vi

Alla inlägg under september 2008

Av vi - 8 september 2008 20:07

Alla hatar måndagar. Alla måndagar är dryga. Varför lägger man som chef ett kvällsmöte så ens anställda får jobba från 08.00-20.00 en måndag. Snacka om att ha trött och gnällig personal resten av den veckan. Men så har vi ju längre semester också....


Ja så va läget idag. Filip skulle jobba LÄNGE och jag och Maja skulle roa oss själva samt passa upp jobbarna på taket. Jag var redan lite ur form efter alla tankar och känslor om mormor samt en mild hals/näs tjofräs som jag inte hoppas det blir något av.


Maja och jag ordnade morgonbestyren relativt smärtfritt. Jobbarna fick frukost och vi lekte. Trodde sedan Maja aldrig skulle kunna somna med gubbarna bankandes på taket men det gick, så länge det var ett konstant bankande utan uppehåll. Jag passade på att slänga ihop en pastasallad till lunchen.


Maja vaknade och var lite uttråkad så vi gick hem till min far som återhämtar sig från en släng av maginfluensa. Vi pratade lite med honom ute på trappen (rädd för bacillerna). Sen traskade vi hem igen.


Maten var redo till gubbarna så Maja och jag traskade vidare till mammaträffen hemma hos Martina. Jag kom en timme tidigare så Maja kunde sova länge utan bank bank. Sen kom ALLA de andra. Kändes som om hela huset fylldes av folk (vi är dock bara 7 men med 7 barn blir det VÄLDIGT mycket) Martina hade lyxat till det med riktigt goda varma mackor. Mums. Maja hittade en ny favoritsysselsättning.......att gå två-tre steg SJÄLV och sedan ramla ner i en saccosäck.


Vid fyra gick vi hem igen. Mina föräldrar skulle komma så vi kune äta ihop. Känns skönt att vara nära sin familj när "andra sidan" har varit så påtaglig. Älskar dem över allt annat!!

Vi åt middag och det blev t.o.m över till gubbarna så jag slapp laga middag till dem en kväll som denna. Alla blev alltså mätta.


Maja sover. Filip kom just hem och jag är såååååååå slut. Tror han också är det. Nu är det kväll. Ses



Av vi - 7 september 2008 18:17

Idag har våra "gubbar" fortsatt med taket och även idag var Maja hos farmor och farfar (snyft) Ett stort tack för att ni passat henne i helgen så vi kunde bli klara med våra måsten.


Vi hann bli klara med de tre sakerna vi skulle och körde sedan för att hämta hem darlingen. Skulle tagit en liten söndagsutflykt men det blev att köra till byggmax och köpa spik och sedan snabbt tillbaka med dem till gubbarna. Grr! Ja ja.

Inte världens roligaste helg men den var nödvändig. Kommer många många helger till. (Usch...med tanke på det....tänker på min stackars mormor som INTE mår bra. Håller tummarna, tänker på dig och älskar dig. Kram mormor)


När vi kom hem lekte Maja och jag i trädgården och Filip klippte gräset. Nu är vi inne och Maja har just lärt sig kasta boll så vi rullar den till varandra om och om igen. Och så lite till.....

Av vi - 6 september 2008 17:59

Lördag ja. Ingen sovmorogn nuförtiden. 06.00 är den stående tiden. Helt ok egentligen.


Våra takläggare kom 08.00 och satte igång. Äntligen!!!


Maja lämnades hos sin farmor o farfar så Filip och jag kunde bygga lite på tillbygget. Finns tre saker som måste vara klara på torsdag då undertaket på tillbygget kommer på plats. Det måste ju göras i helgen för under veckorna finns ingen chans att vi kan jobba där båda två.


Vi hämtade hem Maja som vi hade saknat så.....behövs inte många timmar förrän man saknar såååå.

Vi lekte med vår snygging hela kvällen medans jobbarna bankade och hade sig på taket.

Slutjobbat för kvällen och Maja somnade så vi tog det lugnt. Fick världens maggrej på kvällen så gick och lade mig redan 20.30 Vaknade dock på natten och kunde inte sova. Yrade och drömde massa. Låg bl.a på taket och rullade runt i pressenningen ?!?

Av vi - 5 september 2008 17:46

Idag var det återigen dags för babysången på öppna förskolan. Vädret va toppen så det blev promenad dit med Martina och näst-grannen. Massor av folk va med på sången och ännu fler på fikan ;)


Filip slutar tidigt på fredagar, underbart! Det dröjde alltså inte så länge innan han kom hem. Han hade t.o.m köpt en present till sin lilla älsklingsdotter. Love him!! Maja blev toppenglad och gav sig på presenten med iver. Det var en go liten docka som var mjuk och fin.


Fredagkväll här hos oss innebär oftast gottis och film, så även denna kväll. En rolig film blev det men om jag tänker efter blev det inget gottis. Bra jobbat!! Filmen va bra men jag orkade bara inte hela. Somnade sött när det bara var några minuter kvar.

Av vi - 4 september 2008 19:01

Hello! Idag var det torsdag, vilket (nuförtiden) innebär enda dagen utan något inplanerat. Ibland är det tråkigt och ibland bara bra.

Idag var det en underbar sensommarmorgon så jag kände verkligen för att ut och gå. Martina och Emilia var med på idén. Vi promenixade till affären och handlade veckans ranson av frukt. Det blev vattenmelon, plommon, clementiner, bananer och vindruvor. Äpple och päron har vi i träden här hemma.

