vi

Alla inlägg under februari 2009

Av vi - 13 februari 2009 07:39

Halloj!


Fredag här och nu är det lov!!! Underbart skönt. Nu ska jag få mysa mer med Maja. Under detta lovet ska vi också riva ut badrummet, småfix, lite jobb och vara med vänner. Vi startade med vännerbiten direkt. Bjöd hit Mike och Rebecka på middag. Maja väntar otåligt...


 


Det blev en mums mums middag och trevligt sällskap. Lilla Ellie 2½ månad har blivit så stor så. Nu visar Maja lite intresse för sin nya kompis. Så söta de är! Tänk va mycket som händer på ett år.


 


Kvällen fortsätter när barnen somnat. Vi käkar efterrätt kollar På spåret av alla program och Reb provar bl.a Filips "kanske" nya glasögon. Såå coola på henne, ett must-buy Reb!!


 


Av vi - 11 februari 2009 15:13

STORT GRATTIS

till våra vänner som vi fått reda på väntar tillökning!! Fantastiskt roligt.

Och stort lycka till med husletandet....finns ett par här hemomkring ni kan ta så får vi nära;)

Av vi - 11 februari 2009 08:04

Idag snöar det MASSOR!! Vi är väl mer eller mindre instängda i vårt hus, men det gör inget. Trivs väldigt bra här. Så skönt att vi nästan är klara med huset (badrum och barnrum kvar ja och så uteplats). Vi flyttade ju in midsommar 2005 och sedan dess har ju all tid gått åt att jobba hemma men så har ju också rubb och stubb i huset blivit utbytt och fixat.

På utsidan är ju också allt utbytt och uppfart, staket, garage ...ja allt....men det är för kallt för att jag ska gå ut och ta kort.

I brist på annat att göra, här kommer vårt hus.....


Välkomna in i vår hall

Trappan upp till ovanvåningen

Allrummet som nu tjänar som Majas lekrum

Allrum

Mysig kamin i allrummet

Matrum

Kök

Majas nya sysselsättning - att öppna frysen

Tillbygget - tv-rummet

tv-rummet

Hallen på ovanvåningen

Majas rum

Majas rum

 

Vårt sovrum

Trappen ner till källaren

Vår hall nere i källaren

badrum

dressingroom

Ja det var väl allt.


Nu ska vi bege oss ut i snörusket på en promenix. Ha det bra!



Av vi - 8 februari 2009 20:19

Inatt har hela familjen sovit jättegott! Jag kände mig pigg så efter frukosten röjde vi undan i rummet under toan så Herr röris ska få plats när han fixar med rören i veckan.

Maja och Filip gick en solig promenad med grann-grabbarna medans jag städade efter röjningen (gick inte så bra att göra det när Maja var med eftersom hon plockade upp allt jag plockade ner)


Efter lunchen åkte vi en liten sväng till "stan" och kom hem med kritor och pappersrulle. Filip åkte och tränade och jag och Maja testade att måla med kritor för allra första gången. Förrutom att de gärna ville vara i munnen så gick det rätt bra. Hon fattade vad man skulle göra och lite klottrat blev det.....men svagt.


 


Aha...tänkte jag. Vi kanske skulle måla med mina färger? Det syns ju mycket mer och visst vill jag att Maja ska vilja måla som jag. Dags att odla intresse....om det nu går?


Det gick! Började försiktigt med penseln (också den i munnen ibland) men sedan blev det crazy...Maja släppte loss och lät kreativiteten flöda....hon hade skitkul när hon plaskade med händerna, gojsade runt i färgen och kröp fram och tillbaka på pappret.


 




Jag fick tillslut avbryta kaoset. Vi skulle ju hinna sanera Maja innan pappa kom hem. Det gick inte så lätt som tänkt. Det mesta gick ju bort men nog finns där gott om spår att visa upp på simmet hehe.


Maja i pyjamas, pappa hemma och jag ramade in hennes allra första mästerverk. Tre små tavlor till hennes rum och en jättetavla i tv-rummet. Snyggt som attan!!

