vi

Alla inlägg under januari 2009

Av vi - 21 januari 2009 20:37

Hur f_n får man barn att sova?? orkar inte mer.....

Av vi - 19 januari 2009 19:03

Igår var det söndag, en  riktig söndag. Efter lite plock och så tog vi en promenix i den friska vinden med grannarna. Maja gjorde sin premiärtur i den nya "cykeln". Kallt men friskt ute. Skönt att komma ut om man är klädd.


 


Efter  lite lunch och vila kom mina föräldrar på en fika. Far hjälpte oss med spärrarna på köksluckorna som äntligen är på. Ingen mer matolja på golvet eller kakao över Maja....


Idag var det jobb igen. Segt att gå upp på morgonen när det är så mörkt ute. Längtar till våren och sommaren.

Efter jobbet löste jag av Filip på bebisträffen. Han skulle på något möte med jobbet och jag fick en halvtimme med det gamla "gänget". Känns som evigheter sedan. Vi ska ha hela föräldragänget här på fest på lördag så då får jag träffa alla lite mer.


Maja och jag gick hem strax efter fya och eftersom ingen var hemma och lagade mat till oss blev det burkmat och varma mackor. Sedan vilade jag på lekmattan......och Maja lekte rundor (kom fram och drog av mig mitt örhänge AJ)




Av vi - 17 januari 2009 19:49

Vaknade tidigt idag men det är smällar man får ta när man försöker få snygging att sova utan napp. Vi hade ju hemska nätter MED napp så vi tänkte försöka UTAN. Vi fick ju gå upp varannan timme och antingen stoppa i den, leta upp den eller ta bort den under hennes rygg.


Nya sättet har vi provat två nätter nu och peppar peppar....det har gått bra. Vaknar lite tidigare men har varit två HELA nätters sömn!! Har väl bara varit fem sådana sedan hon föddes, så vi vill verkligen SOVA nu.


Filip stod därför och bankade på konditoriets dörr klockan tio i sju. Startade sedan lördagen med gott nybakat fransktbröd och Filip slog till på en rostbiffsbaguett. Mmmmm

Idag tapetserade jag sedan resten av väggen. Mor kom hit och hjälpte till att hantlanga bakom kaminen, vi jobbar bra ihop. Tack tack.

Nu är det alltså färdigtapetserat, skönt!

 

Vi stack sedan till stan. Kollade nya brillor till filip. Hittade världens snyggaste Ray Ban pilot, precis likadana som hans slipade solglasögon och de trivs han ju med så varför inte slå till på ett para likadana fast vanligt glas? Det lutar åt det. Till Maja blev det nya polarnjeans, toddlerbrallor, blus och trehjuling. Som vanligt sparar man in på sig själv.

Vi körde sedan inom Filips föräldrar och fick god lunch. Tackar tackar!


Väl hemma igen hade vi en skön eftermiddag. Vi njöt av att vara hemma alla tre och bara "mosla". Det blev lätt middag och sedan montering av trehjuling. Maja var otålig och ville ha sin cykel NU!! Testkörde den här inne men imorgon blir det riktig invigning utomhus. Kanske inte världens snyggaste men gud så praktisk. Båge runt midjan så man inte ramlar av, åkbräda till fötterna nu tills hon når tramporna ordentligt samt en pinne där bak till föräldrarna som går att styra med!! Alla dessa extrasaker kan man sedan ta väck efterhand som hon lär sig och kvar har man då en helt vanlig trehjuling.


 

Nu väntar lördagsmys....

Av vi - 16 januari 2009 19:42

Äntligen fredag!! Underbar känsla när man sticker hem från jobbet en fredagseftermiddag. Love it!


När jag kom hem så mös vi lite hela familjen och pratade av oss. Maja och Filip hade provat på sångstunden på öppna förskolan idag. Mycket intressant. Han berättar själv om det här:


Slog följde med granne Annica och hennes söner Albin och Oliver. Kallt som attan i dag men gott med lite sol. Hade väl inga större förväntningar på öppna förskolan men såg det som ett sätt att hitta på något och bränna lite tid.


