Det blev varmrökt lax, friterad spätta o .....köttbullar ;) Tack så mycket för middagen mor och far!



Körde sedan vidare till Simrishamn. Där var det gott om folk. Maja sov så vi traskade runt, kollade lite, satte oss på ett fik och slappade och njöt. Efter en timme eller två promenerade vi tillbaka och åkte hem igen.



På alla platser var det strålande sol men i bilen, mellan ställena, vräkte ösregnet ner. Sicken tur!


På kvällen målade jag lite på garageväggen. Börjar bli lite trist nu, men skam den som ger sig.

Av vi - 7 juli 2009 07:20

Avnjutit en skön dag på stan idag. Ätit lunch och glass. Shoppat lite. Sprang på Mia o Malte, trevligt o se er igen. Växer o frodas ;)



Svängde inom Mike, Rebecka och Elli på vägen hem. Det visade sig att de var hundvakter till en liten valp och Maja blev vättskrämd. Vågade inte ens vara i var famn fast vi stod upp. Lilla stackaren. Vi stannade i 15 minuter och åkte sedan hem.


Blev utbjuden av Annica på en fördrink hos henne o sedan middag i hamnen. Två kompisar till henne skulle också komma. Efter några turer huruvida vi skulle vara i byn eller stan, lite småbarnskaos o en försenad golfspelande sambo och förrätten kräm o kex ;) (Nu blir Annica arg på mig för att jag skriver detta) blev det en lyckad kväll.

 Det blev goda ribs på restaurangen i hamnen. Oväntat gott och en mycket trevlig kväll. Tackar tackar!



Av vi - 6 juli 2009 21:15

Jag har fått stränga order om att redogöra för måndagens händelser...

Så här kommer en redogörelse:


Vi vaknar...precis som vi brukar av Maja och inser att det nu är morgon trots att klockan bara är 0600. Vi är nu inne i nån slags "jävligt svårt att vakna" - period där det tar en mindre evighet att få upp ögonlocken. Maja däremot delar inte dessa problem utan studsar rundor och vill visa saker, ta saker (så som huvudkuddar) och vill att hennes föräldrar ska läsa sagor (vilket blir något mödosamt under ovanstående tillstånd).


Efter Majas effektiva försök att få oss ur sängen börjar de dagliga bestyren så som att koka kaffe(solklar etta på priorieteringslistan), göra gröt(solklar etta på prioriteringslistan enligt Maja), trycka på datorn, plocka fram frukost och så vidare...


Efter frukost, min bestod av ägg o bacon, försvann jag iväg iväg till gymmet. Glömde dock mina shorts vilket gjorde att jag fick hem igen och träningen försköts något. Men sen var jag igång, jäkligt gott att träna på morgonen. Ganska tomt på gymmet... bara jag o ett gäng pensionärer. Faktiskt imponerad av dessa äldre som släpar sig till gymmet, med mer regelbundenhet än en annan, och (nåja) genomför sina träningspass. Respekt!


Eftersom det var Gunnars födelsedag begav vi oss dit för att fira honom. Vi överlämnade min gigantiska gös..... pallar inte mer. Skittråkigt.

Gonatt

Av vi - 6 juli 2009 07:36

Jag får väl fortsätta på Filips bloggbörjan.


Vi var alltså hos mormors Gunnar och grattade honom på hans 76 års dag. Gunnar är ju en gammal fiskare och älskar laga mat och då framförallt fisk i alla sorter. Filip tog med sin gös och Gunnar blev lycklig. Den skulle han spara och tillaga på något gott sätt då mormor kom hem från sjukhuset. Så söta de är.


Hos Gunnar var också morbror Tommy som även han fyllde år. Grattis på 58 års dagen. Som om det inte var nog med två jubilarer på en dag så fyllde ju Maja 1½ år !! Grattis stora rumpan!


Vi promenerade hem och Maja slocknade. Jag och Filip slappade lite och gjorde sedan oss i ordning inför veckans föräldraträff.


Vid två cyklade vi till Martina, Mattias, Loke o Zach. Där var alla Majas kompisar. Stämningen mellan Maja och Liam var till en början lite spänd (kanske pga de publicerade bilderna på Albins o Majas hålla-handen-i-vagnen-någon-dag-efter-liams-kyss) De tinade upp efter en stund  och Maja bjöd in honom i lilla huset. Där levde de sedan lyckliga.....


 



Efter föräldraträffen träffade vi grannarna på gatan. Oliver har lånat lite av Majas bebissaker och de ville tacka genom att ge Maja en "liten" present. Det var världens GANT klänning!!




Sedan var det middag på schemat här hemma. MAja o jag fortsatte med den vanliga maten och Filip fortsatte med sitt GI. Vi dukade undan snabbt och gjorde lite fika eftersom fönstergrabbarna skulle komma och gå igenom jobbet med våra fönster......de ringde återbud och kommer imorgon istället.



Av vi - 6 juli 2009 07:14

Igår var det söndag och molnigt. Maja var hos farmor och farfar på förmiddagen så Filip och jag gjorde luckan samt lister kring fönsterna på garaget. Jag började måla men sedan kom regnet. Vi packade ihop och hämtade hem Maja.



Den regniga söndagen flöt sedan på med inomhuslek och mys. Hipp som happ bestämde Filip sig för att köra GI. Det blev att handla hem lite saker. Jag och Maja fortsätter på den vanliga vägen, MYCKET kolhydrater ;)


Ovido - Quiz & Flashcards