vi

Alla inlägg den 8 augusti 2008

Av vi - 8 augusti 2008 15:51

Vid 9.40 lämnade vi Maja (snyft) och huset för att köra till Karlskrona. Mina föräldrar skulle bo här hemma med Maja. Första gången vi lämnar henne över en natt.


Vi hämtade upp Filips lillebror Mårten och sedan bar det av. Tack vare GPSn så blev resan lugn och behaglig. När vi kom fram tog vi en lunch och sedan spatserade vi lite på stan. Vi hittade lite sista-minuten-köp. Filip nya skor till kostymen och jag en handväska.


Vi skulle bo på First hotell så det var nära. 50m från stan. Vi checkade in och vilade lite. Bröllopet skulle börja klockan 16.00 och det låg 75m från hotellet (mycket smidigt). Vi fixade till oss och lämnade hotellet 15.45, trodde vi skulle missa hela grejen men vi klarade oss.


Vigseln ägde rum i Grevagårdens barockträdgård, ute i det fria till härlig   60-talsmusik. Där blev det också champagne och tilltugg. Vi vandrade sedan till festlokalen (50meter närmare hotellet) Stora pampiga Karlskrona konsthall skulle vi vara i. Nyrenoverat, vitt, enorm takhöjd m.m Vi satte oss tillbords och jag fick en trevlig bordskavaljer vid namn Niclas. De hade diktat ihop trevliga presentationer om oss alla. Om mig och Filip stod det:


Sofie:

Sambo med Filip. Glad och modeintresserad lärare. Arbetsledande idékläckare och renoveringsexpert med huvudintresset för nuvarande på dottern Maja.


Filip:

Pedagog, fiskeentusiast och kusin till bruden. Tillsammans med Sofie och nybliven förälder till dottern Maja. 


Tror vi var 90 gäster och här bjöds vi på en trevlig kväll. På menyn stod:


Buffé

äppelcidermarinerad hjortrostbiff

regnbågstartar

rotfruktsgratäng

kamutvete med örtcreme och persiljerotsbrunoise

sommarsallad med balsaminovinegrette och späda skott

rostad grönsaksvarité

sauce verde

nybakat bröd

kex och brieost


dryck

öl, vin, vatten


dessert

inkokta augustipäron med björnbärscouillie och mascarponecreme

choklad- och hallonmoussetårta

kaffe och avec


Eftersom mat inte är min grej och det tog en jäkla tid för de andra att äta så hann festen lite ta slut under själva middagen (för min del). Ett 20-tal tal gjorde inte det hela mer lättsamt. Annars var det en mycket trevlig dag och fin och trevlig kväll. Tack Johanna och Henrik!!


Skönt att vi bara hade 25 meter kvar till hotellet sedan. Gäsp......och gonatt

Ovido - Quiz & Flashcards