vi

Alla inlägg under augusti 2008

Av vi - 23 augusti 2008 19:11

Idag var det min dag för ensam-tid. Jag åkte så klart in till stan för att shoppa lite höstnytt. Det blev kofta, klänning, byxor, skjorta, plåbok, scarf och tröja till Maja. Riktigt nöjd faktiskt. Såå skönt att strosa där själv (trots ÖSREGNET) och ljuvligt att sätta sig på ett fik alldeles själv och fika i lugn och ro.


Hann vara hemma och äta lunch sen gick jag och Maja på min halvbrors 37års kalas. Maja fick leka lite med sina kusiner och jag fick träffa lite folk. Vi fick med oss en kasse med gamla leksaker till Maja, helt perfekt.


Nu har vi käkat middag. Jag kände inte för något (mat är inte kul längre) så det fick bli pannkakor. Filip tycker absolut inte det är mat så han tog hamburgare (precis som om det är bättre). Ja ja mätta blev vi iallafall.....för stunden.

Maja har lagt sig och vi ska inte göra något, bara slappa. Måste samla krafter till imorgon hihi, ska gipsa tillbygget. Ska bli så kul, har saknat att renovera och jobba med kroppen.

Av vi - 22 augusti 2008 22:30

Då var et gjort!! Ny frilla och ny färg. Bort med allt äckligt tunnt slitet blont hår och in med nytt fräscht glänsande svart hår.


Dagen var bara en låååång väntan till frissan kändes det som. Vi var dock och hämtade lite leksaker av mina kusiner. De går ju på högstadiet nu så de behövde inte dem längre ;) Tackar tackar


Klockan fyra provade jag min lycka på nya stället ka pa. Så trevlig och duktig Josefin var.


Var rädd att Maja inte skulle gilla det men efter 5 begrundande sekunder log hon stort. Vi lekte sedan och åt middag. När Maja lagt sig kollade vi på film i mörkret. Mysigt att hösten kommer med sitt mörker (tända ljus) och kvällsmys.

Av vi - 22 augusti 2008 08:27

......guld i mun, sägs det. Nja.....idag startade dagen 05.22 Lite segt......men men. Bara upp och hoppa. Morgonen bjöds på lek som vanligt. Det "nya" denna veckan är att stå framför tv:n och glo och pilla med fotoalbumen. Annars är datorn en gammal favorit.


Förresten.....Maja hade napp i drygt 30 sekunder!!!! Yehaa

Av vi - 21 augusti 2008 17:32

Örk what a boring day!


Gick upp, lekte, Maja somnade, far kom med frukost :), Maja vaknade, åka till affären, hem och leka och sura, Maja somnade, jag vilade (huvudvärk), Maja vaknade, Martina S hämtade sina foto, lekte och surade, Filip kom hem, körde till affären igen, Maja somnade, middag, Maja vaknade.......ja kul va?!


Det är illa när det bästa med dagen är att jag fick den nya dammsugaren?! Att man kan bli så glad för en dammsugare.


Förresten en sak till var ju bra, jag fick tid till frisören IMORGON! Ska prova ett nytt ställe, smidigt att det är här hemma och inte in till stan. Ska bli spännande. Blir helt annan hårfärg men låter håret växa lite till, bara toppa det alltså.

Av vi - 20 augusti 2008 18:52

Jaha, vad har hänt oss idag? Det började med en seg morgon. Inget planerat. Fick ett 15minuters besök av mormor och morfar innan de skulle till Ronneby brunn. Maja tog en promenad i det våta gräset med mormor och se så söta spår det blev på trappan sedan!!


Jag och Maja lekte lite men det fanns inget att göra. Vi promenerade till affären för att handla middag till ikväll. Då fick vi ett väldigt trevligt sms:Hej hej. Har ni tid att komma hit en stund? Jag kan baka en jättegod kladdig chokladkaka :)

Vi hade verkligen tid!! Vi handlade illa kvickt, gick med raska steg hemåt igen och hoppade direkt in i bilen och körde iväg till Martina och Emilia. Kakan tog en timme i ugnen men den var väl värd att vänta på. Barnen lekte lite sedan skulle de sova (har typ aldrig hänt att de sovit samtidigt). Så där satt vi två och krängde en hel kladdekaka och snackade en hel massa medans våra två små guldklimpar låg och sussade. Såå trevligt att ha en sådan som Martina, en genomgo tjej.


Maja käkade lite innan vi stack hem igen och vips hade hela dagen gått. Filip kom hem så jag lagade lite ris och kyckling och vi tog sedan en tur på cykel.


Maja sover nu och Filip ska ut och bränna ännu mer fett med grannen. (Borde egentligen vara jag som skulle promenixa efter mitt frosseri idag)

Jag ska sitta här och planera mitt nya jag;) Börjar med nya kläder till helgen, sedan blir det ny frisyr och hårfärg i nästa vecka kanske. Snart blir det make-up konsultation (present från Filip) och hoppas allt avslutas med ett nytt jobb lagom till nya året. I am ready!! Vill inte vara en sleten hemmamorsa som smyger runt i myskläder och stripigt hår med en grym utväxt. Dags att rycka upp sig, eller?

