vi

Alla inlägg under februari 2009

Av vi - 21 februari 2009 06:36


GRATTIS GRATTIS

till Marcus som fyller år idag


Av vi - 20 februari 2009 08:26

Maja förkyld igen! Hosta och snor hela tiden. Jaja....ingen feber eller sådant så det är bra. Men idag fick vi hoppa öppna förskolan, vi som såg fram emot att kunna gå båda två.


Istället stannade jag hemma med Maja och Filip fick hjälp av sin lillebror Mårten med att köra ett lass till tippen. Stort tack Mårten!


Vi slappade sedan en stund sedan tvingade Annica mig ut i kylan. Långpromenix på jakt efter tyg. Maja traskade sista biten, gick riktigt bra nu, vant sig vid vinterstövlarna och halkan. Hon t.o.m sprang och var glad. Blev efter promenixen inbjudna på pizza, gött!


Ja inne hos dem blev det lek, go pizza (ja jag åt en HEL), go efterrätt och som alltid gott sällskap. Maja började bli trött och Albin saknade sina nappar han gett till påskharen (ja den kommer tidigt i år) så vi traskade hem igen. Tack för en trevlig kväll och ser framemot festen ;)


Lek

Av vi - 19 februari 2009 19:19

Ingen rivning idag, skönt det. Vi tog det lugnt på morgonen och vid tio kom bror Martin och Majas kusiner Ebba och Ida hit och lekte.



När Filip stack och tränade så gick vi andra till pulkabacken.

Maja tyckte efter ett par åk att den var för brant så vi kollade mest på kusinerna, det var kul! Alla olika sätt att åka testades och som mest var de tre i samma pulka.



Efter en massa skratt och lite sura miner promenixade vi hem igen. Vi käkade lunch och sedan skulle Maja sova. Filip och jag såg framemot att bara ta det lugnt, ligga i soffan och vila. Annars är det massa saker man ska passa på att göra.....men inte idag inte. Såå skönt att slumra in på soffan mitt på dagen.


På eftermiddagen blev det massa lek och sedan hemom föräldrarna för att hämta hem en extrasäng. Efter 15 minuter var vi hemma igen och käkade middag och spenderade kvällen på ovanvåningen då vi monterade och bäddade sängen samt satte upp en liten hylla. Maja hjälpte gärna till ....blir nog en fixare av henne.


Nu sussar hon sött och jag ska baka lite scones. Gott och ha framför tv:n ikväll.


Ha det bra

Av vi - 18 februari 2009 21:38

Jaha, tredje dagen på lovet och ytterligare en rivardag. Efter frukosten hoppade jag in i badrummet och bilade ner putsen från murstocken.


 


Sedan bytte vi. Filip skulle bära ut all sten från det uppbilade golvet och det skulle betyda att ytterdörren skulle vara öppen mycket och med minus 11 grader ute så skulle det bli väldigt kallt här inne. Maja och jag fick lämmna huset.

Bror MArtin ringde och sa att han plus hans två barn var på väg hit så MAja och jag mötte upp dem hos mina föräldrar. De lekte lite och Maja tittade förskräckt på. Här är de nyvakna och rollerna ombytta, Maja kaxig och Ida mer avvaktande.


 


När vi fått lunch och alla barn fått sova middag åkte vi in till stan för att införskaffa en present till Filip som jobbat så hårt idag. På vägen hem svängde vi inom affären för att handla inför kvällens middag.


Hemma igen och Filip hade inte bara tömt badrummet utan även dammsugat samt våttorkat hela huset! Tur att jag köpte en present till honom. Vi satte genast igång med middagen, tände brasa, dukade och 30 minuter senare kom grannarna "uppsnoffsade till tusen". Gott gott och såå trevligt, ingen anmälan till grannfejden här inte.


 

 


Såhär glad blev Marcus när han trott att han varit händig och satt fast en list. Två sekunder efter bilden togs, ramlade listen ner. Bra kämpat dock.

Av vi - 17 februari 2009 19:51

Nu har conteinern kommit så idag blev det jobb. Farmor Inger kom och passade Maja så både jag och Filip kunde jobba.

Filip stod inne och slängde ut skiten och mitt jobb var att lasta det på skottkärran och tömma, eller hämta skiten i spannar på trappan och springa fram och tillbaka med (bra träning dock). Känns som om jag drog nitlotten.

 

 


Väggarna var alltså nere och i conteinern så vi lunchade. Farmor Inger åkte hem och det var dags för Filip att jobba lite....skrattar bäst som skrattar sist hehe. Golvet skulle ju bilas upp. Maja som blir så ledsen av det oväsendet var tvungen att lämna huset (och jag fick ju följa med) Snälla grannen tog emot oss så vi gick in där och lekte en timme.


 


Vi traskade sedan de 20 meterna hem igen och Filip var då klar och hela golvet var uppe. Morgondagens projekt blir att få ut det i conteinern....yehaa


Vi hoppade alla tre in i bilen och körde för att kolla ett sista ställe me badrum. Tur vi gjorde det för nu har vi nog bestämt allt. Ska bli så gött!

Av vi - 16 februari 2009 19:24

Måndag, vecka 8, sportlov och den första dagen på en veckas gemensam ledighet. Inte dumt alls faktiskt...


