vi

Alla inlägg under oktober 2008

Av vi - 23 oktober 2008 18:19

Idag klockan 09.00 kom vår nya tv!!! Störigt  bara att vi inte ska packa upp den. Vi får bygga klart först så nu står den i sin kartong och frestar oss.




 

Maja och jag fixade till oss för vi skulle iväg och fika med Mathias (Ex och vän) Det blev inget av det så Martina och Emilia kom istället. Barnen härjade rundor och vi försökte hålla samma tempo. Vi käkade lunch och tog en långpromenad nerom byn. Sedan hade dagen gått och de åkte hem till sitt.





 

Filip kom hem och vi fixade till två specialbrädor till tillbygget. Skönt att han slutar så tidigt på torsdagar och fredagar, då hinner man med lite INNAN maten. Jag spacklade därför en vägg till.


Som vanligt stod sedan maten på bordet (Filip lagar all mat) och vi käkade. Maja var toppad och traggade som bara den. Sedan stimmade hon och Filip så jag fick huvudvärk, men kul hade de. De är så mysiga tillsammans.


Imorgon är det fredag. Längtar, men händer inget speciellt. Bara så skönt att det är fredag och helg.


Av vi - 22 oktober 2008 21:13

Maja och jag upptäckte imorse att:


- Filip hade ställt min cykel på busstationen

- Filip hade kört till jobbet MED vagnen i bilen


Detta resulterade i att jag varken hade bil, cykel eller vagn. Alltså kunde jag inte ta mig någonstans utan var dömd till en dag i huset.


De trevliga grannarna såg min desperation och erbjöd sig låna ut sin vagn!! Yehaa. Maja och jag hoppade i kläderna och traskade iväg till mina föräldrar. Där åt vi frukost och promenerade sedan till byn. Mysigt att ut och promenera.  Vi spanade på 2års present till ett kalas nästa helg.


När vi kom hem igen mådde jag konstigt. Frös, mådde illa och va sååååååå trött. Antagligen va det 3timmars natten som tog ut sin rätt nu. Mor nattade Maja och jag slocknade och sussade sött i över en timme. Precis vad som behövdes.


Filp kom hem och han hämtade tre glaspartier till uterummet (som ska byggas om lite till sommaren) som vi fått av en snäll själ som skulle slänga dem.

Sedan blev det spagetti och köttfärssås. Majas och min favorit!


Jag hade fått lite förnyade krafter och hoppade ut i tillbygget och satte kvistlack på träväggen samt spacklade en vägg. Filip lekte och busade med Maja.



Av vi - 21 oktober 2008 19:47

Natten blev bättre. Den blev rätt tyst med några napp-in-stopp, så skönt. Det behövde vi.


Idag var det avslutning för Majas babysim. The babies fick prova flytvästar. De fick sitta i "båten" och dyka ner till oss och känna hur det var med flytväst. Maja fick också åka jetstråle i badring....kul kul. Hon har nu klarat sjöstjärnans grupp.Givetvis ska vi fortsätta i nästa grupp efter lovet.


 


Jag och Martina hade sedan bestämt att vi skulle gå på stan. Skulle bli kul men.....efter simmet skulle vi då packa om i bilarna inför stan.....Martina upptäckte att hon glömt vagnen hemma (hur man nu kan göra det ;)  Buhu.

Vi traskade upp och åt smarrig tacotallrik iallafall och efterrätt  ....schhh...behöver ingen veta ;)


Maja och jag skulle ju vara ensamma hemma hela dagen idag. Filip jobbade till åtta. När vi kom hem fördrev vi tiden lite. Min far kom en halvtimme och snackade lite och sedan kom Martina och Emilia. De skulle kolla lite av Majas kläder. Hon växer så fort och jag handlar väl rätt mycket. Perfekt att sälja av gamla kläder. Den som köper blir glad över nya billiga kläder och jag blir glad för jag får lite bidrag till att köpa nya kläder som passar Gurkan.


De stack vid fem och då var jag rätt mör. Då känner man verkligen att man vill att den där andre ska komma och kramas, muntra upp, snacka, avlasta osv....men Filip lyste med sin frånvaro. Men men....vill man ha 8 veckors semester får man ta några kvällsmöten, föräldramöten, helgjobb med IUP samt kvällslektionsförberedelser och samtal med föräldrar på kvällstid. (Detta ska jag ge mig in i igen om mindre än tre månader)


En liten färdigpaj blev det i magen idag. Klarar mig inte utan min lilla privata kock (Filip). Blir mest fil och mackor då.