Halv tio började sången, vi satte oss i ring på klassiskt dagis manér. Ledaren, Anders, tyckte vi skulle börja med en presentation och höll upp en trumma. Jaja, tänkte jag och eftersom jag var först så sa jag:  "Filip heter jag och det här är Maja". Anders säger då att Pappor inte får spela trumma... Så snällt fick jag lämna trumman vidare till Maja. Attans att jag inte fick briljera med min taktkänsla ;)


Ja, sen sjöng vi en sväng! Man fick önska låtar, Albin önskade "Ekorrn satt i granen". Men han vågade inte riktigt stämma upp i den alternativa versionen som han annars så glatt truddeluttar på, bättre lycka nästa gång. Plötsligt slänger Anders in en bön! Nåt med nån fader osv.... Ja, nåt religiöst inslag får man väl stå ut med... Sammanfattningsvis: Trevlig sång, god och billig fika (10 spänn, jag drack ju bl.a.tre koppar kaffe!!!) och trevliga människor. Dit går jag nog fler gånger! Det trodde ni inte, va??? 


Mysigt att sitta och snacka och höra hur deras dag varit. Jag började sedan tapetsera andra väggen, den bakom kaminen. Vi stannade av för en go pizza och sedan blev det två våder till. Väntar med de sista tre våderna till imorgon då det är bättre ljus och förhoppningsvis en hantlangare för blir lite knixigt bakom kaminen. Men det kommer bli kanon! Är såå nöjda!


Maja har nu slocknat, utan protester (varför blir man så nervös då? För bra för att vara sant?, nog ska det komma en attack innan natten väl?! Vi får väl se) Nu väntar popcorn och mys i soffan.


Trevlig kväll

Av vi - 15 januari 2009 19:53


Sofie slutade i lagom tid till att kunna följa med på Majas 1års kontroll på bvc. Det blev spruta, och som vanligt bara log Maja. Underbart!!

Vägning och mätning blev det också. Nu hade vikten stannat av....om det nu är för den grymme-7-dagars-diarén eller för att hon jäktar på och visar alla sina motoriska färdigheter förtäljer inte storyn. Antagligen en kombination, men bra iallafall. Alltså 240g upp och hela 3 cm på längden. Vår lilla snygging mäter nu 84 cm.


Av vi - 14 januari 2009 18:52

Idag var det min tur att vara hemma. Så underbart! Man uppskattar det väldigt mycket mer när man jobbar. Det hinner knappt bli tråkigt utan man njuter av att göra INGET. Mysa, leka och slappa.


Mor kom på andrafrukost och vi traggade och lekte lite. Gick en liten promenix till Majas gammelmormor och Gunnar. Maja stimmade rundor en knapp timme och klämde och kände på alla tusen saker äldre har i sina små hem. Sedan gick vi hem igen.


Maja hjälpte mig rensa hennes garderob och tvätta lite. Eller rättare sagt jag rensade och tvättade medans Maja klädde ut sig, poserade framför spegeln samt lekte med skurhinken.


Sedan vilade vi båda två - lovely!


Hipp som happ var klockan fyra och Filip kom hem efter sin hårda arbetsdag hehe (men han har ju en hel vecka att vila upp sig på innan han ska dit och jobba igen)


Vi stack och handlade, käkade middag och ja allt det där man fixar med på kvällen.

En trött Maja talar sedan om att hon är redo att mysa i soffan....



och med pyjamasen på förstår hon att det är precis det vi ska göra....Mysa i soffan.


Godnatt

Av vi - 13 januari 2009 20:48

05.00 vaknade Maja! Kanske för att hon visste att det var bad på gång, kanske för att hon var hungrig eller kanske för att hon inte ville sova längre. Majas mamma och pappa ville dock sova en liten stund till, Maja fick därför en slurk välling och lite Teletubbies på tvn. Kanske slumrade vi till några minuter, annars gjorde Maja ett strålande jobb med att hålla oss vakna.


Efter tre baljor kaffe var vi, Maja och jag, redo för bussen till badet. Grymt förberedd som jag var hade jag packat all utrustning kvällen före så det var bara att hoppa i overallen och ge sig ut i mörkret. Maja hade overall, jag jacka (bäst att var övertydlig, man vet ju inte vilka som läser. Äger dock en overall men det är en annan historia) och vi promenerade raskt mot bussen. Klockan var nu strax före åtta och Maja hade sådeles varit vaken i tre timmar och tyckte det var läge för en tupplur. Så Maja sov hela bussturen till badet, ingen rullator denna gång, och vaknade lägligt vid entrén till badet. Vissa har det jäkligt bra!


