vi

Alla inlägg under oktober 2008

Av vi - 8 oktober 2008 20:18

Maja och jag softade här hemma på morgonen. Hon var jättetrött och somnade redan efter två timmar och sov sedan i över två timmar. Jag hann då fixa iordning både huset och mig själv.

 


Vi promenixade sedan till mina föräldrar. Där käkade vi lunch, lekte, inspekterade blommor, badade och sov. Dagen hade sedan sprungit iväg snabbt som attan, så Maja och jag gick hem igen.




Idag syndade vi och beställde pizza till middag, gott men det dåliga samvetet gnager. Jag hade en match till ikväll. Känns lite onödigt att lägga pengar på att alltid förlora, kanske man kan hoppa av slutspelet?


Nu är klockan lite över åtta och vi softar här i vardagsrummet. Maja är fortfarande uppe men vet inte riktigt vad hon vill. Filip är sleten i soffan och jag på dåligt humör efter bowlingen. Toppen detta ;)

Av vi - 8 oktober 2008 08:08

Äh min bror lade ju inte ut en bild på sitt nya hus, vilket jag trodde, så här kommer det. Återigen....grattis Mattias!!

Av vi - 7 oktober 2008 20:00

Idag var det dags för babysim igen. Vi packade väskan och förberedde oss. Men under tiden att morgonen flöt på så kändes det inte alls som om Maja var fit for fight att hoppa i plurret. Snoret rann, hon hostade och såg allmänt glansig ut i ögonen. Nej, dags att ta ett vuxet beslut. Maja ska INTE idrotta idag.


Vi lekte lite hemma istället. Efter några timmar åkte vi in och hälsade på Majas mormor på hennes jobb. Hon blev så glad så. Sedan somnade Maja så gott så i sin sovpåse i vagnen. Jag passade ju givetvis på att spatsera runt på stan. Två långärmade tröjor blev det till Maja nu när det blivit så kallt.


Helt ovetande om shoppingturen vaknade sedan Maja. Vi tog en svängom inom Rebecka. Fem veckor till hennes bebis beräknas komma. Ska bli spännande.


Vi kom hem igen och båda lade oss och vilade. Gällde att passa på för Filip jobbade till åtta idag så jag skulle orka med hela kvällen. Finns inget bättre än att vila eftermiddag.

  

Vid middagstid bjöd (tvingade) jag hem mina föräldrar på middag. Jaja....middagen fick de laga själva för sådant kan ju inte jag. Jag och Maja åt makaroner och korv (jag lagat) och mina föräldrar åt någon slags gryta (far lagat).




Mor var sleten och åkte hem men far stannade tappert kvar och "elade" i tillbygget. Stort tack! Sedan kan Filip och jag fortsätta med gips och brädor.


Nu har Maja somnat och min darling kommit hem så allt är som vanligt. Jag tittar på "Äntligen hemma", mitt favvoprogram. Hoppas min bror Mattias  med flickvän också tittar för de köpte ett gigantiskt renoveringsprojekt på 234 kvadratmeter idag (kolla in deras blogg på länken till höger).


 Stort GRATTIS!!! Önskar er all lycka.

Av vi - 6 oktober 2008 20:22

Känner inte för det ikväll. Bjuder på en snabb-blogg:


Natten - mer än varannan timme

BVC - 500g till

Handla - behöver jag skriva något?

Mammaträff - trevligt

Middag - gott

Bowling - förlorade igen med 1-4

Av vi - 5 oktober 2008 19:25

 

Vilken höstsöndag!! Regnet det bara öste ner, vinden piskade rutorna och här inne i värmen satt Maja, Filip och jag och smaskade på god frallefrukost. Maja tar efter sin pappa mer och mer och gillar nu att läsa tidningen på helgmorgnar.




Sedan följde en hel dag med lek för Maja. Jag satte lite reglar i tillbygget och Maja och Filip spexade här inne. När Maja sov så VILADE vi!!! Ja det är sant. Vi låg ner och vilade och bara hade en go söndag. Det var längesedan det.





På eftermiddagen skulle vi spela bowling. Eftersom måndagens match var mot grannarna så gjorde vi det till en liten grej så vi spelade idag istället.


Vi hade anhöriga med oss för support och avslutade sedan med en god middag där.


Okej, vi förlorade idag också, men vi var glada ändå (iallafall stundtals).


Av vi - 4 oktober 2008 16:49

Jodå, det har gått rätt bra idag faktiskt.


Maja åkte till farmor och farfar (har blivit lite av en vana nu när vi försöker få tillbygget klart) och vi satte igång med ett litet biprojekt. Vi satte hängrännorna, stuprören, vinklarna och trattarna. Det visade sig ta nästan hela dagen. Blev ingen tid över till reglarna som egentligen skulle sättas idag. De får vi ta imorgon.

 


Vi åkte sedan in till stan för att hämta hem älsklingen. Vi fick middag och tillhörande efterrätt. Tack för allt (och tack Bertil för att du hade städat av bilen invändigt?!)

 


Nu är vi hemma. Familjen har duschat och svidat om till underbara slappekläder. Vi ska ha en riktigt mysig hemmakväll vi tre i vår familj (okej Skorpan, vi fyra i vår familj)

Av vi - 4 oktober 2008 09:18

Ovanpå den här "jag-är-rädd-att-mamma-och-pappa-lämnar-mig-på-natten" perioden som bebisar kan ha nu får Maja en massa tänder OCH är förkyld. Detta resulterar i en fruktansvärt dålig nattsömn. Inatt var det min tur med Maja. Jag var beredd och lade mig  22.00. Maja vaknade därefter en gång i HALVTIMMEN fram till 01.00 Sov sedan ända till 02.30 WOW (men det gjorde inte jag för jag hade hamnat i någon konstig fas så hjärnan gick på helvarv, why not liksom) Det slutade med att jag somnade 03.00 väcktes 04.00 och sov sedan till 06.00 då det, för Maja, var morgon. Skulle inte tro det va?!

Filip som inte hade tjänstgjort den natten tog Maja så jag kunde sova 1½ timme till.


För att göra en lång historia kort: inatt har jag skrapat ihop 4½ timmes sömn (med två avbrott). Gött det! Idag ska det byggas på tillbygget.....jag är så redo



Av vi - 3 oktober 2008 21:50

Det var med lätta steg jag plocka fram frukosten idag. Hade playdate med Martina o Emilia och gäster inplanerade på kvällen.


Jag och Maja ringde redan 09.00 på Martinas o Emilias dörr (vi småbarnsföräldrar är vana vid tidiga morgnar).






 

 Där hade vi en helskön dag med lek, snack och korv med makaroner. Så trevligt att ha något att göra. Dagen går så fort och man har kul hela tiden.











Filip slutade tidigt så jag stack och handlade inför kvällen. Tacos skulle det bli. Finns det någon bättre fredagsmiddag? Sedan plockade vi lite och hade oss. Klockan 17.00 anlände gästerna : Per, Mia och Malte.

Efter att ha krängt taco slängde jag ihop en paj (ni vet en sådan med en påse frukt o en påse färdig deg). Den blev sådär. Godare med hemmabakat men det orkade jag inte idag. Vi krängde den och tjabbade lite till. Kollade lite idol och käkade lite godis

....männen gick igång på någon ljudanläggning och hängde vid datorn ett antal timmar










. ....och kvinnorna tog hand om barnen.








En trevlig kväll är tillända och vi laddar nu om inför den kommande natten.

Ovido - Quiz & Flashcards