Sitter nu och softar i fotöljen med treo och en clementin. Bye bye

Av vi - 20 oktober 2008 20:31

Jag är minst sagt trött, eller vi kanske jag ska säga. Inatt har vår dotter hållit låda så jag har skrapat ihop tre timmars sömn. Men men....vi ska fixa det.


Vi slappade hela morgonen och förmiddagen för att komma ikapp lite. Efter lunch gick vi till Martina och Emilia för de skulle ha mammaträffen idag. Konstigt nog flöt eftermiddagen på utan att jag var allt för trött. Vi gick hem igen lagom till Filip skulle komma hem.


 


Vi käkade kycklingwraps och hade peptalk om att kvällen och natten skulle bli så bra och om inte så skulle vi köra på ändå. Efter en dryg timme skulle jag sticka iväg och spela bowling och då ringde Mike och Rebecka och ville komma förbi och fika.....det fick de gärna men det fick bli med Maja och Filip för jag hade ju match att spela.


Bowlingen ja....VI VANN!!! Ja du läste rätt. Vi vann med 4-1, ofattbart och så fantastiskt roligt.


Va nervös i bilen hem hur det skulle vara med Maja och Filip. Öppnade dörren försiktigt........Maja gallskrek. Suck! Gick upp till dem och vi gjorde ett försök till och tillslut somnade damen. Hoppas nu det håller......


Inatt vill vi sova

Av vi - 19 oktober 2008 18:58

Idag har vi jobbat som bara den!


09.00 satte jag och Filip igång med gipsningen. Vi klarade oss bra faktiskt, blev inte sura en enda gång. Var nära en gång men då var det dags för lunch. Vi käkade resterna från laxen o klyftpotatisen från igår.


Nya krafter....och mer gipsande. Två av tre väggar i tillbygget blev gipsade. Sista halvtimmen var dryg som bara den, men målet var att gipsa två väggar så då var det bara att bita ihop. (Om ni tycker det var lång tid för två väggar så ska jag bara tala om att det var inte en enda skiva som var hel utan antingen var det massa vinklar eller småbitar eller hål för strömbrytare och vägguttag)

Vid två var vi klara så Filip stack direkt och hämtade Maja-snygging. Utan barnvakter hade vi inte kunnat göra detta bygget över huvud taget så ett stort TACK!!


Nu har vi bara myst, lekt och ätit. Vi går titt som tätt förbi tillbygget och spanar på det som sakta men säkert blir ett helt nytt vardagsrum......LÄNGTAR!!


Av vi - 18 oktober 2008 21:00

Såja, då var denna fullspäckade dag slut.

 

Efter frukost satte jag igång och satte upp svart vindpapp på väggen som skulle kläs med brädor. Ingen isolering kommer ut o springorna blir svarta och fina.

När Maja somnade stod vi i startgroparna och började smacka upp brädor. Hela väggen blev klar, precis som planerat. Lite kvistlack och vit färg på det så blir det kanon.


Vi skulle sedan fira min mor som fyller 56 år idag. Vi packade ihop väskan med grillkorv, bröd,varm chokladmjölk m.m och körde tillsammans med mor, far, bror Mattias och flickvän Jenny till Kjugekull.

Väl framme gav vi oss ut på det röda spåret....vilken resa!! Berg, stenar, branter, hala höstlöv osv....underbart med barnvagn och 9 månaders Maja. Trodde aldrig spåret skulle va slut. Skönt och roligt var det iallafall.

 Åter på utgångspunkten grillade vi och fikade till allas belåtenhet.

 













 



När vi kom hem svidade vi om igen (nu skulle vi ha mors kalas här hemma hos oss - min present till mor, att slippa planera och fixa)

Vi dukade, lagade fetaostbakad laxfilé med klyftpotatis, grönsallad och sås (menyn hämtad från svärfars kalas) samt slängde ihop en äppelpaj på den egna trädgårdens äppelskörd.

