vi

Alla inlägg under juli 2008

Av vi - 13 juli 2008 17:01

Idag skulle det bli en bra dag. Vi arrangerade barnvakt åt Maja, skaffade fram verktyg, och sågade till staketstolparna. Här skulle det byggas staket! Skulle bli såå snyggt!


Vi satte EN stolpe. Märkte då att stolpskon inte satt fast ordentligt. Efter 2½ dygn trodde man ju att bruket skulle ha bränt, men nej.

Ok, vi skulle ju göra det bästa av situationen eftersom vi skaffat barnvakt. Så vi tänkte att vi kunde borra de resterande 7 hålen till andra staketet.

 Det började bli lunchdags så jag körde iväg för att köpa takeaway thaimat. De hade inte öppnat, fick sitta och vänta en stund. Kom sedan hem lagom halvkinkig och hungrig. Möts då av en minst sagt SKITSUR Filip. Slagborrmaskinen hade ramlat isär!!! Varför inte.

 Vi gav upp, åt maten, skickade hem barnvakten och surade en liten stund.

 Nej, såhär kan vi inte ha det. Stack iväg och lagade maskinen och sedan hem igen och på det. Ett och ett halvt hål blev det?! Wow. Gick såå långsamt och maskinen blev varm. Vågar inte fortsätta.


Nu är det halvkväll. Filip är och handlar och Maja och jag leker. Vilken bra vecka det har varit NOT! En sketen staketstolpe och en gjuten betongplatta står på plats som bevis på denna UNDERBARA vecka.


Tur man har en underbar dotter som får en att le igen.



Av vi - 12 juli 2008 07:45

Fint väder började det med. Maja somnade i sin vagn på morgonen så jag och Filip kunde stuva om lite brädor på uppfarten. Hela leveransen till tillbygget ligger på uppfarten och underst ligger staketstolparna som vi behöver snart.  Vi hann stuva om och få fram dem och sedan alldeles lagom efter det vaknade Maja. Duktig flicka!


Idag har Maja fattat hur roligt det är att plaska i baljan. Blött blev det, men det var kul.


Majas farmor och farfar var på besök. De hade med sig en present till Maja (som vanligt), en Brioleksak som Maja numera älskar. Filip, Maja och farmor och farfar skulle sedan (efter ytterligare några våfflor) ner och promenera i byn.


Jag och mor åkte till Yngsjö loppis. Brukar älska att gå på loppis men idag var jag inte så sugen, och inte mor heller så vi stannade bra tio minuter. Sen åkte vi till stan och handlade två nya böcker till Maja. Skulle köpa cykelstol till Maja också. Den låg så fint i kassan.....men det var fel pris som stod på hyllan. Typiskt! Den var dyrare än va jag hade trott så det var bara att lämna tillbaka den. Jaha...blä

Sedan åkte vi och hälsade på kära mormor på sjukhuset. Hoppas hon kommer hem snart. Otäckt när man inser att alla blir gamla :(


Väl hemma blev det kycklingfilé, potatis och vitlökssås. Sen var det dags att göra sig "vacker" för jag och Maja skulle till en gammal kompis i deras nya hus och grilla. Filip skulle in till stan med några kompisar och dricka öl.


Det var jättekul att hälsa på henne. Fint hus med bra potential de hade köpt. De har en son på tre år och väntar bebis nummer två nu om en månad. Man blir så sugen på att ha mage igen. Men NEJ, orkar inte nu. Det får vänta.


Nu är jag och Maja hemma. Maja ska få sova i vår säng inatt så nu ska vi krypa till kojs. Phu...som sagt här händer det mycket men ändå lite.

Av vi - 11 juli 2008 18:04

Hemma igen. Det blev en runda på stan (nytt klockbatteri, nya örhänge, lite bultar till vårt staket, saltspray) och sedan orkade vi faktiskt inte titta på möbler. Ingen brådska precis ;)


Lite tråkiga saker hemma hann vi också med: klippa gräset, gjuta tre stolpskor som inte hade lyckats sedan igår samt gjort ett tappert försök med att sätta in Majas nya bilstol. Det gick nästan, fattas bara 20 cm av bältet. Får kolla mer på det imorgon.


