vi

Alla inlägg under augusti 2008

Av vi - 9 augusti 2008 16:36

Vad gör man om man är barnledig för första gången på 7 månader? Jo, vaknar klockan 06.00 Fattar inte varför det är så. Jaja.....kunde ju iallafall ligga kvar i sängen, slappa och kolla lite på tv. Det behövdes.


Efter ett par timmar var vi redo att kränga lite frukost. Det är så gott med alldeles färsk hotellbuffé som man bara kan sätta sig vid och sedan bara lämna utan att plocka undan eller diska. Det slank till och med ner en våffla med sylt och grädde, till frukost!!


Det skulle sedan vara presentöppning hemma hos brudparet men det skippade vi. Vi ville hem till lilla Maja.


Trötta och halvsletna hoppade vi av bilen hemma. Hade varit skönt att krypa ner i sin egen säng och sova en timme men.....inte kan man det när man möts av en underbar liten dotter så söt och go. Pusskalas!!


Halvtrötta morföräldrar tackade för sig och åkte hem till sitt. Tusen tack för att ni passade Maja. Skönt att allt gick bra. Kram på er.


Nu har vi precis ätit var sin pizza. Perfekt dagen-efter-mat!! Vi har hyrt film som vi ska halvsova framför ikväll. Nej, nu ska jag mysa lite till med min dotter. Bye!

Av vi - 8 augusti 2008 15:51

Vid 9.40 lämnade vi Maja (snyft) och huset för att köra till Karlskrona. Mina föräldrar skulle bo här hemma med Maja. Första gången vi lämnar henne över en natt.


Vi hämtade upp Filips lillebror Mårten och sedan bar det av. Tack vare GPSn så blev resan lugn och behaglig. När vi kom fram tog vi en lunch och sedan spatserade vi lite på stan. Vi hittade lite sista-minuten-köp. Filip nya skor till kostymen och jag en handväska.


Vi skulle bo på First hotell så det var nära. 50m från stan. Vi checkade in och vilade lite. Bröllopet skulle börja klockan 16.00 och det låg 75m från hotellet (mycket smidigt). Vi fixade till oss och lämnade hotellet 15.45, trodde vi skulle missa hela grejen men vi klarade oss.


Vigseln ägde rum i Grevagårdens barockträdgård, ute i det fria till härlig   60-talsmusik. Där blev det också champagne och tilltugg. Vi vandrade sedan till festlokalen (50meter närmare hotellet) Stora pampiga Karlskrona konsthall skulle vi vara i. Nyrenoverat, vitt, enorm takhöjd m.m Vi satte oss tillbords och jag fick en trevlig bordskavaljer vid namn Niclas. De hade diktat ihop trevliga presentationer om oss alla. Om mig och Filip stod det:


Sofie:

Sambo med Filip. Glad och modeintresserad lärare. Arbetsledande idékläckare och renoveringsexpert med huvudintresset för nuvarande på dottern Maja.


Filip:

Pedagog, fiskeentusiast och kusin till bruden. Tillsammans med Sofie och nybliven förälder till dottern Maja. 


Tror vi var 90 gäster och här bjöds vi på en trevlig kväll. På menyn stod:


Buffé

äppelcidermarinerad hjortrostbiff

regnbågstartar

rotfruktsgratäng

kamutvete med örtcreme och persiljerotsbrunoise

sommarsallad med balsaminovinegrette och späda skott

rostad grönsaksvarité

sauce verde

nybakat bröd

kex och brieost


dryck

öl, vin, vatten


dessert

inkokta augustipäron med björnbärscouillie och mascarponecreme

choklad- och hallonmoussetårta

kaffe och avec


Eftersom mat inte är min grej och det tog en jäkla tid för de andra att äta så hann festen lite ta slut under själva middagen (för min del). Ett 20-tal tal gjorde inte det hela mer lättsamt. Annars var det en mycket trevlig dag och fin och trevlig kväll. Tack Johanna och Henrik!!


Skönt att vi bara hade 25 meter kvar till hotellet sedan. Gäsp......och gonatt

Av vi - 7 augusti 2008 11:40

Maja är lite sleten från igårkväll så hon ligger och sover nu. Jag tar det lugnt och Filip klipper gräset.


