vi

Alla inlägg under augusti 2008

Av vi - 16 augusti 2008 23:50

Vid 08.00 satte jag igång och baka pajer till kvällens kräftskiva. De passar så bra till kräftor (jag äter bara pajen). Sedan blev det lite av varje. Filip tränade och tvättade bilen och jag målade om trappan så den blev vit och fräsch igen.


Vi fixade sedan till oss och körde bortom mina föräldrar. Där var min bror och dottern Ebba på besök. Maja och Ebba lekte en sväng och sen körde vi vidare till kräftskivan i Kiaby.


De bor så härligt med utsikt över Oppmannasjön. I år hade uterummet blivit inglasat så i år behövde jag inte frysa. I år lämnade vi hästarna därhän (Filip har fortfarande inte kommit över incidenten med "den stora svarta besten" från förra året) Vi var 12 personer och fyra barn. Alldeles lagom.


Man fick välja valfri huvudbonad från ett bord. Jag o Maja körde på traditionella glittriga partyhattar och Filip en traditionell kräftskivehatt. Annars fanns där kitschiga alternativ som playboybunnyöron, rosa cowboyhatt, prinsesskrona, afroperuk och grönglittrig hockeyfrilla.


Det bjöds på lite olika medhavda saker till värdparets egenfångade kräftor. Gott gott. En klassisk kladdekaka till efterrätt, sitter aldrig fel.

Maja bytte om till pyjamas och nattades och sedan fortsatte festen......


Av vi - 15 augusti 2008 19:10

Idag har Maja och jag lekt "på riktigt" i hennes rum. Hon älskar nu sin signerade Ljungbergboll som hon fått av grannarna. Vi tog en sväng till ICA idag igen. Handlade lite till den paj jag ska baka till kräftskivan som vi ska på imorgon. Vi var också en sväng i trädgården. Maja inspekterade bygget, tycker det ser bra ut.


Klockan blev konstigt nog snabbt två och då körde vi in till Filips jobb. Maja fick hälsa på pappas arbetskamrater och titta var pappa jobbar (som om hon förstår det). Vi körde vidare in till stan, hämtade upp Majas farbror Mårten och parkerade.


På stan blev det brun skinnjacka till Filip, byxor till Filip, CDskiva till Maja och sist men absolut inte minst en "rullator" till Maja. Hon har ju börjat tröttna lite på gåstolen och ska jämt gå med oss. Jag har såå ont i ryggen så det var väl investerade pengar. Med lite träning klarar hon nog den galant (idag gick det lite vingligt).


Grannen kom in med två filmer till oss så nu när Maja somnat ska vi kolla film. Det var hemska filmer så det blir till att ligga tätt inatt.

Av vi - 14 augusti 2008 21:15

Dagen började 04.14 Yehaa!! Maja gjorde faktiskt allt hon kunde för att somna om men det gick bara inte. Jag och Maja fick gå ner och titta lite på tv istället. I sådana lägen är det skönt att tv finns för man är inte jättepigg på att börja leka.


Efter att både Maja och jag sovit en sväng sedan så blev det en promenad till ICA. Grannarna följde med. Vi snackade om deras lilla krabat som planeras komma på Majas födelsedag. De vet vad det är för något men ska (försöka hihi) hålla det hemligt.


Maja slocknade när vi kom tillbaka och då kom även Majas bästis Emilia. Vi traggade en massa (hade mycket och ta igen) och åt varma mackor. Maja och Emilia lekte.


Filip kom sen hem och vi tog ännu en sväng till ICA. Varför inte?! Maja slumrade in och Filip och jag kunde äta middag i lugn och ro. Sedan lekte vi HELA kvällen. Vi dansade loss till Mamma Mia, snurrade rundor, red på axlarna och spexade loss. Helt slut (jag och Filip) somnade Maja inte förrän nu 21.00

Av vi - 13 augusti 2008 19:12

Min andra ensamma dag sedan semestern.


Jag och Maja gick till mormor,  som nu är hemkommen från sjukhuset, för att hälsa på. Vi satt ute i det fina vädret och Maja kunde verkligen pigga upp sin gammelmormor.


Vi promenerade sedan till byn för att köpa ett handtag till balkongdörren. Vi hittade ett som jag tror passar. Kanske sätter det imorgon. Sakta men säkert......


När vi kom hem igen sov Maja gott så jag passade på att äta lite lunch. Sedan satte jag två lister och fogade sista gången balkongdörrskarmen. Maja vaknade och vi gick och gick och gick och......jag har ont i ryggen.


Filip kom hem och vi slängde i oss middagen för en potentiell köpare på bilen väntade inne i stan. Spännande.....NOT Blev inget köp.


Nu sitter vi här och tittar på Babar på tv, Maja ska snart sova. Vi har hyrt ännu en film och köpt chips (har blivit en ful ovana, äh va gör det, sommaren är ju över) som vi ska kolla på när Maja somnat.