Jag har badat med Maja förr och vet att hon älskar att bada så jag misstänkte att det hela skulle gå ganska smidigt. Och mycket riktigt, Maja var som fisken vattnet, hal som en ål och glad som en... ja vad säger man... men glad det var hon. Vi sjöng, inte jag dock(har lite problem med att komma ihåg texter, rytm, takt plus att jag är totalt omusikalisk, bubblade, simmade efter plastankor, dök, kramades, simmade med "korvar". Sammanfattningsvis en jäkligt rolig halvtimme!


Efter badet mötte vid farbror Mårten för lunch! Stekt rödspätta blev det, mycket gott! Efter maten kände både jag och Maja oss väldigt trötta och begav oss därför hem. Väl hemma blev det sängen för Maja och soffan för mig. En kopp kaffe och ett Aftonbladet och eftermiddagen var räddad!


Nu skiter jag i detta! Pallar inte skriva mer...


Jobb imorgon! engelska, engelska och idrott står på schemat! Sofie ska vara hemma och njuta av dagen med vår Maja.


Klart slut!

Av vi - 12 januari 2009 19:04

 Tänkte börja med att avreagera mig (för jag är något irriterad)... Det är nämligen så att vår gata har förvandlats till en soptipp... Det är sant! Våra soptunnor har nämligen inte blivit tömda på väldigt länge. Och som barnfamilj så blir det ganska mycket sopor, i form av blöjor o dyl. Det är nu, lätt, tre veckor sen soppgubbarna besökte vår fantastiska gata, men lyser nu med sin frånvaro. Har sopgubbarna semester? Bojkottar de vår gata? Försökte, idag, komma i kontakt med sopgubbarne via telefon men blev naturligtvis placerad i en jävla telefonkö... Hatar telefonköer, och de hade inte ens vett att bjuda på lite dålig bakgrundsmusik heller.

Men då jag satt där i telefonkön, ca fem sekunder, började man ju fundera... Tänk, tänk om det inte funnits några sopgubbar som kom och hämtade vårt skit... Det hade ju varit, the return of medeltiden, där alla bara slänger ut sitt skit på gatan och alla bara vadar i skiten...

Inte för att denna tanke lindrar min irritation men ändå...


Nu till något helt annat. Nämligen veckans föräldraträff som förvandlats till en Pappaträff! Nu kanske nån av deltagarna protesterar. Till deras, mammornas, försvar kan sägas att närvande i dag var: tre pappor och tre mammor... Men ändå kändes det liksom som att det var en pappaträff...


I vilket fall som helst så briljerade Maja med att KRYPA (hon gick vid 9˝ och väntade med att krypa tills det var två dagar kvar till hennes 1års dag), Odd lyckades till och med föreviga konststycket på bild(se http://jackhumla.blogspot.com/!) Dock tog det så pass på krafterna att lilltjejen blev ledsen och sökte tröst hos den stolte fadern. Annars bjöds det på goda frallebullar, vilket uppskattade såväl av Maja som mig, och gott kaffe(mest jag som uppskattade det...)

Annars är det ju en mycket intressant upplevelse att studera dessa små individer i sitt sociala- och ibland ickesociala samspel med varandra. Vilken blir favoritleksaken bland kidsen? Klart det blir den störiga pingvinen som skrålar ut nån hemsk julsång!

Vissa av hannarna, inga namn, försökte skapa sig respekt, eller kanske imponera på brudarna?, med att ge i från sig väldiga ljud och läten... Mycket imponerande tyckte Maja...


Sammanfattningsvis så har dagen varit mycket bra, till stor del tack vare träffen med Majas kompisar. Som en perfekt avslutning stack jag till gymmet för ett kortare pass. Mina ben fick dock vila efter lördagens mördar pass. Har fortfarande grym träningsvärk! Gott!


Imorgon blir det babysim och lunch med Mårten på stan!


Förresten... Sofie hade maten serverad när vi kom från vår lilla träff, GRYMT! Maja äter numera helst själv! Stor tjej nu!


 

Be good!


F

Ovido - Quiz & Flashcards