Nu sitter vi här och har laddat upp med lite nötter och en film. Det viktigaste är ändå att JAG SKA FÅ ÄTA VÅFFLOR!! Har sett framemot det ända sedan våffeldagen då jag inte fick några våfflor. Fatta hur länge jag väntat.


Nu håller vi bara tummarna på att Maja somnar sött på sin vanliga nattning. Hoppas hoppas


Av vi - 11 juli 2008 09:39

Ja hur gick det då igår? Tillsist somnade damen 21.15 Det var inte mycket jag kunde slappa i soffan den kvällen.

Och natten blev inte bättre. 23.00, 01.00 vaknade hon men somnade om när hon fått napp. 03.00 var det dags igen men då ville hon inte somna om förrän 04.00 Såå kul det är att sitta uppe en timme på natten. Men men, jag ska inte klaga. Maja är jätteduktig och sover för det mesta från 07.00-06.00 med ett "nappinstopp".


Lite sleten är jag och ute ösregnar det. En dag till för lite ärenden alltså. Vi ska köra till stan och iväg och möbelspana till tillbygget (som kanske inte blir av).


Hörs

Av vi - 10 juli 2008 19:51

Sitter här med en dotter som INTE vill sova. Vill hellre leka med katten. Pappa är ute och fiskar och jag som skulle ha en mysig hemmakväll alldeles ensam. Det gick ju bra det.


Idag har vi varit SÅÅ sura pga snickarna och så. Hände därför inte så mycket. Lyckades dock borra hål för jordankare till vårt staket, och gjuta i dem. Staketet skulle bli vårt lilla sommarprojekt. Får se hur det blir me det STORA projektet, tillbyggnaden.


Tyckte det var bra att Filip skulle fiska så han skulle bli glad igen. Rebecka stannade här en stund och fikade med mig och Maja innan hon skulle åka och fiska med grabbarna.


Nu ska jag kanske upp och göra ett tredje försök med att somna Maja. Gonatt

Av vi - 9 juli 2008 18:11

Vilken kalldusch! Efter att ha planerat o gnetat med grunden för att sedan äntligen få lämna över till hantverkare FÖR FÖRSTA GÅNGEN, fick vi idag en kalldusch. Det blir inga hantverkare. Va f__?!


Det blir bara till att ta på sig handskarna och börja bygga själva. Och vi som inte vet hur man gör ett tillbygge på 30 kvm (han som vet är sjukskriven och redan stressad över det han har själv att göra hemma), en söt dotter på 6månader samt redan är trötta på stora renoveringar....:(


Phu, hur ska detta gå? Det blir nog inte något med att fira jul i nya vardagsrummet iallafall. Sorry, ingen Kalle här inte.

Av vi - 8 juli 2008 19:12

Idag var det dags för bilen. Den skulle tvättas, rubbas och vaxas. Varför gör man bara sånt när den ska säljas? När man själv ska ha den kör man runt med en halvrosa, skitig bil med massor av konstiga saker i bagaget...


Jag hann tvätta den invändigt och utvändigt men sedan när Filip skulle ta över och rubba den så började det regna. Inget mer på bilen idag alltså. Ville så gärna bli klara så vi kunde ta kort och in på blocket. Men men....regnar det så regnar det.


Vi hoppade in alla tre i bilen och körde till Kivik. Mysigt värre. Filip köpte nytt friluftsset, Didrikssons för halva priset. På Stärkan fanns allt möjligt fint som vanligt men får vänta tills nya vardagsrummet är klart. Kan inte köpa "piffet" innan väggarna ens är uppe.


I Kivik sken solen så vi satte oss ute o delade en pizza i solen. Så mycket mer finns inte o göra där så vi körde hem igen. Trevlig liten utflykt.

Av vi - 7 juli 2008 19:51

Idag var det dags för Maja att träffa farmor och farfar. De har varit i Ryssland en vecka och ville krama lilla Maja.


När vi kommit dit ringde min kompis Rebecka (som väntar barn i november). Hon ville ha mina åsikter på lite vagnar. Sagt och gjort, jag smet från svärföräldrarna och vi kollade lite vagnar. Trevligt trevligt...


1½ timme senare var jag tillbaka och vi visade Majas nytagna bilder så de kan välja vilka de vill beställa. Svårt att välja, hon är ju så söt hihi

Ovido - Quiz & Flashcards