Av vi - 19 augusti 2008 20:47

En riktigt bra dag idag! Önskar varje dag skulle vara såhär.


Maja och jag mötte upp min mor i stan. Började med en fika. Kärleksmums och varm choklad klockan 9.30 Hihi Lite väl tidigt för sådant kanske.....men försvinnande gott.

Vi gjorde sedan stan ett par timmar. Det blev fina kläder till Maja: brun mysdress, mössa, strumpor och tröja. Hon fick också en teletubbie av mormor att ha i vagnen (hon är ju frälst i dem) Jag köpte inget till mig, sparar det till en ensam tur på stan (för nog fanns det fina saker). Vi kollade också lite kläder till gammelmormor. Blev tröja, byxor och kofta.

Vi lunchade med min moster och sedan begav vi oss hemåt.


Vi lade oss att sova en halvtimme. Sliter att va på stan ;)


När vi vaknat så tappade vi upp ett bad. Mysigt att krypa ner i det varma vattnet. Maja lekte och plaskade. Nybadade hoppade vi i mysdressen och lagade middag. Filip kom hem.


Har suttit nu och kollat lite boende i Göteborg. Mina bröder fyller snart år och det ska vi fira hos min ena bror i Göteborg. Ska va nära både bror och stan så vi kan sätta bilen och bara gå (hatar att köra i centrum). Vi får väl se vad det blir för något.

Av vi - 18 augusti 2008 19:49

Va?! Är det morgon redan? Frågade vi oss imorse. Lade Maja 19.30 och var inte hos henne en enda gång fram till 06.10 Bra tjejen!


Hade ju sparat att handla till mammafikat så det startade vi dagen med. Va lite köer men Maja hoppade av vagnen och gick lite i kön så det gick bra. När vi kom hem hade far min kommit hit och börjat snickra lite. Jag packade upp alla varor och sedan fick vi besök av Majas mormor och gammelmormor. Kul och se hur Maja kan liva upp de gamla. Jag passade på att baka en banankaka till mammafikat.


Jag gick upp och lade Maja och trots morfars borrande och sågande så somnade hon faktiskt. Hon är van den stackarn.....det renoverades ju för fullt när hon låg i magen.


Vid två kom mammagruppen och det blev liv i luckan. Nu är det inte så lugnt som det var i början, nu härjar de rundor. Kul och se dem alla. Ska bli skönt när nya vardagsrummet blir klart så man har mer plats att röra sig på.


Ja bygget ja.....lillväggen kom på plats och Filip kom hem lagom till limträbalken skulle lyftas på plats. Jag och Maja tog en promenad och vi mellanlandade hos mina föräldrar så Maja kunde sova i lugn och ro ute i deras trädgård (det skulle borras lite mer och så skulle Filip klippa gräset). När hon vaknade traskade vi raka vägen hem....till kvällsgröten.


Klockan är nu åtta. Maja sover, Filip är ute och bränner fett med grannen och jag SITTER ner i soffan. Va skönt det är! Har aldrig riktigt uppskattat det innan jag fick barn....men nu......ahhhhhhhh

Av vi - 17 augusti 2008 19:36

Idag var det lite segt att stiga upp.....men har ju oss själva att skylla. Vet inte vad men verkade som om Maja också var sleten sedan igår. Hon skrek och hade sig. Vi trodde hon var sjuk eller något för hon skriker aldrig (utöver hunger eller trötthet) men efter att dagen gick så återfick hon sin vanliga goa form.


Jag stack iväg med grannen och köpte lite nya blommor. Det behövdes fräschas upp i vissa fönster. Trappan är ju nymålad så nu såg blommorna i hallen så sletna ut. Det rådde vi bot på, Växthuset fixade det.


Vi tog en sväng om ICA och kom på att vi kunde äta taco ihop. Handlade lite till det. Sparade den andra handlingen till imorgon (får ju ha något att göra då också hihi).


Filips föräldrar kom och vi åt lite god hemlagad äppelpaj. Mums! De hade med sig present till Maja. En jättefin jeansklänning och vita tajts. Såå fint!


Vi plockade i ordning lite och vilade en kvart på Majas filt. Maja "läste" för oss.


Halv fem kom grannarna in. Tacodags! Det blev febril action i köket när vi alla fyra satte igång med tacotillbehör. Det var riktigt gott. Filip blev nog glad över att det blev mer än tomat och gurka till. Roligare när man är fler ju. Vi lekte lite på Majas rum (när Filip diskade, Puss darling!!) Vi åt lite brownies och glass till efterrätt. Maja och Albin hoppade upp i soffan och mös till teletubbies och vi tjabbade vidare (tror grannarna försa sig om den kommande bebisen ;). Maja fick låna en kul leksak av Albin och när han gick så önskade han oss lycka till med den. Go kille!!


Nu har jag diskat efter efterrätten (papperstallrikar) och Maja har gått o lagt sig. Ikväll blir vi inte gamla.....siktar på 21.30


Ovido - Quiz & Flashcards