Vi har varit på bvc idag. Hon hade växt 3 cm på två veckor och hör här.......bara gått upp 10g. Nu börjar vikten plana ut alltså. Kanske hon kan ha kläder för sin ålder snart ;) Hon är så fin så.


Idag är inget speciellt planerat. Vi ska handla, bädda rent och kanske packa. Ska på bröllop i Karlkrona imorgon och sova på hotell utan Maja. Hon ska bo här hemma med mormor och morfar. Hoppas kvällen ikväll blir som vanlig så man kan åka iväg imorgon lugn och fin. Det är första gången vi lämnar bort Maja för natten. Spännande! Skönt att mina föräldrar ska ha henne. De känner ju henne så väl (har dock skrivit ett manus till dem hihi)

Av vi - 6 augusti 2008 11:22

 Målade balkongdörrskarmen en gång till (blir nog sista gången imorgon) Det var det enda MÅSTE vi hade idag.


Vi åkte in till stan och hämtade Filips kostymbyxor, framkallade sista fotona (så nu kan jag radera alla 708 bilder från kameran och majas första halvår från datorn)Vi köpte höstjacka till Maja, fin marinblå historia från Polarn som vi sedan ska hitta en fin röd mössa till. Hittade också jättesöta halvhöga röd-vita prickiga gummistövlar på Toddler. Nya höstkläder från topp till tå. Maja fyllde 7 månader idag så det var hon värd. Grattis!

Vi har även Polarns underbara "bondgårds" overall som vi köpte i våras, men var ALLDELES för stor. Den kan hon ha nu. Perfekt för kvällar eller en färd på cykeln.  


Efter turen på stan skulle vi hem till Per, Mia, Malte och Alvin på fika. Gott gott. Vi fick fruktsallad (min favorit), dajmtårta och prinsesstårta (Filips favorit). Vi satt och pratade lite och tittade på foto från deras semester. Nästa år blir det nog vår tur.

Filip skulle ut och festa lite så jag lämnade honom kvar där i stan och jag och Maja körde hem.


Vi skulle ha en mysig kväll tänkte jag......men blev inte riktigt så. Det slår aldrig fel. När jag är hemma ensam med Maja på kväll/natt så  blir det alltid jobbigt. Maja ville inte sova. Var jätteledsen. Jag hade ont i huvudet, var hungrig och väldigt trött. Det slutade med att älsklingen somnade i sin vagn i sovrummet!! (Första gången vi har haft vagnen inomhus) Där somnade hon så fort jag la ner henne. Lilla Gurkan!

Av vi - 5 augusti 2008 20:15

Såg ut att bli en lika dan dag som igår men sedan rullade det på.


Efter frukosten målade jag det gips som vi klätt in balkongdörrskarmen med. Sedan körde jag och hämtade bil och släp. Det var dags att rensa undan lite i garaget. Man samlar så snabbt på sig byggskit när man håller på med ett projekt. Staketprojektet är ju över så nu behövs platsen till tillbyggsprojektet istället.

Ett fullt släp blev det. Hämtade upp lite av föräldrarnas skit också. Mor hängde med mig till tippen (riktig tjejgöra ju).


När jag kom tillbaka cyklade Maja, jag och Filip till ICA för att handla lite god andrafrukost. Vi tog med oss den till föräldrarna istället och åt tillsammans med dem. När vi satt där kom deras leverans av sten/kross/singel eller va det nu hette. 5 ton iallafall. Filip som egentligen skulle träna tog på sig hanskarna och lastade ut stenen över uppfarten istället. Får ju hjälpa en stackars halvsleten svärfar ;) Tjänster och gentjänster ni vet.


Eftersom far min var glad och Filip hjälpt honom så ville han hit och hjälpa oss lite. Sagt och gjort. Han hängde med hem och vi snickrade lite på vårt tillbygge. Tredje väggen nu. Blir sååå bra. Längtar. Mor lagade kycklinggryta, mums.


Mitt i allt detta kom tre som ville titta på vår bil. Tjolle! Hoppas hoppas vi får den såld. Pengarna kommer lägligt till lite tillbygge-material.


Samtidigt kom ett par från mammagruppen för att hämta sina fotoförstoringar från fotograferingen. Väldigt trevligt par.


På tal om trevligt par. Här är så tomt nu när grannarna är på semester. Ingen liten kille som vill hälsa på Maja eller berätta vad han har gjort idag, och ingen som vill slänga ett par kvicktänkta repliker på msn. Snyft haha. Ska bjuda er på middag när ni kommer hem.


