vi

Alla inlägg under augusti 2008

Av vi - 2 augusti 2008 20:17

Morgonen bjöd på moln och regnstänk. Helt ok faktiskt. Det som var planerat för regniga dagar var rensa garderoben, handla, städa, tvätta, sätta gips och "listklossar". Det blev de tre första iallafall. Riktigt mycket kläder blev vi av med och nu gapar garderoben tom ;)


När det var klart satte vi upp Majas förstoringar i vardagsrummet. Tjusigt! Längtar till vårt "riktiga" vardagsrum blir klart så man kan flytta ut och fixa till både nya och gamla vardagsrummet.


Sedan bar det av till Kivik med grannarna. Vi kollade i deras outlet och tog en promenad ner till hamnen. Helt perfekt väder för sådant här nöje. Vi körde sedan vidare till Simrishamn och den väntade grillbuffén på Strandpaviljongen. Det va bara det att vi var 1½timme för tidiga. Hungriga som vi var gick vi vidare......och tittade in till en gammal bekant. Restaurang Maritim. De såg att vi hade två barn och placerade oss därför längst in i ett enskilt rum för att inte störa de andra. Mycket mat fick vi iallafall och min "helstekta rödspätta med nypotatis och skirat smör" var till belåtenhet. En liten glass blev det till efterrätt. Den åt vi vid hamnen i kvällssolen. "Gössigt" som grannen skulle ha sagt.

Vi traskade sedan tillbaka, hoppade in i bilarna och körde hem.


Maja ville verkligen hem och bara därför hamnade vi bakom en lastbil i alla backarna och bakom cyklister?! i Brösarp. Grrr!!


Men men......vi klarade hemfärden och nu ligger hon och sussar så sött i sin säng. Filip tittar på filmen "1408" och jag sitter bredvid fast här vid datorn.

Imorgon blir det ett besök hos mormor som är hemma på permis från sjukhuset och eventuellt ett besök på Barnens dag i Tivoliparken. (Våra följa-med-till-barnens-dag-vänner fick feber och kunde inte följa med så vi får se)

Av vi - 1 augusti 2008 20:34

Sitter sleten i soffan. Är trött (vet egentligen inte varför).


Det blev stranden idag också. Ska ju vara sista dagen med fint väder. Filip skulle hjälpa sin pappa med lite sten så jag och Maja gick hem till mina föräldrar vid åtta. En timme senare var vi på väg till stranden. Tråkigt att skriva om stranden idag igen. Händer inte så mycket nytt precis. Det enda nya idag var att Maja käkade massor av grus och vi käkade pizza som vi beställt ner till stranden. Härligt att slippa trista mackor sista sommardagen;) Filip kom ner sedan och "lekte" med Marcus/Markus. De gjorde nåt, jag vet inte vad, och Marcus/Markus vann. (Lovade att skriva det)


När vi kom hem satte vi igång med förberedelser inför kvällens grillning. Per, Sofie, Caspar och Hertha skulle komma på besök. Det blev lite kycklingspett m.m Till efterrätt blev det hemmagjord äppelpaj på egna äppel. Satt fint det. Maja lekte med sina kusiner och somnade sedan som en stock. Det kommer jag också göra.


Imorgon ska det regna och vi ska inte göra något.....så brukar det låta. Förresten, kanske Kivik.

Ovido - Quiz & Flashcards