Av vi - 7 februari 2009 08:59

Även idag har maginfluensan haft sina klor i mig. Tröttheten, mattheten och oförmågan att äta finns nu kvar....men det går åt rätt håll.


Imorse tömde Filip vårt badrum och Maja och jag tittade på. Vårt badrum är vårt näst sista projekt inomhus. Det består av en toalett a la 70-tal och en bit gammal hall med en gammal köksöppning som nu ska rivas och göras till ett fräscht lite större badrum. Nu är det alltså tomt och i veckan kommer Herr röris och ska fimpa lite rör så Filip och jag kan röja fritt där inne på sportlovet utan att det sprutar vatten överallt.


 


Efter utrensningen åkte Maja och Filip återigen till farmor och farfar och jag tog en lååååångdusch och åkte hem för att bli ompysslad och vila hos mina föräldrar. Mor tog fram en madrass i vardagsrummet så jag kunde ligga där ombäddad och titta på när hon sydde lite utklädningskläder till barnbarnen och far tittade på tv (han kurerar sig också efter en släng av maginfluensa). Tack för ompysslingen!


När vi kom hem igen stack Filip ut och sprang en sväng och jag "lekte" med Maja. Framåt kvällen blev det körigt igen så Filip fick ta ytterligare en kväll och natt. Jag ska betala tillbaka.....lovar.


Av vi - 6 februari 2009 17:19

Här sitter jag med min maginfluensa....ja kulmen nådde jag inatt men sviterna efter det sitter i. Trött, otroligt svag, illamående och ont (tom i magen) Såå tråkigt nu när det är helg och allt.


Filip är ju bara för bra. Han och Maja åkte till stan med farmor Inger och sedan hem till farmor o farfar så jag kunde vila hela förmidagen (berodde nog mest på att han är sååå hypokondrisk och rädd för att bli sjuk, men bra tanke iallafall)

När de kom hem visade de upp allt de hade handlat, blir lätt så när farmor Inger är med. Stort tack! Det blev allvädersställ med två byxor till, två tröjor, strumpor, hårgummiband och vårjacka.



 


När Rumpan haft modevisning åkte de till affären och handlade allt vi behövde. Jag sov en stund till. Nu lagar han mat och busar med Maja samtidigt. Jag bara ligger på madrassen och vilar och tittar på mina älsklingar. Stort tack för att ni finns. Nu ska jag bara bli frisk snabbt så jag kan mysa med er.



















Av vi - 4 februari 2009 17:27

Underbara onsdagar!!


Som jag ser framemot onsdagarna med min allra sötaste lilla dotter. Så mycket bus och så mycket mys......





Av vi - 2 februari 2009 19:28

Man får väl börja med och ställa sig frågan: var det verkligen lönt? Frågan riktar sig så klart till vädergudarna och deras patetiska försök att skapa vinter och snö över vår lilla by.


Vi, Maja, jag och grannarna, (naiva som vi är) trodde dock att det skulle gå att åka pulka på det minimala snötäcket. I ¨blåsten och kylan begav vi oss mot det väldiga pulkaberget. Döm av Albins förvåning och besvikelse då vi kommer fram: "Var är pulkabacken? Var är snön?" Sannerligen berättigade frågor av en ung, klok man. Backen var snarare en grushög som var mer brun än vit... Vi drog dock kidsen på gruset/gräset en sväng bara för att de skulle kunna få en tanke av hur det hade kunnat vara.


 


Pulkaåkningen blev alltså ingen större hit. Efter middag och middagslur gjorde vi oss i ordning för nästa event. Nämligens veckans föräldraträff, denna gång hos debutanten Patrik. Jag var där fem över två och var helt säker på att jag var sist. Men det var jag inte, jag var först. Var är alla? Ingen som vet...


Jag, Patrik, Maja och Oscar fick ju desto mer fika och frossade i bullar och kaffe. Efter fikan kläcker Patrik den briljanta idén: "vi lirar lite Guitarr hero". Och det gjorde vi! Barnen roade sig själva och dansade till våra vilda riff! Mycket trevligt! Senare visade det sig att både Jack och Liam var sjuka. Krya på er! 


 

Rock on!


Ovido - Quiz & Flashcards