vi

Alla inlägg under januari 2010

Av vi - 5 januari 2010 21:18

Dan före.... Ja imorgon fyller ju Maja 2 år. Idag har vi inhandlat en massa till kalaset. Imorgon blir det till att städa och baka.


Efter lunch stack vi till leklandet för första gången. Med oss hade vi mormor o morfar samt Martin Ebba Ida. Barnen hade verkligen skitkul....och vi med. Det måste vi bara göra om!


  


          


      

Av vi - 5 januari 2010 08:48

Igår var det måndag...tror jag. Blir helt vilsen på dagarna när man är hemma länge. Nu är det dock inte länge kvar. Torsdag är första arbetsdagen. Helt ok faktiskt.


Igår åkte jag en sväng till stan. Far hade bokat en tid för synundersökning till mig. 11.00 var jag där. En upplevelse med alla dessa prickar, färger, maskiner som skulle användas. Jag var översynt som jag misstänkt. Ser bra men måste anstränga ögonen vilket ger huvudvärk. Kollade lite snygga bågar. Hittade tre favoriter....får se vad det blir.

Far, som också hade varit på synundersökning, och mor och jag lunchade sedan tillsammans. Trevligt!


När jag kom hem gick vi in till grannarna för att leka. Albin var inte så sugen men som tur var var Annica där och leksugen.


    


Efter en liten stund gick vi hem igen. Då kom  min bror MArtin med kusinerna Ebba o Ida. De har åkt hit för att va med och fira Majas 2 års dag imorgon. Barnen hann leka en liten stund innan vi skulle käka.


  


Efter maten stack Filip och spelade tennis. Jag o Maja bara slappade i soffan. Gött!

Av vi - 4 januari 2010 06:57

Igår var det söndag och vi var verkligen sugna på att lämna huset och stan. Vi bestämde oss för att åka till Lund och shoppa. Kom fram lagom till lunchen och såg fram emot drygt en timmes lugn shopping när Maja skulle sova.


För typ första gången skulle Maja inte sova middag. Hon skulle tragga, riva i saker i affärerna mm. Man hade inte ro att prova och kolla saker. Typiskt. Efter tre timmar gav vi upp. Vi satte oss i bilen med våra ynka tre påsar och.....Maja slocknade. Nu passade det!


Vi handlade lite mat när vi kom hem och käkade. Minus 12 grader och kallt även inne. Vi tände en brasa och borrade igenon termostaten i tv-rummet (skulle vi gjort för ett år seda....bättre sent än aldrig)


På kvällen kom Frida o Jeppsson på filmkväll. Mitt "nya" liv sket sig direkt för det blev både popcorn, chips, chokladtårta och gurkstavar och dippa. Nya tag idag.

Inga bilder idag. Frida var snabb med att poängtera att INGA bilder skulle tas. Tog ett på Jeppsson men han har listat ut min kameras svaghet. Rör man sig lite så blir korten suddiga och man syns inte. Inte dum inte...

TAck för en trevlig kväll och kör försiktigt tillbaka till huvudstaden. Vi håller alla tummar för det kommande grannskapet ;)

Av vi - 2 januari 2010 21:41

Klockan 09.00 hängde vi på dörren till badhuset. Maja blev överlycklig att vi skulle bada. Vi hade hela badhuset för oss själva, så gött! Ingen i barnbassängen, ingen i mellanbassängen och ingen i bubbelpoolen. Vi åkte t.o.m i vattenrutschkanan.


      


  


Trötta efter badet åt vi lunch lite snabbt och sedan somnade Maja som en stock.

Jag åkte hem till mina föräldrar för att klippa min far samt fixa till min mor. De skulle på bröllop.


Efter lunchvilan cyklade vi till affären. Skönt att komma ut lite i kylan.


När vi kom hem skulle Filip iväg och träna så Maja och jag bjöd in kompisen William. Störtsköna kids är de. Inget jobb att passa dem inte.


  


  


Med lasagne i magen och brasan igång varvade vi ner i soffan, Maja gick och lade sig och vi slappade vidare. Gött med ledighet!

Av vi - 1 januari 2010 20:04

Tja!


En dag då vi varit grymt trötta är över. Nu sitter vi i soffan. Ljusen o brasan är tända och vi kommer nog somna snart.


Vi har mest levt i myskläder idag, slappat och varit trötta. Maja tyckte det var en bra dag för att riva ut alla handdukar och lägga sig att vila på den mjuka högen.


  


För att inte somna har vi ändå träffat folk. Filips föräldrar kom vid 10 och hade med sig goda bullar.


Vi somnade sedan hela familjen o gud va skönt det var att sova någon timme.

Vi kände sedan för lite friskluft och fick med oss Jeppsson och Frida på en promenix. Kallt, friskt och skönt. Passade på att handla lite gott till kvällen.


  


Ett mess plingade. Kladdkaka med glass väntade hos grannarna. Vi gled in i våra myskläder och krängde lite gott.


    


 Efter någon timme fick vi ta oss i kragen och hem för att fixa middag.


Maja sover nu o vi är fortfarande trötta. Men det är väl så det ska va. Är det inte det nyårsdagen är till för?


Av vi - 1 januari 2010 06:52

Gott Nytt År


Nu är 2009 över ....men allting är sig likt. Maja vaknade 06.00 och krävde som vanligt att mamma och pappa skulle göra detsamma. Efter fyra timmars sömn igårnatt och fem timmars sömn inatt är vi lagom hängiga. Idag får DVDn gå varm ;) Medans man sitter här o gör inget funderar man tillbaka på det som hänt under året. Här är en del av årets bravader:


tapetserade allrum o tv-rum

filip pappaledig första halvan av året

badrummet totalrenoveras

köksgolvet målas

filip 30 år

förlovning

ny luft/vatten pump

bygger om uterummet

gör hela innergården

grind o staket på baksidan

klä in gaveln med trä

tillbygget putsas

tillbygget målas

husets alla fönsterglas byts ut o karmarna renoveras

nya bänkskivor i kök

lekstuga, gungställning o sandlåda införskaffas

maja börjar dagis

målar fondvägg matrum

jag börjar nytt jobb


Det är med glädje vi ser framemot ett lugnare 2010 ;)



Ovido - Quiz & Flashcards