Trots ett ganska bistert väder och en jävulsk träningsvärk begav vi oss, vandrandes, till byns ICA-butik för att inhandla lite fika till dagens träff med Majas kompisar och deras föräldrar. Upptäckte efter en stund att vädret inte alls var så bistert som jag inledningsvis trott utan faktiskt var ganska behagligt, men såklart med det "läraraktiga" tillägget: "Det finns inget dåligt väder..."


Vi stack inom bygghandeln för att spana på lite kakel och klinker och hittade faktiskt något som föll oss båda i smaken. Vi bestämde oss faktiskt på första titten, vilket får betraktas som något form av rekord för oss. Sen stack vi till ICA där Maja, i vanlig ordning, promenerade fritt och rev ner diverse artiklar från hyllor och vagnar. Med bullar, kaffe och annat gott begav vi oss hemåt igen.


Kenneth kom förbi för att kolla på förstörelsen i badrummet och fick ju fixa ihop de trådar jag hade råkat dra av i rivningsarbetet. Och efter en stund hade vi el i hallen, övre hallen och badrummet igen. Tack!


Klockan två anlände kidsen och deras vårdnadshavare! Jack, Oscar och Liam ville alla fika och leka med Maja idag.


Barnen slängde snabbt i sig lite fika och villle sen hellre leka. Leken börjar se ganska bra ut nu faktiskt...

Pojkarna verkade väldigt förtjusta, dock osäkert om deras föräldrar var lika förtjusta, i Majas dockvagn och fingrade också lite försiktigt på Majas docka Taffy. Annars var dagens hotspot antagligen vår garderob där flera av barnen syntes till men där Liam bokstavligen bosatte sig.

 











 


Dagens stora diskussionsämnen var annars könsroller och GI-metoden och flera intressanta frågeställningar belystes: Vem lagar maten? Kan GI-metoden ses som bantning? Är potatis bra mat?  Går det att äta Quinoa? Viktiga frågor men få svar(i allafall på denna blogg)...

Någon meddelade att ensamstående har förtur på dagis varpå vissa direkt började planera "skenseparationer" och nån erbjöd sig att låna ut sitt gästhus...


Så kan det gå till när småbarnsföräldrar träffas! Och jag lovar, det är mycket trevligare än vad det här, nödtorftigt, beskrivs.


Over and out!


F-man

Av vi - 15 februari 2009 16:23

Vi vaknade upp i källaren efter en god natts sömn. Käkade go frallefrukost och städade undan lite innan vi begav oss hem.....alla 800 meterna...hehe.


Vi var såå nyfikna på hur golvet blivit. Sååååå snyggt. Störtdiggar det. Snabbt fixade vi i ordning igen. Spisen och kylskåpet tillbaka samt socklarna. Såja, då var det klart. Nu var det dags för nästa projekt....rivning badrum.

Filip satte igång och rev och Maja blev störtledsen. Han fick ta en paus vid elva så Maja kunde sova men sedan fortsatte han. Maja och jag fick snällt lämna fältet. Stack in till "stan" och köpte en matta till köket samt hälsade på Mike, Rebecka och Ellie.


När vi kommit hem hade Filip varit så duktig så. Väggarna var nere, badkaret var ute och våttorkat i hallen. Man misstänker inte alls vad som egentligen pågått inne i badrummet, och tur är väl det. Håller dörren väl stängd.



Nu ska vi ha en mysig kväll med go middag igen, repris från onsdagskvällen. En fröjd att laga go mat i det "nya" köket (nya bänkskivor o golv). Ikväll ska vi sitta framför brasan och planera nya badrummet, bläddra i alla kataloger och drömma oss några veckor fram. Ha en trevlig kväll....det ska vi.


Av vi - 14 februari 2009 16:10

Alla hjärtans dag.....ja då satte vi igång projekt köksgolv. Ha ha, ja vi är inte normala, vi vet (Filip påminner mig hela tiden).


Efter frukost bar vi ut spis, kylskåp samt socklarna ur köket. Jag fixade golvet och vi lämnade sedan det stinkande huset.


Maja skulle vara hos sin farmor och farfar medans jag och Filip skulle mysa på stan. Vi käkade go mat på min favoritrestaurang och strosade på stan. Mysigt!


Vi hämtade sedan vår lilla fis som hade haft kul och åkt i pulkabacken med farmor och farfar.



Eftersom det luktade MASSOR i huset stack Filip och tränade och jag och Maja promenixade till gammelmormor för att lämna ett hjärtans kort. Där var redan Tina, Bertil, Hanna och lilla Norpan (MAjas nästkusin hehe)



Vi stannade bara en liten stund för vi skulle vidare till mormor. Vi hade hyst in oss hos mina föräldrar (min mor eftersom min far hjälper min bror i Göteborg). Färgen var ju så ofantligt stark och inga barn skulle vistas i sådana lokaler under torkningstiden. Vi åkte alltså hem till min mor och bra som det är där så får man en källare för sig själv och barnsängen och dubbelsängen redan bäddad. Välkomnande!


 


Vi hade en mysig alla hjärtans kväll där med go mat, trevligt sällskap och...melodifestival. (Jag avvek en liten stund mellan mat och melodifestival för att åka hem och lägga på ett lager till av den superstarka färgen)



Ovido - Quiz & Flashcards