En väldigt trevlig kväll blev det med mycket renoveringssnack och ideér till Mattias och Jennys nya hus. Kan avundas deras idé- och drömstadie men absolut inte själva renoveringsjobbet de har framför sig. Men man blir så skönt nöjd efteråt så det är absolut värt det. Lycka till!!



Av vi - 17 oktober 2008 18:39

Idag har det verkligen gått i ett.


Filip stack tidigt till jobbet idag så Maja och jag fick käka frukost ensamma idag. Eftersom vi hade agendan full idag kunde vi inte ha pyjamas till lunch utan vi fixade till oss direkt. Vi stimmade rundor i vardagsrummet och sedan hopp i säng.

 

Jag packade väskan, plockade iordning och fixade med en tvätt. Fick sedan väcka Maja för det var dags för sången. Maja blir svårare och svårare att få att sitta kvar på madrassen och titta på mig och göra rörelser. Hon vill helst gå rundor till musiken. Maraccas (som hon mest tuggade på) och sjalar fascinerade henne en stund och då gick det bra att sitta ner och ta det lugnt. Hörde idag att de ska vara med i julspelet i kyrkan. Förra året hade dessa små bebisar varit utklädda till små änglar....hur sött som helst. Ska bli mysigt.


Efter sången åkte vi till affären och storhandlade. Gött att ha det gjort. Hem igen, asa in alla kassar plus Maja, plocka upp alla varor, Maja fick lunch, hängde upp en tvätt, packade väskan på nytt och in i bilen och körde till Majas farmor och farfar. De hade ju frivilligt erbjudit sig att passa Maja så jag och Filip kunde gå på stan. Underbart! Ibland är det mysigt att åka alla tre och spatsera där och ibland är det underbart att få vara där själv.


När jag lämnat Maja köpte jag vindpapp, dyckert, spackel, gipsskruvar på Bygg Max och hämtade sedan Filip på jobbet.

Vi bestämde oss snabbt för att utnyttja ensamma tiden på stan maximalt så vi delade på oss.

Jag handlade ett par stövlar, ett par skor, en stickad klänning, en stickad tröja, två linnen, två tröjor och en blus. Jag har dock inte provat något av plaggen så det är ju inte säkert att jag behåller allt. Bilder kommer sedan, orkar inte prova nu heller.

Maja fick höst/vinterjacka o mössa. Filip handlade två par jeans och en skjorta.


Vi hämtade hem vår älskade Rumpa, som hade myst med sin farmor och farfar, och en nylagad lasagne och körde hem. Nu har vi smaskat på den goda lasagnen, visat upp våra nyinköpta plagg för varandra och myst med Rumpan.

Hon sover nu som en stock och jag får nog ta en treo idag också. Blev kanske lite för intensivt t.o.m så jag glömde äta lunch. Men kul har det varit.


Imorgon väntar nya äventyr.....mer säger jag inte mor (hon fyller 56 år imorgon). Söndag blir också i full fart så vi behöver nog en helg efter denna helgen ;)

Av vi - 16 oktober 2008 19:25

Igår kväll blev vi lite ivriga och tänkte bygga lite på kvällen när Maja somnat. Det visade sig inte vara så smart. Vi satte två spikar sedan vaknade Maja, var ledsen och ville sedan inte somna förrän 22.07.  (jaja tänkte vi, nu kommer vi iallafall få sova lite längre) Nähä...04.00 vaknade Maja. Yehaa!! Vi va började därför dagen trötta o sletna och hade pyjamas ända fram till 12.30


Men sedan hade vi kommit igen så vi gjorde oss kalasfina (då är ju kalasbyxor ett måste) Vi skulle på Majas farfars 60 års kalas.

 

 










Först åkte vi inom Filips jobb och hälsade på en kvart och sedan åkte vi alla till kalaset. De hade redan firat genom att åka på vinresa till Italien men nu var det vår tur. Det bjöds på antipasta, fetaostbakad laxfilé på rotfruktsbädd och självklart prinsesstårta till efterrätt. Maja spexade lite men var rätt seg efter sin missade sömn (även jag så jag var nog inte jättetrevlig, förlåt).

Fast det var Bertils födelsedag så fick Maja en docka och jag en pläd. Tackar tackar. Och så ville de passa Maja en liten stund i morgon så Filip och jag kan gå på stan själva. Åh så skönt.

 


Ovido - Quiz & Flashcards