Nu ligger Maja där uppe och kanske sover. Filip fick ett rycka och bakar en kladdekaka. Inte fel det. Här är det kvinnan som kör till tippen och mannen som bakar kakor. Love him!!

Av vi - 4 augusti 2008 19:04

Vilket väder! Sitter i fotöljen, Skorpan myser i mitt knä.


Idag har det inte hänt mycket. Vädrets förtjänst. Slappade LÄNGE i förmiddags. Tillslut fick vi ändå fräscha upp oss lite och göra oss klara lagom till lunch då Filip hade lagat egna biffar, sås och potatis. Mums.


Det blev mammagrupp ändå. En annan mamma ryckte in och erbjöd sig ha det hemma hos sig. Tog bilen dit för va det har regnat idag. När vi kommit fram blev det fint väder och svettigt som bara den i deras uterum. Vi var bara fyra idag men det räckte för barnen härjade loss rejält. Slogs, drog varandra i håret, gnällde och grät (och de är bara 7-9 månader gamla)


När jag kom hem var jag konstigt nog lite uttråkad och behöve komma hemifrån. Cyklade till mina föräldrar och pratade en stund. Efter en timme typ var jag glad igen och kunde cykla hem i ösregnet. Tackar tackar! Där fungerade förresten min inloggning till msn. Konstigt!


Hemma igen och vi åt middag. Maja stimmade ett tag, kanske en förkylning på G?


Nej, fy va tråkig dag och fy va tråkig blogg idag. Gonatt!

Av vi - 3 augusti 2008 19:44

Förresten......ni som jag känner. Ni kan ju inte maila era adresser till min gamla adress. Ni får ta den nya. Det är precis samma men utan punkten mellan för- och efternamnet. Saknar bl.a grannarnas adress....skulle ju kunna gå några steg och fråga, men nä. Orkar inte lämna fotöljen. Ber er messa mig (jag vet att ni läser detta haha)

Av vi - 3 augusti 2008 19:20

Jävla skit!!


Helt plötsligt blev jag utslängd från hotmail och messenger och får inte komma in igen. Det står att det inte finns något konto med det namnet?! Jag är ju inloggad hela dagarna och har varit det i drygt 6 månader. Känner paniken växa....Har nu lyckats skaffa mig ett nytt konto. Känner mig helt handikappad för jag har ju blivit av med alla kontakter. Vissa har jag fått tillbaka men ändå. Och alla ställen man uppger sin mailadress, hoppas ingen mailar viktiga saker dit för jag kan då inte läsa det. Grrrr. Alla ni som känner mig kan ju se till att jag får era adresser igen. Please??


Idag har vi avrit på ålafrukost hos mormor. Hon har permis från sjukhuset denna helg. Såg hyfsat pigg ut. Skönt! Hon måste dock infinna sig på sjukhuset igen ikväll innan 20.00 Hoppas hon har hunnit sova gott i sin egen säng, äta god mat hemma och kramats med nära och kära.


Efter det kom Majas farmor och passade henne en timme här hemma. Jag och Filip skulle ÄNTLIGEN få tummarna loss och klä in balkongdörrens karm med gips. Har sett fördj..ligt ut. Gipsen är nu uppe. Jag ska bara måla det och sedan lite lister.


Filip stack och tränade så jag vandrade hem till mina föräldrar. Jag och Maja smög ner i källaren och sov. Skönt! Sen hann vi va ute typ en kvart i solen tills Filip kom och "tog hem oss" Vi skulle äta spagetti och köttfärssås. Sorry....vi får ta våfflorna en annan dag.


Maja sover och jag skulle sätta mig vi datorn......och så händer det här med messenger och mailen. Ofattbart.


Har förresten hittat en sida på nätet där man kan kolla upp vad folk tjänar. Varför är det sådan tabu egentligen? Den andre skulle inte få reda på det men det kan man aldrig lita på. Kollade Filip och mig själv, säkrast så ;)

De hade glömt de senaste tre löneförhandlingarna så det var några tusenlappar fel, men kul ändå.


Imorgon väntar....inget. Inte ens mammagruppen. Inställt pga sjukdom. Buhu



Ovido - Quiz & Flashcards