vi

Alla inlägg under januari 2009

Av vi - 11 januari 2009 19:47

Idag har det varit en riktig söndag. Så längesedan vi hade helger där vi bara "va" och gjorde slöa saker som föll oss in.


Började med skön dusch. Maja älskar att duscha och sitta där och leka men så fort vi stiger ur så sticker hon.....inte lika roligt att smörja in sig och klä på sig kläder.


 


Filip pös iväg för att tömma båten. Hade inte tagit upp den än så det var rätt mycket vatten (is) i den.


Det blev en tripp till "stan" (kollade på ett golv, köpte pyjamas och annat småtjafs vi behövde). Det var tre affärer och nästan bara vi. Skönt som attan. Lunch på en hamburgerkedja blev det?! Andra gången....låt det inte bli en vana ;) Maja tyckte det var kul att leka i deras lekhörna iallafall.


 


Filip tvättade bilen när vi kom hem sedan slappade vi , låg i soffan och läste aftonbladet och slumrade till när Maja sov. Livskvalité det!


Grannarna kom in på en liten fika vid tre och sedan kom mina föräldrar förbi vid fem. Jag beställde nya telefoner till dem och de fick pussa lite på Maja. Utbyte av tjänster ;)

 




Av vi - 10 januari 2009 18:56

Skönt med lördag när man jobbat så hårt....i två dagar. He he

Det var skönt att komma igång och jobba men så snabbt man blir nedstämd när man påminns om hur dåligt det är: inga pengar till patroner till skrivaren, barn i behov av stöd får inte den stöd de behöver, massor möte till ingen nytta, föräldrar som skäller på en när man talar om att DERAS barn skolkat 30 minuter (mitt fel ehh?), klassrum med röda golv och gröna dörrar från 70-80 någon gång.....m.m. För att orka får man stänga av lite sådant och inte tänka att  man ska rädda hela skolvärlden.


Nu till roligare saker. Idag var det alltså lördag och vi sov lite längre. Efter frukosten åkte sedan Maja och Filip till tippen med lite kartonger, glas osv. Jag tapetserade i tv-rummet. Min proffsiga tapetserar-handledare (mor) hade myshelg med far så jag skulle ge mig på det alldeles själv. Höll mig lugn hela tiden och det blev inte så tokigt. Blev riktigt nöjda!


 


När Filip tränat (och gnällt över hur slut han var i sina ben) åkte vi in till Mike,Rebecka och Elli med lite kakor och fikade och traggade en stund. Så söt hon är lilla Elli!1 Växer så det knakar. Filip kunde ju inte låta bli att spela lite guitar hero och Maja hjälpte gärna till.


 



Vi var hemma igen framåt kvällningen och lagade lite smarrig middag. Maja protesterade vilt om hon inte fick äta själv så så fick det bli även denna gång. Börjar bli rätt duktig nu. Får ju lägga upp det på skeden till henne men sedan tar hon den och fixar transporten själv :)


Nu väntar bedtime för Rumpan och vi hoppas på en lugn tv-kväll i vårt mysiga tv-rum. Ha en trevlig kväll

Av vi - 9 januari 2009 18:03

Så där ja! Mina två första dagar som pappaledig är nu avklarade. Var ju och jobbade i onsdags, då det var planeringsdag. Kändes lite halvt meningslöst att vara där en dag, bara planering, och sen vara hemma en hel vecka tills nästa jobbinsats.


Första dagen som pappaledig präglades av ett, rent ut sagt, djävulskt väder med snö, blåst och köld. Hade faktiskt planerat för en tur till mataffären för att fylla på skafferiet. Men då jag studerade vädret både genom fönstret och på termometern så insåg jag snabbt att denna plan måste senareläggas. Och då Maja vaknar upp, efter en förmiddagslur, med 39,5 graders feber så var ju planen inte längre något alternativ. Så hela dagen gick åt till att försöka kurera stackars Maja med dricka, alvedon, gröt, frukt, lek, mys, Teletubbies och allt annat en nybliven hemmapappa kan tänkas förmå.


Sofie dök upp vid fyra snåret efter sin första jobbardag och verkade nöjd med sin dag. Självklart så stod maten på bordet! Stekt falukorv, potatismos med lingonssylt... Det är riktig mat för hårt jobbande hemmapappor det!


Efter en hård dag med sin pappa slocknade Maja redan klockan sex, vilket får betraktas som tidigt för Maja. Kanske febern var någon form av reaktion eller chock på att pappa var med Maja hela dagen. Ja, vad vet jag...


Följande dag vaknar jag, kl. 07.30, med Majas fot i mitt ansikte. Tur att det inte var tvärtom...

Maja hade fått sova i vår säng på grund av gårdagens sjukdomstillstånd. Maja tyckte dock att det bara var Pappa som skulle vakna och sov själv en dryg halvtimme till.

Planen för dagen var att bege sig till Farmor och Farbror Mårten för lite samkväm. Då fvi för tillfället bara äger en bil och att fröken Sofie jobbar i en håla långt ut i skogen med ej befintliga bussförbindelser fick jag och Maja testa kollektivtrafiken.

