vi

Alla inlägg den 16 februari 2009

Av vi - 16 februari 2009 19:24

Måndag, vecka 8, sportlov och den första dagen på en veckas gemensam ledighet. Inte dumt alls faktiskt...


Trots ett ganska bistert väder och en jävulsk träningsvärk begav vi oss, vandrandes, till byns ICA-butik för att inhandla lite fika till dagens träff med Majas kompisar och deras föräldrar. Upptäckte efter en stund att vädret inte alls var så bistert som jag inledningsvis trott utan faktiskt var ganska behagligt, men såklart med det "läraraktiga" tillägget: "Det finns inget dåligt väder..."


Vi stack inom bygghandeln för att spana på lite kakel och klinker och hittade faktiskt något som föll oss båda i smaken. Vi bestämde oss faktiskt på första titten, vilket får betraktas som något form av rekord för oss. Sen stack vi till ICA där Maja, i vanlig ordning, promenerade fritt och rev ner diverse artiklar från hyllor och vagnar. Med bullar, kaffe och annat gott begav vi oss hemåt igen.


Kenneth kom förbi för att kolla på förstörelsen i badrummet och fick ju fixa ihop de trådar jag hade råkat dra av i rivningsarbetet. Och efter en stund hade vi el i hallen, övre hallen och badrummet igen. Tack!


Klockan två anlände kidsen och deras vårdnadshavare! Jack, Oscar och Liam ville alla fika och leka med Maja idag.


Barnen slängde snabbt i sig lite fika och villle sen hellre leka. Leken börjar se ganska bra ut nu faktiskt...

Pojkarna verkade väldigt förtjusta, dock osäkert om deras föräldrar var lika förtjusta, i Majas dockvagn och fingrade också lite försiktigt på Majas docka Taffy. Annars var dagens hotspot antagligen vår garderob där flera av barnen syntes till men där Liam bokstavligen bosatte sig.

 











 


Dagens stora diskussionsämnen var annars könsroller och GI-metoden och flera intressanta frågeställningar belystes: Vem lagar maten? Kan GI-metoden ses som bantning? Är potatis bra mat?  Går det att äta Quinoa? Viktiga frågor men få svar(i allafall på denna blogg)...

Någon meddelade att ensamstående har förtur på dagis varpå vissa direkt började planera "skenseparationer" och nån erbjöd sig att låna ut sitt gästhus...


Så kan det gå till när småbarnsföräldrar träffas! Och jag lovar, det är mycket trevligare än vad det här, nödtorftigt, beskrivs.


Over and out!


F-man

Ovido - Quiz & Flashcards