Idag blev återigen startskottet för Martina och mig och vår mer nyttiga livsstil. Promenader och frukt istället för bil och fika. Vi får se hur länge det varar.


Martina och Emilia följde med hem till oss så barnen kunde leka och vi snacka. Vi passade på att laga lunch (blir aldrig av när man är själv). Visst, blev bara makaroner och stekt korv men ändå.


The "Mission of the day" idag var att bygga klart ställningen på framsidan. Filip, Filips pappa och min far slängde upp ställningen och sedan fortsatte Filip och hans pappa lite till med att stuva om bland brädorna och därmed förbereda för takläggarna. Jag lagade middag och höll Maja sällskap. Hade dock gärna jobbat där ute istället.


Nu har jag dammsugat i källaren och Filip diskat i köket. Maja har lagt sig och vi ska ta det lugnt. Imorgon är det babyrytmik på schemat, ska bli kul.

Av vi - 3 september 2008 20:27

Inatt vaknade jag en massa gånger på "för natten" och Maja ett par gånger på "sen natten" - ingen bra kombination. Har varit trött hela dagen.


Imorse stack Maja och jag  och handlade eftersom det var helt tomt på mat hemma. Skönt med bil nu så man kan handla ordentligt.


Efter det promenixade vi till mormors Gunnar. Han behövdes piggas upp lite och det blir väldigt bra effekt om man tar Maja med sig. Snart får vi pigga upp mormor med på sjukhuset.


Maja tog långpass så jag hann plocka och fixa samt vila en liten stund. Sedan kom min mor förbi och vi tog en sväng till ekohallen. Ha ha blev disktrasor och showercreme. Mor tog sedan Maja två timmar så Filip och jag kunde äta och bygga ställning till takläggarna. Såå mycket som ska tänkas på, fixas och göras nu. Får påminna sig om målet - att sitta och päsa i nya sofforna i nya vardagsrummet och kolla på Kalle Ankas jul på nya tv:n på julafton.


Kunde inte bygga hela ställningen för den behövdes till sista takstolen. Takstolen kom på plats så ställningen får vi bygga klar imorgon istället.


Känner att jag tappat stinget lite med bloggandet. Är tröttare på kvällarna nu och mycket att tänka på. Har t.ex gått två dagar nu utan att jag fotat!!  Slänger in en gammal gammal söt bild på vår "räv". Inte konstigt att man fastnade för honom!! Håll tillgodo

Av vi - 2 september 2008 19:42

Phu!! Nu är jag sleten. Men skönt sleten, för det har varit en kanondag.


Maja kom ju med i babysim så det startade idag. Klockan tio skulle vi vara där och Maja skulle sova innan. Det krävdes lite planering och en duktig Maja för det klaffade perfekt! Vi var inne på simmet vid halv tio, valde ut ett par läckra röda simbrallor (med bajsskydd för det måste man ha).


Vilket äventyr det var att bara komma ner till bassängen. Jag ska byta om samtidigt som man har Maja där på golvet. Maja ska byta om. Vi ska duscha samt ha skötväska med oss. Förstår att det är mest kvinnor på kurserna ;) hihi


Men efter lite bök kom vi ner till den underbart sköna varmvattenbassängen. Synd att man inte kan hantera kameran också (får ha med mig en fotograf en annan gång - måste ju förevigas)

Maja tyckte det var skönt, var ju inte överexhalterad men det är hon inte så ofta på nya saker med andra människor. Hon njöt och tittade på alla andra bebisar. Det var kul och jättemysigt, så glad att vi kom med.


Om det var besvärligt innan badet så var det tio gånger värre EFTER. Nu skulle Maja duscha och tvätta sig, jag skulle duscha och tvätta mig. Vi skulle torka, smörja, kamma, fixa hår, make, klä på oss m.m INNAN den trötta Maja lackade ur. Phu! Väl ute slängde vi av lite packning i bilen och tog ut vagnen. Maja slockande och jag försökte få tillbaka normal kroppstemperatur.


Vi promenixade sen till ett kafé (jag o fyra andra mammor med bebisar). Det var inget vanligt fan-va-jag-är hipp-o-snygg-café (för det var vi VERKLIGEN inte) utan mörkt och mysigt med massa lekande barn och ursköna soffor. Där satt vi och softade lite. Maja sov ju så jag åt en varm panini och fika och bara återhämtade mig. Sen fick hon leka och äta lite också där innan vi körde hem. Jag var redo att avsluta dagen där men klockan var bara 13.00 så det var en hel del kvar av dagen.


Maja och jag tog det så lugnt vi kunde hemma tills pappa äntligen kom hem. Vi käkade det allra sista vi kunde skrapa ihop från kyl, frys och skafferi. Ingen av oss orkade åka och handla. Imorgon får jag nog göra det för nu är här helt tomt!


Sjuk i huvudet som jag är fick jag känslan att jag BORDE jobba på lite med tillbygget så det går framåt, så det gjorde jag. Först körde jag och köpte godis till Filip. Han nattade Maja och jag var där ute och satte isolering. Hann hyfsat mycket faktiskt.


Nu ska jag bara sitta här och ta det lugnt. VÄLDIGT lungt!

Av vi - 1 september 2008 21:06

Jaha......vad tycks om bloggen nya utseende? Bättre eller sämre än innan ?

Ovido - Quiz & Flashcards