Den långa bussresan på, ca tjugo minuter, gick över förväntan. Trots att vi fick trängas med en rollator. Trängas ja... För det är verkligen inte mycket plats till vagnar, rollatorer och andra hjälpmedel som att är avsatt på bussar. Ponera att jag och några "pappakompisar" skulle göra gemensam sak och åka buss till stan... det skulle ju inte gå, vi skulle ju bli tvungna att ta olika bussar. Som det var på denna buss fick det plats en barnvagn(Majas) och en rollator(en gammal tants). Och för att jag skulle komma ut ur bussen fick den gamla damen, tack ska du ha!(om du nu mot all förmodan läser detta), flytta på sin vinröda rollator. Så till those in charge, om ni nu mot all förmodan läser detta, så önskar jag: STÖRRE PLATS TILL BARNVAGNAR!!!

Nu låter det kanske som jag på bara redan två dagar hunnit bli en militant hemmapappa som bara ser till sig själv och till sitt barns bästa i hela världen...men så är naturligvis inte fallet, jag har bara kommit en liten, liten bit på vägen.


Väl hos farmor bjöds det på lunch, fan va bra man har det! Sen var det ju dags för fröken Maja att nanna kudden. Efter det, Farmor tog tillfället över befälet, for jag och brodern i till stan för lite shopping. Jag lämnade in mina sk. curlingkängor för lagning. Har lyckats slita av dragkedjan vilket olyckligtvis medför att det sipprar in kyla på mina fötter. Hittade dessutom två skjortor, en svart och en mönstrad. Viktigt att va rätt klädd nu när man går hemma på dagarna, vill ju inte att Maja ska tycka att Pappa är en slashas med kaffefläckar på "wifebeaterlinnet". Stil och profil ska det va!


Kom hem lagom till Maja vaknade och att Sofie dök upp från jobbet. Sen stack vi hem och lagade den ultimata fredagsrätten: Tacos. Ja, det slank ner en öl också men det är man väl värd efter två dagar hårt slit här hemma med barn och städning?!






Till vi hörs igen...


Filip

Av vi - 6 januari 2009 20:36

Nu är kalaset över och vi ger er en titt på hur det var.....


 

 


 


 


 


Det var jättetrevligt och med god smörgåstårta och chokladtårta. Maja fick fina presenter (pengar, pengar, grind, kläder, dockvagn, leksaker, mockasiner och mer pengar) och har nu slocknat. Tack alla som grattat vår lilla Rumpa och stort tack till er som kom och firade hennes allra första födelsedag.

Av vi - 6 januari 2009 11:57

Morgonen började med sång och paket på sängen.....hmmm va kan det vara?

 

Efter en stund kom farmor och farbror på besök. Maja fick kläder, halsband, leksaker och pengar. Tack tack!

 

 


Vad är det nu som står på ? Nyfiken på bordet....kalas för mig? Mer folk som ska komma? Yehaa.....hur långt är det kvar ??



Av vi - 6 januari 2009 09:15

Idag fyller vår allra sötaste Maja 1 år. Bjuder på en liten serie bilder......











Av vi - 5 januari 2009 21:19

Trettondeafton idag ja. Grattis kusin Hanna på din namnsdag!


Idag åkte jag till jobbet igen. Tredje gången där fast jag ej har börjat. Fick en hel del rensat samt lite förberett. Nu hoppas jag att jag hinner resten på onsdag så allt är klart tills barnen börjar.


Filip och Maja har varit hemma och varit så duktiga så. Städat lite, tvättat  och slängt papper. Bra jobbat!


Filip åkte och tränade och jag mös med maja (som jag längtat efter så på jobbet). Det blir en omställning att vara utan henne så mycket.


17.23 var vi inbjudna till grannarna på middag och spel. Det blev vår favorit planka, strået vassare än vår egen. Mums. Sedan blev det test av nytt spel "Absolut överens". Attans att vi fick stryk av grannarna (men det vara bara med två poäng eller nåt ;))

Maja fick två fina presenter: en anka som gick (var tvungen att smaka på den direkt) och en flöjt (ett sätt att ge igen för bajsboken)

Stort tack för en trevlig kväll!


 

Snart är det ett år sedan vi gick omkring såhär med en sådan liten plutt. Oliver har nu hunnit bli 12 dagar gammal, stor kille nu.

  

Idag tycker vi det varit bättre med Majas mage men vi vågar inte ropa hej än. Nu ska vi försöka få henne att somna om efter att vi kommit hem från grannarna. Hoppas hon sover gott och är utvilad imorgon....för då fyller snyggingen 1år!!!

Av vi - 4 januari 2009 13:40

Inte ger det med sig.....inatt blev det t.o.m att duscha klockan 02.30 yehaa Stackars liten.....att vakna i en pöl av sin egen bajjebajje. Hänger nu i luren till barnavdelningen, hoppas de har något vettigt att säga. Hitintills har det bara låtit: "-Så länge hon äter, dicker och inte har feber så är hon inte sjuk." Visst...men det kan väl knappast vara normalt??!!


Maja har idag haft en smygstart på sin 1-årsdag. Min bror Martin kom hit med sina två döttrar ebba o ida och lämnade ett paket.


 


Maja var avvaktande först men när pappret hade rivits upp lite och hon såg något spännande skymta därunder ville hon va med och riva....och alla andra också hihi


 


Åh en fin traktor med släp, bonde och djur som lät och spelade!! Maja började mumsa på bonden direkt, han var god. Ljuden var också roliga. Nu ska vi bara börja pussla med djuren så det låter rätt ljud. Maja kommer nog ha många långa stunder med den. Tackar tackar!!


Ovido - Quiz & Flashcards