Imorgon blir en roligare dag. En mammakompis som jag inte träffat på 2 månader kommer hit. Kanske blir det något kul med grannen också. Vi får se.

Av vi - 12 augusti 2008 19:06

Idag skulle ju Filip börja jobba. Jag förberedde mig på en lååång dag i regnet. Blev faktiskt inte så illa som jag trott.


Vid 10.00 skulle jag och Maja ta en promenad till affären. Mor ville följa med. Fick först frukost hos dem. Vi vandrade ut i regnet. Maja sov så gott på vägen tillbaka så jag följde med hem till föräldrarna. Kurade upp mig i fotöljen med filt och tittade ut på regnet. Slumrade en stund. Skönt.


Föräldrarna skulle sedan äta lunch på bowlingen så jag och Maja följde med. Det blev en god fylld rödspätta med potatis. Det kom ett helt gäng på 40 barn som skulle spela så när vi ätit satte vi oss och kollade. Maja var helnöjd och vi kunde sitta där ett bra tag.


När vi gick hem ÖSTE det ner!! Blev dyngsur och så fort föräldrarna svängt av började Maja gallskrika så jag sprang?! hem. Hon va dödstrött och somnade på två minuter. Klockan var nu tre och helt plötsligt hade nästan hela dagen gått. Härligt!


Bara 4½timmar till Filip kommer hem.

Av vi - 11 augusti 2008 20:36

Hemkommen från sommarens första fotbollsmatch!! Ja ni läste rätt. Jag, Sofie, har varit och kollat på fotboll....eller kollat och kollat?! Jag satt mest på bänken och tjabbade med mor och Lotta. Härligt väder var det och trevligt att komma ut lite. Filip frågade mig tusen frågor när jag kom hem och jag kunde ju knappt svara på hur det stod i matchen. Han tyckte inte jag var riktigt klok som va på match men ändå inte hade en susning om vad som pågick på planen. Ja ja


Innan idag var vi på mammaträffen hemma hos Vincent. Idag var vi nästan alla där. Barnen ålade/kröp rundor (dock inte Maja) och lekte/bråkade med varandra. Smtalen idag handlade bl.a om dagis. När ska de börja och vilket dagis hade man tänkt sig. Trevligt att sitta och tragga lite. Vi bjöds på varma bullar, gott pålägg, plommon och kaka. Nästa vecka kommer alla hit till oss.


Imorgon börjar ju Filip jobba. Buhu. Mina arbetskamrater börjar ju också imorgon och de ska träffas här i byn. Ska nog ner och säga hej en stund.

Av vi - 11 augusti 2008 12:12

Varit ute och gått lite i regnet. Maja gillar inte när man sätter på regnskyddet - hon ska ju ha koll på allt.


Har annars satt upp listerna runt balkongdörrkarmen, satt i lite isolering i balkongdörren, slipat balkongdörren och målat den en gång. Vi handlade lite på ICA, som vi nu har ätit upp till lunch.

Ja vi har ju tvättat och klippt gräset också....och klockan är bara 12.


Filip börjar jobba imorgon...så jag och Maja ska nu vara hemma ensamma till jul. Lite trist årstid vi har framför oss, föreställer mig den regnig och mörk. Tur vi har varandra, Maja och jag.


Om ett par timmar ska vi på mammaträffen. Hoppas det kommer lite fler idag. Hoppas jag får träffa Martina och Emilia, det var ju två månader sedan sist. Stackars Emilia har varit sjuk nästan hela den tiden.

Av vi - 10 augusti 2008 21:32

Ösregn ösregn. Åh va grått och trist. I förmiddags blev det en liten tur till stan. Behövde komma ut en stund. Vi kollade på vår framtida TV, köpte lådor att stuva undan majas gamla kläder i, köpte fog och lister så balkongdörrkarmen kan bli klar. Vi tog en sväng hemom Filips föräldrar och fick god lax och sedan äppelpaj till efterrätt.


När vi kom hem gick vi alla och lade oss. Jag och Maja sov nog drygt en timme. Det behövdes. Sedan kom far min och byggde någon timme innan jag skulle klippa honom. Han skulle vara fin till semestern.


Min mor och jag åkte sedan in till stan för att gå på bio tillsammans. Denna gång skulle vi se "Mamma Mia". Åhhhhhhh va mysig. Grät av alla de slags anledningar. Konstigt men härligt. Fulla av lycka och upprymdhet tog vi lite att äta och sedan körde vi en extratur med bilen och planerade hur vi skulle kunna förverkliga VÅRA drömmar. Vi får se hur det blir med det, eller hur mor?


Hemma såg jag min lilla dotter. Klockan var 21.30 så jag förstod att något inte var som det skulle. Hon hade vaknat, suttit nere och myst med pappa och katten vid tv:n. Hon hade klappat katten där han inte uppskattar det, och för det fick hon två-tre långa revor i huvudet. Hon hade blivit såå ledsen så. Stackarn. Vi får se om hon får ro till att sova igen. Ska mysa med dem nu.

Ovido - Quiz & Flashcards