vi

Alla inlägg den 12 januari 2009

Av vi - 12 januari 2009 19:04

 Tänkte börja med att avreagera mig (för jag är något irriterad)... Det är nämligen så att vår gata har förvandlats till en soptipp... Det är sant! Våra soptunnor har nämligen inte blivit tömda på väldigt länge. Och som barnfamilj så blir det ganska mycket sopor, i form av blöjor o dyl. Det är nu, lätt, tre veckor sen soppgubbarna besökte vår fantastiska gata, men lyser nu med sin frånvaro. Har sopgubbarna semester? Bojkottar de vår gata? Försökte, idag, komma i kontakt med sopgubbarne via telefon men blev naturligtvis placerad i en jävla telefonkö... Hatar telefonköer, och de hade inte ens vett att bjuda på lite dålig bakgrundsmusik heller.

Men då jag satt där i telefonkön, ca fem sekunder, började man ju fundera... Tänk, tänk om det inte funnits några sopgubbar som kom och hämtade vårt skit... Det hade ju varit, the return of medeltiden, där alla bara slänger ut sitt skit på gatan och alla bara vadar i skiten...

Inte för att denna tanke lindrar min irritation men ändå...


Nu till något helt annat. Nämligen veckans föräldraträff som förvandlats till en Pappaträff! Nu kanske nån av deltagarna protesterar. Till deras, mammornas, försvar kan sägas att närvande i dag var: tre pappor och tre mammor... Men ändå kändes det liksom som att det var en pappaträff...


I vilket fall som helst så briljerade Maja med att KRYPA (hon gick vid 9½ och väntade med att krypa tills det var två dagar kvar till hennes 1års dag), Odd lyckades till och med föreviga konststycket på bild(se http://jackhumla.blogspot.com/!) Dock tog det så pass på krafterna att lilltjejen blev ledsen och sökte tröst hos den stolte fadern. Annars bjöds det på goda frallebullar, vilket uppskattade såväl av Maja som mig, och gott kaffe(mest jag som uppskattade det...)

Annars är det ju en mycket intressant upplevelse att studera dessa små individer i sitt sociala- och ibland ickesociala samspel med varandra. Vilken blir favoritleksaken bland kidsen? Klart det blir den störiga pingvinen som skrålar ut nån hemsk julsång!

Vissa av hannarna, inga namn, försökte skapa sig respekt, eller kanske imponera på brudarna?, med att ge i från sig väldiga ljud och läten... Mycket imponerande tyckte Maja...


Sammanfattningsvis så har dagen varit mycket bra, till stor del tack vare träffen med Majas kompisar. Som en perfekt avslutning stack jag till gymmet för ett kortare pass. Mina ben fick dock vila efter lördagens mördar pass. Har fortfarande grym träningsvärk! Gott!


Imorgon blir det babysim och lunch med Mårten på stan!


Förresten... Sofie hade maten serverad när vi kom från vår lilla träff, GRYMT! Maja äter numera helst själv! Stor tjej nu!


 

Be good!


F

Ovido - Quiz & Flashcards